התכלת בברסלב
-
@בדרך בעבר רדזין כיום ארגמן
-
@בדרך כיום לא. אמרתי לרב משמרתי לפני כמה שנים, שיבוא וידבר עמו, אולי ילך גם אם רדזין.
-
-
ר' יצחק אלחנן ספקטור
נו באמת
ר' יצחק אלחנו היה חריף נגד התכלת של הרדזינר
[וזכיתי לקרוא את היסטוריית ר' יעקב ליפשיץ, משבק"ו של הרב ספקטור, ואז גם נודעה לי סיבת ההתנגדות, ואכמ"ל]
המהרש"ם, היכן הוא כותב בעד?אני כעת לא זוכר את הפרטים. כך מונח לי בראש. אחד מהם הטיל את התכלת בבגדו, ואחד [גם] ציוה שיקברו אותו עם טלית עם תכלת.
תשאל את מומחי התכלת.
-
המהרש"ם ציוה שיקברו אותו בתכלת של הרדזינר
אם אפשר לזכות את הציבור עם דברי רי"א ספקטר? ומי הוא השווער של הרב בקר?
-
המהרש"ם ציוה שיקברו אותו בתכלת של הרדזינר
אם אפשר לזכות את הציבור עם דברי רי"א ספקטר? ומי הוא השווער של הרב בקר?
ומי הוא השווער של הרב בקר?
-
ייש"כ
-
זה קובע מבחינת פוסק או מבחינת השקפה?
למה בברסלב כולם ראדזין ומחוצה לה כולם ארגמן ?
זה קשור למסורה -
לא מכיר ת"ח אחד מחוץ לברסלב שלמד את הסוגיא ויצא לו שהדיונון (ראדזין) הוא התכלת מאידך ישנם הרבה ת"ח שלאחר לימוד הסוגיא תומכים בפורפורא (ארגמון כהה קוצים)
-
לא מכיר ת"ח אחד מחוץ לברסלב שלמד את הסוגיא ויצא לו שהדיונון (ראדזין) הוא התכלת מאידך ישנם הרבה ת"ח שלאחר לימוד הסוגיא תומכים בפורפורא (ארגמון כהה קוצים)
@אחד-מאנש כמדומני שגם בברסלב יש הרבה שהולכים עם ארגמון.
-
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות