בירור בנושא האם חסידי ברסלב מצביעים בבחירות?
-
אני חושב שכותרת הנושא לא צריכה להיות האם בברסלב הלכו לבחירות אלא 'האם הנושא הזה אמור לעשות בלגן בברסלב והאם נושא זה אמור לעורר פירוד לבבות?'
-
אני חושב שכותרת הנושא לא צריכה להיות האם בברסלב הלכו לבחירות אלא 'האם הנושא הזה אמור לעשות בלגן בברסלב והאם נושא זה אמור לעורר פירוד לבבות?'
לכבוד מנהל הפורום אשמח שתמחק נושא זה
-
לעניות דעתי, ותחליט הנהלת הפורום.
דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.
ולגופו של ענין, מי שיכול להעלות את דברי רשמ"ק שהזכרתי בהודעה הראשונה בנושא, תבוא עליו ברכה.
ולענין טענת הרב @ברוך-מאן מהתורה הזמנית,
מי הכריח אותך להחליט ביניהם, או יותר מדויק, מדוע במקום שאלו שהם אחורי הקדושה ייעשו מרכבה לקדושה, נעשה אנחנו מרכבה אליהם לתת כח בידם לעשות מעשיהם של היפך הקדושה?
גם גדולי ישראל שכן הלכו לבחור וכהגדרת הרב @מאיר-לב רוב הציבור החרדי ביארו מפורש טעם דבריהם, והוא לא ההשפעה על מי ינהיג וכדומה אלא נטו עניין פרקטי, של מלחמה מבפנים, וזו נקודה חשובה נוספת שצריכה להתבאר בנושא נפרד והיא דעת רבינו כלפי דחיקת הקץ ועשיית פעולות של לקיחת גאולה בידיים, ש(אם )ברור לכולנו שהיא לאיסור. וזה צריך להיות היחס למדינה בעצם שכן התייחסו אליה כל גדולי ישראל, מהיגי הציבור החרדי ב75 השנים האחרוונות, וההליכה לבחירות היא כלי טכני גרידא איך להציל את שארית הפליטה.
ולכן כל שכן שאין ללכת לבחירות מתוך התחושה והשאלה מי ינהיג את המדינה, אלא נטו ענין הלכתי פרקטי של איסור והיתר, רק שצריך להבין את אלו שאוסרים, למה הם נלחמים על זה, כי מבחינתם, אתה מכיר בקיום הכפירה בעצם בחירתך. -
@האש-שלי-תוקד זה כמו לשאול האם בברסלב הולכים עם לבוש ירושלמי?
הדעות בעניין הבחירות נגזרות באופן ישיר מהייחס למדינה, האם כשיטת סאטמר, או כשיטת רוב הציבור החרדי.
כך שכל זמן שרבינו בעצמו לא גילה את דעתו, שכל אחד ינהג כמנהג רבותיו.
רק שלא יתלה במנהגו את דעת ברסלב...
הדעות בעניין הבחירות נגזרות באופן ישיר מהייחס למדינה, האם כשיטת סאטמר, או כשיטת רוב הציבור החרדי.
אני לא רוצה כלל להיכנס לדיון הזה של הבחירות, דעתי שמורה אצלי, אולם רק אתקן את לשונך, זה כלל לא שיטת סאטמאר לבד, דהיינו זה כלל לא שייך לחוג מסוים, יש הרבה קהילות שהולכות בדרך הזה, ואין להם שום שייכות לסאטאר, ולדוגמא בד"ץ העדה החרדית שכל שנה מפרסם את האיסור, זה לא בגלל הסאטמאר רב, אלא מחמת שכן הן מבינים את דעת התורה, וכן יש עוד קהילות. וסאטמאר 'גם הם' סוברים כשיטתם, ומה שמייחד את סאטמאר שהם עסקו בזה מאוד, אבל השיטה הזאת היא שיטה שנתקבלה אצל הרבה רבני קהילות ומו"צים ודיינים, ומונהג אצל הרבה מהמשפחות השמורות שבעמ"י, וד"ל.
בעניין מה שראית לנכון להדגיש "כשיטת רוב הציבור החרדי", כאמור אני לא מעוניין להיכנס לנושא הזה וכנ"ל, אבל אומר שלחקור את האמת לאמיתה בענייני השקפה והנהגה זה כלל לא מגיע על ידי הבטה היכן יש רוב, כי האמת היא נעדרת, וצריכים לחפש אחריה מאוד כמובא רבות בדברי מוהרנ"ת, וכמו ש"רוב" העולם הם לא ברסלבערס ומכל מקום זאת האמת!
-
[אגב: מבלי להיכנס לנושא ולחילוקי הדעות בעניין אך חלק משיטת הבחירות עוברת ב"רע במיעוטו" ולא נראה לי שאצל רביה"ק יש מקום לזה.]
{א"א להכחיש שברסלב היא החסידות עם הכי הרבה אנשים שנהיים "קנאים" יותר-אפי' הבוחרים שבינהם "את זה תקבלו מאיתי שלא תתנו לעולם להטעות אתכם}
שוב-לדעתי זה לא המקום לדבר על הנושא- מקווה שלא הסתכסכתי עם מישהו-אבל הייתי חייב להביא צד שני.כל אחד שיעשה כפי החיפוש והבירור שלו
אבל ראיתי חשיבות לשורה הזאת[אגב: מבלי להיכנס לנושא ולחילוקי הדעות בעניין אך חלק משיטת הבחירות עוברת ב"רע במיעוטו" ולא נראה לי שאצל רביה"ק יש מקום לזה.]
ואוסיף, ובוודאי ששיטת היעדים, בהסכמה שבשתיקה וכדומה בוודאי בוודאי אין לזה כלל וכלל מקום אצל רבינו וכמו שנראה בעליל לכל אחד שמעיין היטב בלשונות של מוהרנ"ת ומבין תיכף את דעתו בנושא
שוב-לדעתי זה לא המקום לדבר על הנושא- מקווה שלא הסתכסכתי עם מישהו-אבל הייתי חייב להביא צד שני.
-
דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.
ולגופו של ענין, מי שיכול להעלות את דברי רשמ"ק שהזכרתי בהודעה הראשונה בנושא, תבוא עליו ברכה.
ולענין טענת הרב @ברוך-מאן מהתורה הזמנית,
מי הכריח אותך להחליט ביניהם, או יותר מדויק, מדוע במקום שאלו שהם אחורי הקדושה ייעשו מרכבה לקדושה, נעשה אנחנו מרכבה אליהם לתת כח בידם לעשות מעשיהם של היפך הקדושה?
גם גדולי ישראל שכן הלכו לבחור וכהגדרת הרב @מאיר-לב רוב הציבור החרדי ביארו מפורש טעם דבריהם, והוא לא ההשפעה על מי ינהיג וכדומה אלא נטו עניין פרקטי, של מלחמה מבפנים, וזו נקודה חשובה נוספת שצריכה להתבאר בנושא נפרד והיא דעת רבינו כלפי דחיקת הקץ ועשיית פעולות של לקיחת גאולה בידיים, ש(אם )ברור לכולנו שהיא לאיסור. וזה צריך להיות היחס למדינה בעצם שכן התייחסו אליה כל גדולי ישראל, מהיגי הציבור החרדי ב75 השנים האחרוונות, וההליכה לבחירות היא כלי טכני גרידא איך להציל את שארית הפליטה.
ולכן כל שכן שאין ללכת לבחירות מתוך התחושה והשאלה מי ינהיג את המדינה, אלא נטו ענין הלכתי פרקטי של איסור והיתר, רק שצריך להבין את אלו שאוסרים, למה הם נלחמים על זה, כי מבחינתם, אתה מכיר בקיום הכפירה בעצם בחירתך.לעניות דעתי, ותחליט הנהלת הפורום.
דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.אם לא נדע לכבד אחד את השני בתגובות הכי מנוגדות ביננו ובנושאים הכי מציקים
גם אם ימחק הנושא הזה
זה ירדוף אחרינו לנושא הבאלכן מן הראוי שלא משנה מה הנושא
מה שחשוב שנאהב אחד את השני
ואולי רק אצל רבנו הקדוש יש כל כך את הגוונים השונים והמשונים
גם סאטמרים וגם ציונים בנשמה יכולים להסתופף בתוך הצל של רבינו באומן ולומר תיקון הכלליאם יש למישהו רצון לשנות את המציאות הזו
(למשל שהיה רוצה לראות את כל תלמידיו של רבנו הקדוש סאטמרים או להיפוך לא נראה לי שמישהוא יצליח הרי רבנו אמר בפירוש אעשה ממכם כיתות כיתות) -
דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.אם לא נדע לכבד אחד את השני בתגובות הכי מנוגדות ביננו ובנושאים הכי מציקים
גם אם ימחק הנושא הזה
זה ירדוף אחרינו לנושא הבאלכן מן הראוי שלא משנה מה הנושא
מה שחשוב שנאהב אחד את השני
ואולי רק אצל רבנו הקדוש יש כל כך את הגוונים השונים והמשונים
גם סאטמרים וגם ציונים בנשמה יכולים להסתופף בתוך הצל של רבינו באומן ולומר תיקון הכלליאם יש למישהו רצון לשנות את המציאות הזו
(למשל שהיה רוצה לראות את כל תלמידיו של רבנו הקדוש סאטמרים או להיפוך לא נראה לי שמישהוא יצליח הרי רבנו אמר בפירוש אעשה ממכם כיתות כיתות)@7272 זה מה שאני גם אומר צריך שיח מכבד בין הדברים תורה צריך ללמוד וממי אלמד ממי שאמר והיה עולם. וכמו שמסופר בגמ' על רב כהנא שהלך לבית רבו ללמוד כיצד לומדים את תורת השלום בית. וכן לעניינו אנו בדור יתום שאין רבינו ור' נתן שיודעים לתת עצות ישרות אלא רק ע''י אנשיהם הקדושים ששימשו אותם ותלמידי תלמידהם ומה שעבר בעל פה במסורת ברסלב אני רוצה תשובות רציניות אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות מצד ראשון המדינה מחלנת ומשקה בביוב שלה כדי להשמיד ולהרוג ולאבד מטף ועד זקן נשים וגברים יחדיו ברוחניות ולכן איני מסוגל לתמוך בשום צעד כל עוד התורה בגלות [זה שאנשי רבינו מבינים את האמת אבל רחמים על כל העולם אנו לא חיים לבד יש נשמות שרוצות אמת לכן צריך לחבר אותם לדרך של רבינו ז''ל] ומצד שני יש טיפה זיקה ליהדות עם הנציגים החרדים. אשמח לחוות דעת. וחזרתי בי אני לא רוצה שנושא זה ימחק כי יש תועלת רבה בפורום הזה. הרבה דעות שיניתי שמבררים יחדיו את הדברים.

-
לדעתי יש פחות מה לדון בנושא בגלל שזה נתון להחלטת גדולי ישראל.
אלו שמצביעים לא מצביעים בגלל שהם אוהבים נציג זה או אחר.
הם סותמים את האף ומצביעים, ככל אשר יורוך!
אותו הדבר אלו שלא מצביעים, שהולכים כשיטת סאטמר והעדה החרדית, הם אינם מצביעים בגלל שכך הורו גדולי עולם שאסרו.
כך שהקשר היחיד בין הנושא הזה לברסלב - הוא העניין של אמונת חכמים
-
@7272 זה מה שאני גם אומר צריך שיח מכבד בין הדברים תורה צריך ללמוד וממי אלמד ממי שאמר והיה עולם. וכמו שמסופר בגמ' על רב כהנא שהלך לבית רבו ללמוד כיצד לומדים את תורת השלום בית. וכן לעניינו אנו בדור יתום שאין רבינו ור' נתן שיודעים לתת עצות ישרות אלא רק ע''י אנשיהם הקדושים ששימשו אותם ותלמידי תלמידהם ומה שעבר בעל פה במסורת ברסלב אני רוצה תשובות רציניות אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות מצד ראשון המדינה מחלנת ומשקה בביוב שלה כדי להשמיד ולהרוג ולאבד מטף ועד זקן נשים וגברים יחדיו ברוחניות ולכן איני מסוגל לתמוך בשום צעד כל עוד התורה בגלות [זה שאנשי רבינו מבינים את האמת אבל רחמים על כל העולם אנו לא חיים לבד יש נשמות שרוצות אמת לכן צריך לחבר אותם לדרך של רבינו ז''ל] ומצד שני יש טיפה זיקה ליהדות עם הנציגים החרדים. אשמח לחוות דעת. וחזרתי בי אני לא רוצה שנושא זה ימחק כי יש תועלת רבה בפורום הזה. הרבה דעות שיניתי שמבררים יחדיו את הדברים.

אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות
אחי היקר שמע לי אל תתלה מבטחך בנדיבים
אם באמת חשקה נפשך בקמצוץ של אמת
מחמת שקצה נפשך בשקרכמו שרבנו אומר
שֶׁאִישׁ הַיִּשְׂרְאֵלִי.. נִתְעוֹרֵר בִּתְשׁוּבָה
עַל יְדֵי שֶׁרֶץ קָטָן שֶׁבִּנְחִירָיו
עַל יְדֵי שֶׁהִרְגִּישׁ טֻמְאָה קְטַנָּה שֶׁמְּבַלְבֶּלֶת אוֹתוֹתחפש אותה ביער לך לשדות ליערות ולמדבריות
רק שם תמצא שביל מן הצד שמוביל למבצר של זהב ומרגליותבנתיים בדרך שאדם הולך מוליכין אותו
והשם יתברך יאיר לך התחזקות גדולה במה שבחרתה לעשות
כמבואר בתורה ד שהצדיק מפריש דרך.... -
שמעתי מהגה"ח ר' ישראל מאיר ברנר שליט""א
שבפולין כשהיה בחירות והיה הוראה מגדולי ישראל להכריז בבתי כנסת ללכת מיד כי היה בזה הצלת היהדות.
אך בשטיבל הברסלבאי, מצד אחד חייבים לפעול כהוראת הרבנים, אך מצד שני היה מוקצה ומאוס לדבר מנושאים כאלו בהיכלו של הרבי ששם מדברים רק מעבודת ה' ומהתכלית..
לכן, הגבאי ר' אהרן לייב הכריז אחרי התפילה בלשון זה: "יש לסדר היום מיד מה שצריכים לסדר היום". ויותר לא דיברו מילה.
כי ברסלב זה קודש לעבודת ה'. -
כמו שבזמנו היה את הברסלבים הפולנים, ר' יצחק ברייטר וכו' והיו את האוקראינים וכו' ולכל אחד היה סגנון אחר לחלוטין. בפולין ההפצה היתה בסגנון אחר מאוקראינה, וגם החריפות והשנינות וכו' היה באופן אחר, ואעפ"כ כולם נקראים ברסלבר חסידים. ואכן גם נוצרו לא פעם, מחלוקות בגלל ההבדלים הללו. אותו דבר בעניין הזה. וגם בדור הבא רואים את ההבדלים שאלו שהגיעו מפולין הלכו לבחירות כמו ר' נתן ליברמנש זצ"ל, ולעומת אחרים שלא הלכו.
וכמו שכתבו לעיל, לכו"ע ברסלב איננה מפלגה, ורנ"ל היה מדגיש זאת הרבה פעמים.
מה שברור לכל הצדדים זה שמצוות "ועשית ככל אשר יורוך" חסידי ברסלב מקיימים לא רק פעם ב4 שנים.. אלא בכל יום ויום! - ע"י שמקיימים את עצותיו של רביה"ק. -
וכבר אמר הרב מבריסק זו לא העבירה הכי גדולה ולא המצווה הכי גדולה
ולענ"ד ככה אחזו רוב אנ"ש שלא כ"כ משנה אם להצביע או לא
{לדוג' ר' שמואל שפירא דיבר המון על הפיאות הנוכריות ולא כ"כ דיבר על הבחירות ודוק}
יש ב"ה מספיק סור מרע ועשה טוב וודאי שצריך לכסוף אליו -
{לדוג' ר' שמואל שפירא דיבר המון על הפיאות הנוכריות ולא כ"כ דיבר על הבחירות ודוק}
יש ב"ה מספיק סור מרע ועשה טוב וודאי שצריך לכסוף אליו@אחד-מאנש
בענין ר' שמואל שפירא יש שמספרים שהענין בער לו מאוד אך הוא נזהר בכבודו של ר' אלחנן ספקטור. ומספרים שפעם בפורים הוא עמד וצעק מזה באשנלהבה ופתאום הוא ראה שר' אלחנן נכנס אז הוא עבר לדבר מרבינו.
בנותן טעם להוסיף שר' וועלוול חשין כינס את כל נכדיו ויוצאי ירכו לפני פטירתו על מנת שיבטיחו לו שלא ילכו להבחירות. -
@נחלי-דבש כתב:
עכשיו אפשר לפתוח בירור בנושא דעת חסידי ברסלב עלניתן לפתוח נושא גם על 'מעליות שבת בברסלב' 'שימוש באימייל בברסלב' 'פתיחת בקבוקים בשבת בברסלב' ועוד ועוד
ניתן לפתוח דיון על כל נושא וזה רצוי מאוד אבל לא הכל קשור לברסלב ורק מי שנוהג כך וכך הוא שייך לברסלב,
רבינו זה מעל לכל הדיונים האלו וגם מי שנוהג כך וגם מי שהולך כך יש לו התקשרות לרבינו והוא תלמידו בכל המובנים -
@נחלי-דבש כתב:
עכשיו אפשר לפתוח בירור בנושא דעת חסידי ברסלב עלניתן לפתוח נושא גם על 'מעליות שבת בברסלב' 'שימוש באימייל בברסלב' 'פתיחת בקבוקים בשבת בברסלב' ועוד ועוד
ניתן לפתוח דיון על כל נושא וזה רצוי מאוד אבל לא הכל קשור לברסלב ורק מי שנוהג כך וכך הוא שייך לברסלב,
רבינו זה מעל לכל הדיונים האלו וגם מי שנוהג כך וגם מי שהולך כך יש לו התקשרות לרבינו והוא תלמידו בכל המובנים -
יש בנושא הבחירות והמסתעף אשכול בפורום לתורה, שהגיע לעת עתה ל-279 עמודים....
אנחנו כאן ב'פורום ליקוטי מוהר"ן' רק בהתחלה של ההתחלה של קצה הקרחון...
בהצלחה לכל הצדדים -
יש לך מקור להנ"ל?
ספר "הרב מבריסק" מבעל המחבר עובדות והנהגות לבית בריסק
נדפס עם הסכמת בנו הגרמ"ד הלוי סאלאווציק -
@אחד-מאנש
בענין ר' שמואל שפירא יש שמספרים שהענין בער לו מאוד אך הוא נזהר בכבודו של ר' אלחנן ספקטור. ומספרים שפעם בפורים הוא עמד וצעק מזה באשנלהבה ופתאום הוא ראה שר' אלחנן נכנס אז הוא עבר לדבר מרבינו.
בנותן טעם להוסיף שר' וועלוול חשין כינס את כל נכדיו ויוצאי ירכו לפני פטירתו על מנת שיבטיחו לו שלא ילכו להבחירות.בענין ר' שמואל שפירא יש שמספרים שהענין בער לו מאוד אך הוא נזהר בכבודו של ר' אלחנן ספקטור.
ולא נזהר בכבודם של מי שהלכו בפיאות נוכריות?
ומספרים שפעם בפורים הוא עמד וצעק מזה באשנלהבה ופתאום הוא ראה שר' אלחנן נכנס אז הוא עבר לדבר מרבינו.
הסיפור היה על בית יעקב שרש"ש צעק "בית יעקב בית עשיו" הרבה פעמים וכשראה מולו את ר' אלחנן עבר ל"דער רבה דער רבה"
בכלל קצת קשה להפוך את אנ"ש לסאטמאר בעניין הבחירות והמסתעף ראה לדוגמא את יחסו של רלוי"צ לרב שך ולישיבות הזרם הליטאי שהיה מאד מעריך ולא ראה את גדול"י כמחטיאי הרבים מחמת שמורים להצביע אלא יותר כמחלוקת שיש לכל צד על מה לסמוך
גם יחסו של ר' גדליה היה פחות או יותר כך רק שלמעשה אמר שבירושלים אין להצביע
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות