מהו הייחודיות של חסידות ברסלב?
-
אצל כל החסידויות יש מושג גדול שנקרא "רבותינו הקדושים" - רבוה"ק לבית זה וזה
כשבעצם הם מקורבים רק לאדמו"ר שליט"א שיכול לשנות ולחדש כל דבר ואינו מחויב כלל (בדר"כ) לרבותינו הק'
נמצא שלגבי כל הצדיקים זיע"א של הדורות הקודמים כל ישראל שווים באמונה בהם ובהתקשרות אליהם וכך חסיד בעלזא יש לו אותו התקשרות ברבי אהרן הגדול מקארלין זיע"א וחסיד סאטמר יש לו אותו התקשרות בשר שלום מבעלזא זיע"א וכן הלאה כל הצדיקים אשר בארץ המה
וביותר חסידי ברסלב שהם מאמינים מאוד מאוד בצדיקים אשר בארץ המה ונוסעים תמיד על קבריהם לפעול ישועות נשגבות ברוחניות ובגשמיות ולצעוק ע' קלין עד מתי קץ הפלאות הפרטי והכללי
וחוץ מזה אנו זוכים להיות מקורבים כפשוטו ממש לצדיק האמת שחי לפני 200 שנה! עם כל הסממנים של ההתקשרות וההתקרבות כמו אצל צדיק חי ויותר
יוצא מזה שלגבי כל הצדיקים נ"ע כל ישראל שווים בהתקשרותם (יש רבבות מדריגות בזה אבל זה לא קשור לחסידות מסוימת ולמקום פלמוני) ובעוד ששאר העולם מקושרים ליהודי טוב וצדיק שחי בדור זה שאין אחד שחושב להשוותם לצדיק שבליקוטי מוהר"ן ונועם אלימלך ושא"ס, הרי אנו זוכים להיות מקורבים באמת לצדיק אמת פלא שבכל הפלאות שחידוש כמותו לא היה ולא יהיה -
הייחודיות זה שאנחנו שרדנו עד היום למרות הכול
כמו עם ישראל... -
למה מחפשים ייחודיות?
-
למה מחפשים ייחודיות?
@ובלילה-שירה-עמי פשוט מאוד.
חייבת להיות ייחודיות - כי אם אנחנו קשורים לרבינו הקדוש, שהוא חידש את העבודת ה' הישנה, ובהכרח שאצל אנשיו, חסידי ברסלב, יש משהו מיוחד שאין בשום מקום אחר בעולם!
אני לא נכנס לכל מה שכתבו לפני, אלא רק נוגע בעצם השאלה שלך.
-
למה מחפשים ייחודיות?
למה מחפשים ייחודיות?
לכאו' "יחודיות" היא לא המונח הנכון אולי נכון יותר לומר-"חידוש" מה רבינו "חידש" בעולם.
יש משהו מיוחד שאין בשום מקום אחר בעולם!
ברור הרי שאם הגענו עד כאן וסבלנו כ"כ הרבה שנים ממניעות וקושי יש כאן חידוש ושוני עמוק מכל דבר אחר, ההגדרה "יחודיות" נשמעת יותר כמו מישהו שמחפש להצדיק את קיומו, כדי שיוכל להרגיש בנוח.
לכן נדמה לי ש"חידוש" היא המילה הנכונה. -
השאלה מניחה כאילו ברסלב זה הרבה דברים, וצריך למצוא איזה מהם הוא 'מיוחד'. וזו כבר טעות.
מה הייחודיות של ברסלב?
הכל.
כל מילה של רבינו היא חידוש, דבר שלא היה בעולם ולא קיים בעולם בלעדיו. רבינו לא אמר דברים שאמרו אחרים לפניו, ומי שחושב שיש משהו מדבריו שכתוב או שאומרים גם במקום אחר, צריך ללמוד יותר טוב עד שיבין מה רבינו מגלה ומחדש. -
השאלה מניחה כאילו ברסלב זה הרבה דברים, וצריך למצוא איזה מהם הוא 'מיוחד'. וזו כבר טעות.
מה הייחודיות של ברסלב?
הכל.
כל מילה של רבינו היא חידוש, דבר שלא היה בעולם ולא קיים בעולם בלעדיו. רבינו לא אמר דברים שאמרו אחרים לפניו, ומי שחושב שיש משהו מדבריו שכתוב או שאומרים גם במקום אחר, צריך ללמוד יותר טוב עד שיבין מה רבינו מגלה ומחדש.למשל המשפט הזה
נשמח לביאור הנשמע כדבר הזה
להחזיר את המלכות לאין סוף
כמה שחיפשתי בספרים קדמונים לא מצאתי את המעלה הזו
נשמח שהחברים יעזרו בנושא
אני ממש במצוקהזַרְקָא, דְּאִזְדְּרִיקַת לַאֲתָר דְּאִתְנְטִילַת מִתַּמָּן, שֶׁתַּחֲזִיר אֶת הַמַּלְכוּת לָאֵין סוֹף, שֶׁהוּא רָצוֹן שֶׁבְּכָל הָרְצוֹנוֹת
-
למשל המשפט הזה
נשמח שהחברים יעזרו בנושא
אני ממש במצוקהזַרְקָא, דְּאִזְדְּרִיקַת לַאֲתָר דְּאִתְנְטִילַת מִתַּמָּן, שֶׁתַּחֲזִיר אֶת הַמַּלְכוּת לָאֵין סוֹף, שֶׁהוּא רָצוֹן שֶׁבְּכָל הָרְצוֹנוֹת
-
-
@7272 הגדרת אין סוף הוא כר נרחב, אך בכללות מבואר באריז"ל שכל מדרגה ביחס למדרגה שתחתיה נקראת בערכין אין סוף. וכן אריך נקרא אין סוף לא רק בערכין. והדעת הוא נחשב בהרבה דרושים במקום הכתר ועל כן הוא מקבל את התואר אין סוף. ובתורה דידן העלאת המלכות לדעת מכונה אח"כ בשם העלאה לאין סוף וכו'. ואף ענין עליית המלכות לאריך במנחה של שבת בכוונות אינו כפשוטו עיין בפע"ח ובשער הכוונות איך זה נעשה.
-
תודה רבה שניסתה להסביר
רק הבנתימבואר באריז"ל שכל מדרגה ביחס למדרגה שתחתיה נקראת בערכין אין סוף
זה חיזק אותי קצת
לאט לאט השם יאיר לי את התורה
שנזכה להתאבק באור התורה ובפרט הזמנית(חשבתי לעצמי מה לטובתי בכל הסיפור של ההתגוששות ההרים שהיה כאן לאחרונה
והתחזקתי שבוודאי נעשה רעש ונרשמו לפורום פנים חדשות
ובוודאי יתווסף לנו הבנה והתחזקות בזכותם) -
היה פה סיפור של התגוששות הרים?
נשמע מעניין! -
למשל המשפט הזה
נשמח שהחברים יעזרו בנושא
-
אגב (הזכיר לי): בחב"ד עושים עסק עם "חלק אלוק ממעל ממש" שכתוב בתניא, אבל זה נמצא כבר בליקו"מ לפחות פעמיים...
-
לא יודע למה יש קטע לברסלברס להקטין את האחרים כדי שהם יהיו גדולים...
בחב"ד יש המון, ואני מדבר על ליקוטי תורה ולא על תניא, יש שם להעלות את המלכות ל"סובב" - למי שמבין את המשמעות! [אגב, בברסלב זה לא מעלה אלא פגם, עי' היטב בתפילת המנחה ז' וכו']
החכמה היא לא לומר שבחב"ד אין, אלא לומר שבחב"ד יש ולנו יש יותר!!!
-
ועוד הערה [ששייכת יותר לאשכולות של מיניה וביה]:
'אין סוף' כאן בתורה זה לא בהכרח א"ס ממש, כי הזוהר של זרקא מדבר על העלאה אל החכמה ותו לא.וראה ע"ז אריכות במקובלים שמכנים את החכמה בשם א"ס [באופן יחסי לבינה].
אולי הרב @נחום-בקר יחכים אותנו בענין הזה
-
הנקודה היא לא מושג כזה או אחר שרבינו חידש, זה לא נקרא חידוש- כי הכל כבר מובא בספרים, רק ההגדרה היא אחרת. ה"חידוש" וה"יחודיות" של רבינו הוא הרבה יותר גדול-מדיבור כזה או הגדרה אחרת, הרבה יותר מ"שיריים" או "אמירת תורה" יש את ה"איינגיבאקען" (אפויים בליבי), של רבינו שה"כת" הזו כמובן מקבלת מרבינו גם שיריים (תיקונים וכו') וגם תורות גבוהות ושיחות מחזקות וכו', אך לא זה הנושא זה חלק מהאירוע.
החידוש של רבינו הוא הרבי בעצמו (כמו שהבאתי לעייל מרנ"ל ז"ל) כל השאר זה דרכים לחפש אותו ולדבוק בו.
הרי כמעט כל תורה בליקוטי מוהר"ן- הנקודה היא אחת: המצב המתוקן הוא-כך, בחושך הגלות- המצב הלא תקין-הוא לצערינו כך, והתיקון לזה-התקרבות לצדיק שכבר נמצא בתיקון השלם ויכול להביא כל אחד לשם. -
הנקודה היא לא מושג כזה או אחר שרבינו חידש, זה לא נקרא חידוש- כי הכל כבר מובא בספרים, רק ההגדרה היא אחרת. ה"חידוש" וה"יחודיות" של רבינו הוא הרבה יותר גדול-מדיבור כזה או הגדרה אחרת, הרבה יותר מ"שיריים" או "אמירת תורה" יש את ה"איינגיבאקען" (אפויים בליבי), של רבינו שה"כת" הזו כמובן מקבלת מרבינו גם שיריים (תיקונים וכו') וגם תורות גבוהות ושיחות מחזקות וכו', אך לא זה הנושא זה חלק מהאירוע.
החידוש של רבינו הוא הרבי בעצמו (כמו שהבאתי לעייל מרנ"ל ז"ל) כל השאר זה דרכים לחפש אותו ולדבוק בו.
הרי כמעט כל תורה בליקוטי מוהר"ן- הנקודה היא אחת: המצב המתוקן הוא-כך, בחושך הגלות- המצב הלא תקין-הוא לצערינו כך, והתיקון לזה-התקרבות לצדיק שכבר נמצא בתיקון השלם ויכול להביא כל אחד לשם.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות