דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. אסור ללכת לרופאים?

אסור ללכת לרופאים?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
214 פוסטים 37 כותבים 1.4k צפיות 5 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ידידיה סרוסיי מנותק
    ידידיה סרוסי
    לדף הבית
    ידידיה סרוסיי מנותק
    ידידיה סרוסי
    לדף הבית
    נערך לאחרונה על ידי

או שרבינו סותר את השולחן ערוך? או שרבינו אומר לעשות דברים לא הגיונים? או שרבינו הוא צדיק האמת, וכל עצותיו נפלאות, והוא יודע להסביר את עצמו. טוב מאד בשיחה נ, ויש לך דיבור יקר מפז של רבינו שאמר שמי שלא לוקח חיסון לאבעבועות שחורות הוא רוצח ושאר ראיות, ואולי רבינו הקדוש חשב שאנ"ש לא יהיו כסילים, ויעיינו קצת, ויבינו שאין מציאות שהוא יסתור שולחן ערוך, ושאין מציאות בעולם, שכאשר יש רפואה בדוקה הוא יגיד לא לקחת אותה, תחליט ותבחר האם אתה רוצה לקבל הבנה רחבה של דברי רבינו, בעניין הרופאים, להסתכל על כל ההקשר ולהבין שהאפשרות היחידה להבין את דבריו, היא שהוא התכוון לדברים שהרופאים לא יודעים בהם, או שתחליט לחיות כל חייך עם ייסורי מצפון וסתירה פנימית, והכל בגלל שאתה לא מוכן קצת קצת, להעמיק בדברי רבינו, ואתה מקדש את ההבנה הראשונית שלך, יותר מאשר כל סברא, אנחנו חלושי כח זה נכון, אבל אולי מה שגורם לנו להיות עוד יותר חלושי כח, זה הבנות מוטעות לחלוטין בדברי רבינו, שנובעות או מבורות, או מחסור מוכנות לקבל את כוונתו האמיתית, יש קושיות הכי גדולות בעולם על ההבנה שרבינו התכוון להתרחק מכל הרופאים, ואפילו בדברים שהם יודעים, זה סותר שולחן ערוך, סותר את דברי רבינו הקדוש בעניין הזה, סותר את שיחה נ, אבל אנחנו חסידי ברסלב אנחנו תמימים ופשוטים, נגזר עלינו לא לנסות להבין את דברי רבינו ברצינות, אנחנו מחויבים להבנה הראשונית שלנו, גם כאשר היא עומדת בסתירה מול דברי רבינו הקדוש, ההלכה, והיגיון הישר.
    ילך נא כל אחד בדרכו. והאמת לעולם עומדת, אך התמים באמת, לא ייפול בבור שחת זה, ולא יסבור לרגע אחד, שכוונת רבינו היא על כל הרופאים ובכל המקרים גם כאשר הם יודעים לרפא לחלוטין. והרוצא באמת ה' יתברך ישלח לו מלאך של אמת.
    כתבתי את זה בצורה חריפה לא סתם ולא לחינם, הבאו כל הראיות בעולם, וכל ההוכחות שיכול להיות לדיון. להבין שכוונת רבינו זה בדברים שהם אינם יודעים, ובכל זאת אנשים מחליטים לטמון את ראשם בחול, ולצעוק אוי הוא מסלף את דברי רבינו, אוי מה נעשה איך רבינו סותר שולחן ערוך, איך רבינו רוצה שאנשים ימותו למרות שיש רופאה בדוקה, אוי איך נישאר חסידי ברסלב, רק תשימו לב איזה מחירים אתם נאלצים לשלם רק בגלל אי המוכנות, לקבל הסבר מעמיק ורחב יותר. שהוא היחיד שמתייחס ברצינות לכל מכלול השיחות והתורות, כמובן זה לא מופנה אישי למשתמש מסוים, אלא באופן כללי, אני ממליך לכם לחשוב על זה.

האש שלי תוקדה תגובה 1 תגובה אחרונה
    מאנ"ש הפשוטים
    1
    • ידידיה סרוסיי ידידיה סרוסי

או שרבינו סותר את השולחן ערוך? או שרבינו אומר לעשות דברים לא הגיונים? או שרבינו הוא צדיק האמת, וכל עצותיו נפלאות, והוא יודע להסביר את עצמו. טוב מאד בשיחה נ, ויש לך דיבור יקר מפז של רבינו שאמר שמי שלא לוקח חיסון לאבעבועות שחורות הוא רוצח ושאר ראיות, ואולי רבינו הקדוש חשב שאנ"ש לא יהיו כסילים, ויעיינו קצת, ויבינו שאין מציאות שהוא יסתור שולחן ערוך, ושאין מציאות בעולם, שכאשר יש רפואה בדוקה הוא יגיד לא לקחת אותה, תחליט ותבחר האם אתה רוצה לקבל הבנה רחבה של דברי רבינו, בעניין הרופאים, להסתכל על כל ההקשר ולהבין שהאפשרות היחידה להבין את דבריו, היא שהוא התכוון לדברים שהרופאים לא יודעים בהם, או שתחליט לחיות כל חייך עם ייסורי מצפון וסתירה פנימית, והכל בגלל שאתה לא מוכן קצת קצת, להעמיק בדברי רבינו, ואתה מקדש את ההבנה הראשונית שלך, יותר מאשר כל סברא, אנחנו חלושי כח זה נכון, אבל אולי מה שגורם לנו להיות עוד יותר חלושי כח, זה הבנות מוטעות לחלוטין בדברי רבינו, שנובעות או מבורות, או מחסור מוכנות לקבל את כוונתו האמיתית, יש קושיות הכי גדולות בעולם על ההבנה שרבינו התכוון להתרחק מכל הרופאים, ואפילו בדברים שהם יודעים, זה סותר שולחן ערוך, סותר את דברי רבינו הקדוש בעניין הזה, סותר את שיחה נ, אבל אנחנו חסידי ברסלב אנחנו תמימים ופשוטים, נגזר עלינו לא לנסות להבין את דברי רבינו ברצינות, אנחנו מחויבים להבנה הראשונית שלנו, גם כאשר היא עומדת בסתירה מול דברי רבינו הקדוש, ההלכה, והיגיון הישר.
      ילך נא כל אחד בדרכו. והאמת לעולם עומדת, אך התמים באמת, לא ייפול בבור שחת זה, ולא יסבור לרגע אחד, שכוונת רבינו היא על כל הרופאים ובכל המקרים גם כאשר הם יודעים לרפא לחלוטין. והרוצא באמת ה' יתברך ישלח לו מלאך של אמת.
      כתבתי את זה בצורה חריפה לא סתם ולא לחינם, הבאו כל הראיות בעולם, וכל ההוכחות שיכול להיות לדיון. להבין שכוונת רבינו זה בדברים שהם אינם יודעים, ובכל זאת אנשים מחליטים לטמון את ראשם בחול, ולצעוק אוי הוא מסלף את דברי רבינו, אוי מה נעשה איך רבינו סותר שולחן ערוך, איך רבינו רוצה שאנשים ימותו למרות שיש רופאה בדוקה, אוי איך נישאר חסידי ברסלב, רק תשימו לב איזה מחירים אתם נאלצים לשלם רק בגלל אי המוכנות, לקבל הסבר מעמיק ורחב יותר. שהוא היחיד שמתייחס ברצינות לכל מכלול השיחות והתורות, כמובן זה לא מופנה אישי למשתמש מסוים, אלא באופן כללי, אני ממליך לכם לחשוב על זה.

האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      נערך לאחרונה על ידי האש שלי תוקד

@ידידיה-סרוסי אני איתך גם אני לוקח רפואות שצריך וצריך ללכת לרופא אני הולך אני דיברתי על דברי רבינו בשיכלו של מוהרנ''ת כל מכתבי עלים לתרופה שזורים בדעת ר' נתן שלא ללכת אנו הולכים כי אין ברירה נקודה אני לא טומן את הראש בחול אני יודע ומודע לכך שכך דברי רבינו נצחיים על פי דעת ר' נתן ותו' לא והעיקר אחי היקר שנבין דעתו מתוך דיבוק חברים ואני שומע את הדברים שאתה כותב ותשמע יש לך דעת יפה בעניין של רבינו תמשיך כך שמח לשמוע כל מה שאתה כותב 👍

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

ידידיה סרוסיי תגובה 1 תגובה אחרונה
      וועלן וועלן
      1
      • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

@ידידיה-סרוסי אני איתך גם אני לוקח רפואות שצריך וצריך ללכת לרופא אני הולך אני דיברתי על דברי רבינו בשיכלו של מוהרנ''ת כל מכתבי עלים לתרופה שזורים בדעת ר' נתן שלא ללכת אנו הולכים כי אין ברירה נקודה אני לא טומן את הראש בחול אני יודע ומודע לכך שכך דברי רבינו נצחיים על פי דעת ר' נתן ותו' לא והעיקר אחי היקר שנבין דעתו מתוך דיבוק חברים ואני שומע את הדברים שאתה כותב ותשמע יש לך דעת יפה בעניין של רבינו תמשיך כך שמח לשמוע כל מה שאתה כותב 👍

ידידיה סרוסיי מנותק
        ידידיה סרוסי
        לדף הבית
        ידידיה סרוסיי מנותק
        ידידיה סרוסי
        לדף הבית
        נערך לאחרונה על ידי

@האש-שלי-תוקד אשריך וטוב לך, תרשה לי לשאול אותך למה אי אפשר להבין, שכל מה שרבי נתן בעלים לתרופה מדגיש את עניין הביטחון בה', זה בגלל שהרופאים לא ידעו לרפא, האם זה כל כך מפורך? בפרט שגם בחלק מהמכתבים הוא כותב שזה בגלל שאינם יודעים לרפא. ברור שרבי נתן הוא התלמיד הנאמן והמוסמך להעביר ולהסביר את תורת רבינו הקדוש, אבל אני עומד מול שתי אפשריות להבין את דברי רבי נתן, א: שמה שמדגיש את עניין הביטחון בה', זה בגלל שהרופאים אז לא ידעו לרפא, ב: להבין שרבי נתן מחדש פה שאסור ללכת לרופאים גם כאשר הם יודעים, וזה כוונתו בעלים לתרופה, ולהישאר עם הקושי איך הוא סותר שולחן ערוך, ואיך זה מסתדר עם הדיבור על החיסון, ועם הטעמים בשיחה נ? מה יותר הגיוני? אז אחי ורעי ידיד אהובי, אם הבנתי את דבריך, שעדיין דואב ליבך מעט, מחמת שרבי נתן בעלים לתרופה מדבר ברורות לא ללכת לרופאים, אז אשמח שתגיד לי איזה סברה יותר מתקבלת?

מאנ"ש הפשוטים
        1
        • ידידיה סרוסיי ידידיה סרוסי

@האש-שלי-תוקד אשריך וטוב לך, תרשה לי לשאול אותך למה אי אפשר להבין, שכל מה שרבי נתן בעלים לתרופה מדגיש את עניין הביטחון בה', זה בגלל שהרופאים לא ידעו לרפא, האם זה כל כך מפורך? בפרט שגם בחלק מהמכתבים הוא כותב שזה בגלל שאינם יודעים לרפא. ברור שרבי נתן הוא התלמיד הנאמן והמוסמך להעביר ולהסביר את תורת רבינו הקדוש, אבל אני עומד מול שתי אפשריות להבין את דברי רבי נתן, א: שמה שמדגיש את עניין הביטחון בה', זה בגלל שהרופאים אז לא ידעו לרפא, ב: להבין שרבי נתן מחדש פה שאסור ללכת לרופאים גם כאשר הם יודעים, וזה כוונתו בעלים לתרופה, ולהישאר עם הקושי איך הוא סותר שולחן ערוך, ואיך זה מסתדר עם הדיבור על החיסון, ועם הטעמים בשיחה נ? מה יותר הגיוני? אז אחי ורעי ידיד אהובי, אם הבנתי את דבריך, שעדיין דואב ליבך מעט, מחמת שרבי נתן בעלים לתרופה מדבר ברורות לא ללכת לרופאים, אז אשמח שתגיד לי איזה סברה יותר מתקבלת?

האש שלי תוקדה מנותק
          האש שלי תוקד
          האש שלי תוקדה מנותק
          האש שלי תוקד
          נערך לאחרונה על ידי

@ידידיה-סרוסי זה רק על קטנים מדובר לא על גדולים

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

0
          • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

@ידידיה-סרוסי זה רק על קטנים מדובר לא על גדולים

האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד
            האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד
            נערך לאחרונה על ידי

אין לי שום סברה להוכיח הסברה היחידה אחי זה רק תתבודד על זה אין לי שום סברה אחרת מזאת

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • האש שלי תוקדה מנותק
              האש שלי תוקד
              האש שלי תוקדה מנותק
              האש שלי תוקד
              נערך לאחרונה על ידי

וכמובן ליקוטי תפילות על זה

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ר מנותק
                רוצה לרצות
                ר מנותק
                רוצה לרצות
                נערך לאחרונה על ידי

אני לא רוצה להתערב ולהכניס ראשי בין אריות @ידידיה-סרוסי ו @מאיר-לב
                אבל תסלחו לי:
                בואו ונשאל את עצמינו שאלה פשוטה
                האם יכול להיות שרבינו טעה?!
                האם יש מציאות ששיחה שלימה בשיחות הר"ן שרבי נתן טרח להדפיס, לא נכונה היום?!
                האם שרבינו כתב על הרופאים בצורה חריפה הוא התכוון דווקא לרופאים שהוא ראה?!
                נכון שאפשר לפלפל מה הייתה כוונת רבינו וזה בסדר גמור, בכל דיבור של רבינו אפשר ומצווה לדון מה בדיוק הייתה כוונתו.
                מה שלא לגיטימי זה:
                להגיד שדברי רבינו לא נאמרו על עכשיו.
                אני בכוונה לא נכנס לדיון המרתק בינכם אני בעיקר רואה ומשתומם
                האם יכול להיות שיש חסידים של רבינו שבגלל שלא מסתדר להם שיחה מסויימת הם מוחקים אותה????
                ובכנות, זו השיחה היחידה שלא מסתדרת לכם עם ההגיון?
                אין לי מושג איך להתנהג באמת בנושא הרופאים, אבל אני מתבודד על זה שאזכה לקיים את כל השיחות של רבינו כולל את שיחה נ.
                אם נלך בדרך הזאת אולי נגיד שכשרבינו אמר ש"מי שיהיה איש פשוט שיטול את ידיו לאוכל יהיה חידוש כמו הבעש"ט", רבינו הגזים....
                הרי זו קושיא קצת יותר גדולה, מעניין הרופאים בני זמנינו.
                ידידיי אל לנו לשכוח שיש לנו רבי חי ...
                וכל שיחותיו, כן גם שיחות חולין שלו נכונים גם נכונים לזמנינו.

מ ח 2 תגובות תגובה אחרונה
                האש שלי תוקד, וועלן וועלן, מאיר לב
                3
                • בעל מוחב מנותק
                  בעל מוח
                  בעל מוחב מנותק
                  בעל מוח
                  נערך לאחרונה על ידי

בלת"ק
                  כידוע, כל דיבור של רבינו אפשר ללמוד אותו בכמה רבדים
                  ברובד הרוחני
                  אם רבינו אמר לא ללכת לרופאים = הכוונה היא גם לרופאי הנפש
                  כאן הסוגייה הולכת ומסתבכת....
                  מה היה פעם?
                  ומה היום?
                  למה לא ללכת?
                  רבינו בעצמו הוא רופא הנפשות?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  האש שלי תוקד
                  1
                  • מאיר לבמ מאיר לב

@מאנ-ש-הפשוטים כתב:

לא מצאתי.
                    אולי תצטט את הדברים שוב.
                    לומר שיש בזה סודות, אינו בגדר תירוץ.

למעלה הזכרתי זאת בשביל להבהיר את הנקודה שגם בעניין הזה של רפואות,
                    רבינו עצמו אמר דברים שנראים סותרים.
                    אבל המסקנה נשארת אותה מסקנה:
                    מה שכתוב במפורש בשיחות הר"ן וחיי מוהר"ן לא משתנה.
                    ואם יש קושיא על כך או סתירה בדברי רבינו -
                    אז יהיה "עוד קושיא".
                    האמונה בדברי רבינו צריכה להיות גם אם היא לא תמיד מסתדרת עם "השכל הישר"...
                    ובוודאי בסוף נראה שדבריו חיים קיימים ונאמנים לעד!
                    [זה לא אומר שלא צריך לחתור ולהבין מה בדיוק רבינו התכוון, אלא בעיקר הגבתי להלך הרוח שעלה כאן ש"העולם השתנה"]

מ מנותק
                    מאנ"ש הפשוטים
                    לדף הבית
                    מ מנותק
                    מאנ"ש הפשוטים
                    לדף הבית
                    נערך לאחרונה על ידי

@מאיר-לב כתב:

@מאנ-ש-הפשוטים כתב:

לא מצאתי.
                    אולי תצטט את הדברים שוב.
                    לומר שיש בזה סודות, אינו בגדר תירוץ.

למעלה הזכרתי זאת בשביל להבהיר את הנקודה שגם בעניין הזה של רפואות,
                    רבינו עצמו אמר דברים שנראים סותרים.
                    אבל המסקנה נשארת אותה מסקנה:
                    מה שכתוב במפורש בשיחות הר"ן וחיי מוהר"ן לא משתנה.
                    ואם יש קושיא על כך או סתירה בדברי רבינו -
                    אז יהיה "עוד קושיא".
                    האמונה בדברי רבינו צריכה להיות גם אם היא לא תמיד מסתדרת עם "השכל הישר"...
                    ובוודאי בסוף נראה שדבריו חיים קיימים ונאמנים לעד!
                    [זה לא אומר שלא צריך לחתור ולהבין מה בדיוק רבינו התכוון, אלא בעיקר הגבתי להלך הרוח שעלה כאן ש"העולם השתנה"]

במחילת כבוד תורתך.
                    אם יש סתירה מפורשת, סימן שחסר לנו הבנה.
                    זה לא קו' על "ההנהגה" של רבינו שע"ז שייך לומר עוד קושיא, אלא זה סתירה [לפי הבנה שטחית מסויימת] בין שתי הוראות "למעשה", וזה מורה שחסר לנו כאן הבנה בסיסית.
                    אלא שכל הקושיא היא לפי ההבנה שאכן רבינו התנגד לכל אשר בשם רופא יכונה [ויפה העירו שהרי גם הצדיקים נקראים רופאי הנפשות, אז אולי גם מהם צריך להתרחק, ח"ו, כמובן שאין כאן באמת שאלה, רק לחדד שלא כל אשר בשם רופא ורפואות יכונה, הרי הוא בכלל דברי רבינו].
                    ואכן דבריו חיים וקיימים ונאמנים לעד, וכל מה שכתוב מפורש בשיחות הר"ן וחיי מוהר"ן [וגם ההוראות בעל פה] לא משתנים, השאלה "מה רבינו אומר", ועל זה כאן הנידון.
                    ולענ"ד יש כאן התעקשות לא נכונה להחליט שרבינו דיבר על כל הרופאים, ושמשום מה כמעט כל אנ"ש בדיוק בעניין זה קשה להם להקשיב בקול רבינו, שזה לענ"ד דבר שאסור לומר.
                    והבוחר יבחר.
                    אני מסכים שיש מקום לדיון מעמיק איזה חלקים ברפואה היום הם בכלל דברי רבינו [כגון חיסונים נסיוניים וכדו'] ואיזה לא, אבל ההתעקשות כאילו ההנחה הבסיסית והמוחלטת היא שרבינו מדבר על כל הרופאים, היא סתם משאלת לב [אני מבין מאיפה היא מגיעה, אבל לא בהכרח שהיא נכונה].

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    נחלי דבש, ידידיה סרוסי, אוצרבלום
                    3
                    • בעל מוחב מנותק
                      בעל מוח
                      בעל מוחב מנותק
                      בעל מוח
                      נערך לאחרונה על ידי

אני קורא כאן את הפוסטים
                      ורוצה לכתוב לכל הניקים החשובים כאן
                      בא נצא מנקודת הנחה
                      שאין סיכוי בעולם שלא יהיה לנו קושיות על רבינו
                      לא צריך לרוץ ולתרץ אותם מייד
                      אפשר להמשיך לחיות עם זה
                      וכן, חשוב מאוד לנסות לברר וללבן את העניין

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      מאיר לב
                      1
                      • ר רוצה לרצות

אבל תסלחו לי:
                        נכון שאפשר לפלפל מה הייתה כוונת רבינו וזה בסדר גמור, בכל דיבור של רבינו אפשר ומצווה לדון מה בדיוק הייתה כוונתו.
                        מה שלא לגיטימי זה:
                        האם יכול להיות שיש חסידים של רבינו שבגלל שלא מסתדר להם שיחה מסויימת הם מוחקים אותה????
                        אין לי מושג איך להתנהג באמת בנושא הרופאים, אבל אני מתבודד על זה שאזכה לקיים את כל השיחות של רבינו כולל את שיחה נ.
                        אם נלך בדרך הזאת אולי נגיד שכשרבינו אמר ש"מי שיהיה איש פשוט שיטול את ידיו לאוכל יהיה חידוש כמו הבעש"ט", רבינו הגזים....

מ מנותק
                        מאנ"ש הפשוטים
                        לדף הבית
                        מ מנותק
                        מאנ"ש הפשוטים
                        לדף הבית
                        נערך לאחרונה על ידי מאנ"ש הפשוטים

@רוצה-לרצות כתב:

אף אחד לא מחק את השיחה בגלל שהיא לא מסתדרת עם ההגיון ח"ו.
                        השאלה היא "מה" כתוב בשיחה, ועל זה הוא עיקר הדיון, ועיקר הבסיס לדיון הוא שיחה חריפה מאוד מרבינו בעצמו על חיסון מסויים שהיה בזמנו שחובה להתאמץ מאוד בשביל לתת את זה ומי שאינו עושה זאת הרי הוא שופך דמים, שזה שיחה של רבינו בדיוק כמו השיחה בשיחות הר"ן.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        ידידיה סרוסי
                        1
                        • ו מנותק
                          וועלן וועלן
                          לדף הבית
                          ו מנותק
                          וועלן וועלן
                          לדף הבית
                          נערך לאחרונה על ידי

כאן המקום להזכיר על במה מכובדת זו, את אחד המיוחד מאנ"ש שחי ממש בדורינו, ה"ה ר' חיים בנימין וורטהיימר זצ"ל, שמלבד גדלותו באמונה ברבינו (שהיה מופלג וחידוש בזה בדור שלנו, מי שהכיר אותו יודע למה אני מתכוון), הוא היה גם אדם חולה וכ"ו, ולא היה הולך כלל לרופאים ורפואותיהם. וכן סבר באמת ובתמים שזוהי דעת רבינו גם כיום שהם שלוחי הס"מ והם מזיקים יותר ממועילים. והיה מרבה להאריך בעניין על פי דברי רבינו ומוהרנ"ת (ועמד בזה בתוקף אפילו שהרבה מגדולי אנ"ש סוברים אחרת ממנו, [הוא היה אמנם מכבד מאוד מאוד את כל אנ"ש]).
                          ואציין שהיה חידוש בהתנהגות הזאת לא ללכת כלל לרופאים, כי היה לו הרבה נסיונות כן ללכת כי היה אחד חולה מאוד, ובמקום זאת היה צועק וזועק לה' ממיטת חליו בביתו וסומך ובוטח רק בה'.
                          הוא נסתלק זכור לי סביב 60, ולפי מחלתו והקושי הגופני שלו (מי שהכיר אותו מבין למה כווונתי) והחולשות התכופות שהיה לו כל כמה שבועות, הוא חי בנס, ו 60 שנה זה אריכות ימים מופלגת.
                          אמרו עליו (או שהוא עצמו אמר זאת על עצמו) שבאם היה הולך לרופאים הוא היה נפטר כבר מזמן.

אני מציין את זאת כאן, הן מחמת כבודו, והן כדי להבין שגם בדורינו שייך לחיות באמונה ובבטחון נפלא כזה

לב העולם אתהל תגובה 1 תגובה אחרונה
                          האש שלי תוקד, מאיר לב, בדרך
                          3
                          • ר רוצה לרצות

אבל תסלחו לי:
                            מה שלא לגיטימי זה:

ח מנותק
                            חבר אני
                            לדף הבית
                            ח מנותק
                            חבר אני
                            לדף הבית
                            נערך לאחרונה על ידי

@רוצה-לרצות כתב:

שמעתי פירוש על זה ע"פ דברי האר"י שאמר למהרח"ו שבימינו במיעוט פעולות אפשר להיות במדריגת רבי עקיבא, וכידוע שזה מה שמוהרנ"ת לקח בעיקר מהספר שבחי האר"י.
                            דהיינו שלמעלה נחשב האדם שנוטל ידיו כאן בעוה"ז, בדור כזה, ממש חידוש כהבעש"ט!!!
                            אכן אולי בעוה"ז לא רואים את החשיבות של נט"י, אבל למעלה ב"מיעוט פעולה" נחשבים כהבעש"ט.

אבל מסתמא שאין מקרא יוצא מידי פשוטו, ואעפ"כ אם נאמר כן אז אולי למשיח יש עוד זמן ח"ו, שהרי אנחנו עדיין לא במצב כזה שהנוטל ידיו הוא חידוש כהבעש"ט, אבל לפירוש הנ"ל הגאולה כבר צריכה לבוא בב"א.

בדרךב תגובה 1 תגובה אחרונה
                            בדרך
                            1
                            • ח חבר אני

@רוצה-לרצות כתב:

שמעתי פירוש על זה ע"פ דברי האר"י שאמר למהרח"ו שבימינו במיעוט פעולות אפשר להיות במדריגת רבי עקיבא, וכידוע שזה מה שמוהרנ"ת לקח בעיקר מהספר שבחי האר"י.
                              דהיינו שלמעלה נחשב האדם שנוטל ידיו כאן בעוה"ז, בדור כזה, ממש חידוש כהבעש"ט!!!
                              אכן אולי בעוה"ז לא רואים את החשיבות של נט"י, אבל למעלה ב"מיעוט פעולה" נחשבים כהבעש"ט.

אבל מסתמא שאין מקרא יוצא מידי פשוטו, ואעפ"כ אם נאמר כן אז אולי למשיח יש עוד זמן ח"ו, שהרי אנחנו עדיין לא במצב כזה שהנוטל ידיו הוא חידוש כהבעש"ט, אבל לפירוש הנ"ל הגאולה כבר צריכה לבוא בב"א.

בדרךב מנותק
                              בדרך
                              לדף הבית
                              בדרךב מנותק
                              בדרך
                              לדף הבית
                              נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

שמעתי פירוש על זה

מרא"ק?

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • בדרךב בדרך

@חבר-אני כתב:

שמעתי פירוש על זה

מרא"ק?

ח מנותק
                                חבר אני
                                לדף הבית
                                ח מנותק
                                חבר אני
                                לדף הבית
                                נערך לאחרונה על ידי חבר אני

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אוצרבלוםא תגובה 1 תגובה אחרונה
                                בדרך
                                1
                                • ח חבר אני

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אוצרבלוםא מנותק
                                  אוצרבלום
                                  לדף הבית
                                  אוצרבלוםא מנותק
                                  אוצרבלום
                                  לדף הבית
                                  נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אליהו או אליעזר?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • ח מנותק
                                    חבר אני
                                    לדף הבית
                                    ח מנותק
                                    חבר אני
                                    לדף הבית
                                    נערך לאחרונה על ידי חבר אני

[ר' אליהו קירשבוים שליט"א.

דיבר בקו ברסלב בגדולת שמירת העינים והמחשבה בדורינו והביא את הפירוש הנ"ל, הביא גם ממשיבת נפש לא זוכר איפה בעניין הזה.

אגב ר' נתן ליברמנש זצ"ל היה אומר: התלמידים היום של רבינו, זה לא רלוי"צ, לא רש"ש וכו', זה אנחנו!!! רבינו דיבר אלינו, כעת אותנו הוא צריך!

"לֹא אֶת אֲבֹתֵינוּ כָּרַת ה' אֶת הַבְּרִית הַזֹּאת, כִּי אִתָּנוּ אֲנַחְנוּ אֵלֶּה פֹה הַיּוֹם כֻּלָּנוּ חַיִּים."]

טוב, תחזרו בבקשה לנושא האשכול

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    בדרך
                                    1
                                    • ו וועלן וועלן

כאן המקום להזכיר על במה מכובדת זו, את אחד המיוחד מאנ"ש שחי ממש בדורינו, ה"ה ר' חיים בנימין וורטהיימר זצ"ל, שמלבד גדלותו באמונה ברבינו (שהיה מופלג וחידוש בזה בדור שלנו, מי שהכיר אותו יודע למה אני מתכוון), הוא היה גם אדם חולה וכ"ו, ולא היה הולך כלל לרופאים ורפואותיהם. וכן סבר באמת ובתמים שזוהי דעת רבינו גם כיום שהם שלוחי הס"מ והם מזיקים יותר ממועילים. והיה מרבה להאריך בעניין על פי דברי רבינו ומוהרנ"ת (ועמד בזה בתוקף אפילו שהרבה מגדולי אנ"ש סוברים אחרת ממנו, [הוא היה אמנם מכבד מאוד מאוד את כל אנ"ש]).
                                      ואציין שהיה חידוש בהתנהגות הזאת לא ללכת כלל לרופאים, כי היה לו הרבה נסיונות כן ללכת כי היה אחד חולה מאוד, ובמקום זאת היה צועק וזועק לה' ממיטת חליו בביתו וסומך ובוטח רק בה'.
                                      הוא נסתלק זכור לי סביב 60, ולפי מחלתו והקושי הגופני שלו (מי שהכיר אותו מבין למה כווונתי) והחולשות התכופות שהיה לו כל כמה שבועות, הוא חי בנס, ו 60 שנה זה אריכות ימים מופלגת.
                                      אמרו עליו (או שהוא עצמו אמר זאת על עצמו) שבאם היה הולך לרופאים הוא היה נפטר כבר מזמן.

אני מציין את זאת כאן, הן מחמת כבודו, והן כדי להבין שגם בדורינו שייך לחיות באמונה ובבטחון נפלא כזה

לב העולם אתהל מנותק
                                      לב העולם אתה
                                      לדף הבית
                                      לב העולם אתהל מנותק
                                      לב העולם אתה
                                      לדף הבית
                                      נערך לאחרונה על ידי

@וועלן-וועלן
                                      אני רק מעלה פה קישור להודעה של @בדרך שנסובה על עניין זה. ללמדך שיש דעות לכאן ולכאן...
                                      https://likutei.com/post/1033

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      מאנ"ש הפשוטים, בדרך
                                      2
                                      • האש שלי תוקדה מנותק
                                        האש שלי תוקד
                                        האש שלי תוקדה מנותק
                                        האש שלי תוקד
                                        נערך לאחרונה על ידי

22e96a49-5499-4f36-b358-79d2a1b32472-image.jpeg

מדלג על ההרים, וועלן וועלן
                                        2
                                        • מדלג על ההריםמ מנותק
                                          מדלג על ההרים
                                          לדף הבית
                                          מדלג על ההריםמ מנותק
                                          מדלג על ההרים
                                          לדף הבית
                                          נערך לאחרונה על ידי

ר' לוי יצחק בנדר היה תמיד חוזר ומחדד וזה נכון מאד גם לנושא שלנו:
                                          שכל מה שרבינו אמר צריכים אנו לקיים. ואם קשה לנו אז לרצות ולבקש מה' על זה.
                                          אך בשום אופן לא 'לשפץ' ולהגיד שהיום זה דור חלש ולא בדיוק זה הכוונה וכו' וכו'

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          וועלן וועלן, מאיר לב, ישי משה ו-1 אחרים
                                          2

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                          תגובה
                                          • תגובה כנושא
                                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                                          • מהישן לחדש
                                          • מהחדש לישן
                                          • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון