אסור ללכת לרופאים?
-
בלת"ק
שמעתי פעם סיפור נפלא על ר"ש שפירא
הוא היה הולך לרופאים - או שפעם אחת הלך לרופאים
ביציאתו דיבר איתו מישהו וניסה לגונן עליו ואמר לו
ידוע שמה שאמר רבינו שאסור ללכת לרופאים לא שייך היום וכו וכו'
נעצר ר"ש ואמר לו
ויציב, ונכון, וקיים, וישר, ונאמן, ואהוב, וחביב, ונחמד, ונעים
כל דיבור של רבינו שייך בכל זמן ותמיד
וזה שאני הולך זה עניין אחר.... -
מחכים לתגובה של @ידידיה-סרוסי @לב-העולם-אתה @בדרך @שפחה-על-הים @בדרך-סיפרתי-מעשה
-
אין לי מה להגיב, חיות לשמוע את הסיפור על רב שמעון מעורר געגועים, וודאי שכל דיבור של רבינו הוא נצחי! לרב שמעון אישית אני יודע שהוא לא רצה ללכת אף פעם, ואפילו כשהוא קיבל התקף לב והיה חייב לעבור צנטור, הוא לא הסכים כי רבינו אמר לא ללכת לרופאים, בנס היה שם בחור שסיפר את זה למישהו שהיה בקשר איתו ששכנע אותו, שעל דבר כזה רבינו לא התכוון, והוא חי אחר כך עוד כמה חודשים, {וזה חודשים של רב שמעון איש התמימות והפשיטות, וכו'} אותו אחד ששכנע אותו, ממנו שמעתי על כל העניין הזה של הרופאים לפי רבינו, זה נראה לי פשוט, בן אדם שבר את היד תשים גבס היד תתאחה ישר, לא תשים היא תתאחה עקום וכל החיים הוא יסבול, אם זה בוודאות של מאה אחוז, אין שום היגיון שרבינו יגיד לא ללכת, וכנ"ל. וכמובן שבמקביל צריכים להתפלל, לעשות פדיון נפש, לבטוח בה', לראות את הרמזים, אבל זה תחום מקביל, בעניין הפשוט של מה לעשות, אין שום היגיון לא ללכת, שוב במקרה שהם יודעים מה הם עושים, וכנ"ל.
-
אין לי מה להגיב, חיות לשמוע את הסיפור על רב שמעון מעורר געגועים, וודאי שכל דיבור של רבינו הוא נצחי! לרב שמעון אישית אני יודע שהוא לא רצה ללכת אף פעם, ואפילו כשהוא קיבל התקף לב והיה חייב לעבור צנטור, הוא לא הסכים כי רבינו אמר לא ללכת לרופאים, בנס היה שם בחור שסיפר את זה למישהו שהיה בקשר איתו ששכנע אותו, שעל דבר כזה רבינו לא התכוון, והוא חי אחר כך עוד כמה חודשים, {וזה חודשים של רב שמעון איש התמימות והפשיטות, וכו'} אותו אחד ששכנע אותו, ממנו שמעתי על כל העניין הזה של הרופאים לפי רבינו, זה נראה לי פשוט, בן אדם שבר את היד תשים גבס היד תתאחה ישר, לא תשים היא תתאחה עקום וכל החיים הוא יסבול, אם זה בוודאות של מאה אחוז, אין שום היגיון שרבינו יגיד לא ללכת, וכנ"ל. וכמובן שבמקביל צריכים להתפלל, לעשות פדיון נפש, לבטוח בה', לראות את הרמזים, אבל זה תחום מקביל, בעניין הפשוט של מה לעשות, אין שום היגיון לא ללכת, שוב במקרה שהם יודעים מה הם עושים, וכנ"ל.
@ידידיה-סרוסי
אולי במקום כל המלל הזה תכתוב שאתה לא יודע באמת לענות על הסיפור של ר"ש שפירא?? -
שמעתי מר' בצלאל פרידמן שליטא שכשהרי"מ שכטר שליט"א היה צריך לעבור פרוצדורה רפואית צינתור או משהו כזה, הוא ישב לשיחה ארוכה עם מיילך פירר כדי להבין היטב מה הולך לעבור ואיך הדברים עובדים, ורק אחרי שהבין הכל הסכים לעשות זאת.
@חבר-אני
מה הסיפור הזה מוכיח? שהוא רצה להבין ולראות שזה משהו מוכח? -
@חבר-אני
מה הסיפור הזה מוכיח? שהוא רצה להבין ולראות שזה משהו מוכח? -
מחכים לתגובה של @ידידיה-סרוסי @לב-העולם-אתה @בדרך @שפחה-על-הים @בדרך-סיפרתי-מעשה
ברור שדברי רבינו שייכים בכל זמן ועת כמו שכתבתי ג"כ, רק שאם רבינו כתב טעם, צריכים לבדוק לפי הטעם שהוא מביא איך זה שייך בכל זמן. וכמו שכבר כתבתי שלענ"ד הנפק"מ מזה זה בדברים שהרופאים בעצמם חולקים ביניהם.
לגבי הסיפור עם רש"ש זצ"ל, יתכן שבא לומר כנגד הדובר שחשב שדברי רבינו לא שייכים היום ויתכן שאמר זאת מסיבה אחרת, או שאולי באמת חשב שזה כוונת רבינו, מה שבטוח שמהטעם שהביא רבינו רואים שלא כך, וא"כ חבל שלא שאלו אותו ע"ז, אבל כל עוד שאיני יודע טעמו, אני הולך לפי פשטות דברי רבינו, (אא"כ מצד תורה א' תנינא כנ"ל). -
כל הקושיה הגדולה, היא מזה שרב שמעון אמר, רבינו אמר לא ללכת לרופאים וזה שאני הולך זה עניין אחר, שנשמע מזה שהוא מודע לכך שרבינו אומר לא ללכת לרופאים בשום אופן גם כיום.
אז א: בסופו של דבר רב שמעון שפירא הלך לרופאים. ב: גם אם תתעקש שזאת הכוונה שלו, שלפי רבינו אסור ללכת לרופאים גם היום, אז איך תסביר את זה, שהוא כן הלך, הרי ברור לנו שאם רב שמעון היה לו בירור דעת, שאסור ללכת לרופאים היום הוא לא היה הולך בשום אופן, גם אם זה היה דורש מסירות נפש, (כמו שהוא מסר כל חייו, על כל דיבור של רבינו ואכמ"ל).אז אם את זה דחינו, בא נציע הסבר חדש, אולי הוא התכוון להדגיש שזה שהוא הולך זה עניין אחר, דהיינו שבמקרה הזה רבינו לא דיבר כי הרופאים יודעים הם עושים, יכול להיות שזאת הכוונה, בפרט שההקשר הוא שמישהו אמר לו שדברי רבינו לא שייך היום, פשוט שזה הקפיץ את רב שמעון, והוא מיד מיהר להגיב שכל דיבור של רבינו הוא נצחי, הוא לא רצה שחלילה יצא מסר כזה, כאילו הדברים של רבינו לא נכונים לכל דור, וכידוע שמשיחות יכול לצאת עיוותים וחייבים להבין את ההקשר וכו'.
אבל גם אם זה לא הכוונה, ורב שמעון התכוון באמת שרבינו אומר גם היום לא ללכת לרופאים בדברים שהם מבינים, אז קשה למה הוא כן הלך, ולכן קשה להוציא מפה בירור שזאת הייתה דעתו.
חוץ מזה שרב שמעון מעולם לא שם את עצמו במשבצת של אחד שמבאר את דברי רבינו, או משהו כזה, וידוע לכל מי שהכיר אותו, אלא היה לו פשיטות ותמימות, {אין כאן המקום לספר עליו סיפורים},
בכל מקרה מה שמובן לחלוטין מדברי רבינו זה שכאשר הם יודעים אין בעיה ללכת אליהם, וחובה ללכת אליהם, כל מי שרוצה יכול לבדוק היום, שהרופאים אז בזמן רבינו השיטות טיפול שלהם שהיו מיוסדות לארבע המרות, לא היו מרפאים, זה דבר מפורסם בכל העולם למי שיבדוק, גם אצל חכמי העולם, והיום גם יודעים שהיה דבר שהם כן ידעו וזה החיסון של האבעבעות השחורות, שרבינו אמר לקחת, ושמי שלא לוקח הוא רוצח. ואסור להתעלם מהדבר הפשוט, שכאשר בפועל אדם שבר את היד ישים גבס, יתאחה ישר, לא ישים יתאחה עקום, מה ההיגיון? איפה רבינו אמר משהו בסגנון הזה שלמרות שאתה ראה בעיניים שזה עובד ועוזר לך, אסור לך לעשות את זה? במקרה שאין על זה שום חולק אתה יודע בדיוק איך זה עובד, בכל זאת אתה תהיה צדיק ולא תלך לרופאים זה משולל כל סברה, ואין לזה שום דוגמה או דבר דומה בכל העולם היהודי, ולא בשום דיבור של רבינו.
-
מ מנהל הפורום העביר נושא זה מ-פורום ברסלב
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות