דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. ברסלבער או מקורב לברסלב??

ברסלבער או מקורב לברסלב??

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
15 פוסטים 10 כותבים 252 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • 72727 מנותק
    7272
    72727 מנותק
    7272
    נערך לאחרונה על ידי

@קשור-בשק כתב:

איך משלבים?

אולי התשובה נמצאת במקום אחר
    במקום לחשוב על המסגרת והמעטפת אפשר להיכנס פנימה...

רבנו אומר תעשו את הנשים שלכם חסידות
    ושמעתי פירוש שהכוונה

ששם הצדיק יתאהב על ידינו
    (פירוש שכל מי שיראה אותנו ישאל את עצמו ממי וממה ירק זה חי ומתפרנס? מהיכן הוא שואב את ההשראה להיות יהודי כשר ושמח)

ושאנחנו נאהב את עצמנו עם הצדיק
    (פירוש שנרגיש את האמת שרבנו בא לעודד אותנו ולא לקטול ולהרוס כל חלקה טובה שיש בנשמתינו)

אם האשה שלנו תאהב את רבנו מובטח שגם הילדים יאהבו את רבנו

ככה שמעתי ואהבתי
    לאפוקי שיש כאלו שחושבים כמו במקומות אחרים שהכוונה לעשות את האשה חסידה שצריך ללמד ליקוטי מוהרן את האשה

הכל בדרך האולי והאפשר 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה
    ברוך חשין, מאיר לב, פראסטיק ו-5 אחרים
    8
    • האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      נערך לאחרונה על ידי

אני בתור מתקרב חדש לרבינו צריך להאהיב את רבינו לבית זה רק על ידי מעשים כמו שמוהרנ''ת אמר לרבינו ''בא ליצעוק שיש רבינו בעולם'' אז רבינו אמר לו ''נתל'ה בצעקתך לא תיפעל מאומה'' וכך נראה לעניות דעתי שרבינו אמר לר' נתן רק על ידי מעשים תוכל לפעול ולא ע''י צעקות ורואים ענינו כמה שצועקים שיש רבינו בעולם נחשבים אנו למשוגעים ואם ע''י שתיקה עסקינן גם לחכם יחשב והבן. וראו כולם אצל אנ''ש שהם קרבו חסידים לקרבינו ע''י השתיקה שלהם השתיקה דברה שיש רבינו בעולם.

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

האש שלי תוקדה תגובה 1 תגובה אחרונה
      לב העולם אתה, מאנ"ש הפשוטים, 7272 ו-1 אחרים
      4
      • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

אני בתור מתקרב חדש לרבינו צריך להאהיב את רבינו לבית זה רק על ידי מעשים כמו שמוהרנ''ת אמר לרבינו ''בא ליצעוק שיש רבינו בעולם'' אז רבינו אמר לו ''נתל'ה בצעקתך לא תיפעל מאומה'' וכך נראה לעניות דעתי שרבינו אמר לר' נתן רק על ידי מעשים תוכל לפעול ולא ע''י צעקות ורואים ענינו כמה שצועקים שיש רבינו בעולם נחשבים אנו למשוגעים ואם ע''י שתיקה עסקינן גם לחכם יחשב והבן. וראו כולם אצל אנ''ש שהם קרבו חסידים לקרבינו ע''י השתיקה שלהם השתיקה דברה שיש רבינו בעולם.

האש שלי תוקדה מנותק
        האש שלי תוקד
        האש שלי תוקדה מנותק
        האש שלי תוקד
        נערך לאחרונה על ידי

האש-שלי-תוקד כתב:

נ.ב אתם יודעים שתכל'ס מקורב לברסלב יותר בוער לרבינו מאשר ברסלעבער מילדות. והראיה כולכם יודעים שר' נתן היה ליטאי וממשפחה של מתנגדים. וכולם שרפו אותו ורדפו אותו והוא לא ויתר על האמת ולבסוף זכה להיות מברר המדמה של רבינו לעומת זאת היו לרבינו עוד תלמידים שגדלו במשפחות שלא התנגדו לברסלב או חסידויות שלא התנגדו כלל לחסידות ואחד מהם היה ר' ליפא שהוא קרב את ר' נתן ולבסוף הוא התרחק מרבינו כי לא היו לו קונפליקטים בסביבתו כולל משפחתו. אפשר עוד להאריך בזה. השבת בפתח ואין זמן בהזדמנות נרחיב אם ירצה ה'.

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

ב 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • לוי י.ל מנותק
          לוי י.
          לוי י.ל מנותק
          לוי י.
          נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אחד הנקודות המייחדות את ברסלב, ובולטת אצל מקורבים, שנותנים מקום לייחודיות של כל אחד בפני עצמו. בניגוד לצורה הכללית של ציבור שהכלל הוא נגד הפרט (במידה מסויימת).

כמובן שדווקא לכן נזעקו רבים נגד עירובים ובלבולים שונים שכל אחד מכניס כאוות ליבו. וצריך בשביל למנוע את זה, לדעת את הבסיס של יהדות פשוטה. אבל לא להתכחש לכך שבברסלב אכן יש יותר מקום לפרט (שזה סוד ההתבודדות, גילוי היחידה שבנפש, הנקודות הטובות שיש בכל אחד ואחד והתפילה בנתיב לא ידעו עיט דייקא והדברים פשוטים ומאירים לענ"ד).

ע"כ עד כמה שהבנים לא יחונכו "לחקות" את האבא, אלא להאמין בנקודת עצמו הייחודית שלהם, ולכבד את הקשר הפרטי שלהם להשי"ת, בסגנונם וטעמם (בתוך גדרי ההלכה וכו', מיותר לציין), הם יוכלו להתקרב בעצמם.

לסיכום: לענ"ד עיקר החילוק בין מקורבים לאלו שנולדו, שהמקורבים פחות חיפשו לחקות את המוכר והידוע מכבר, ומצאו את "עצמם" גם בתוך כל המערכת. וכשנייקר ונכבד נקודה זו, נוכל להעניקה הלאה.

בסוף בסוף, וגם בהתחלה בהתחלה, המון תפילות אישיות

תגובה 1 תגובה אחרונה
          בדרך, מאנ"ש הפשוטים, ישי משה ו-2 אחרים
          5
          • ח מנותק
            חרב החכמה
            ח מנותק
            חרב החכמה
            נערך לאחרונה על ידי

אשריך על העלאת השאלה, שכן היא לא נוגעת רק להתקרבות לרבינו, אלא גם לכל היהדות. איך אני גורם לכך שהילד שלי יהיה יהודי מאמין, חסיד של רבינו ברמח אבריו ושסה גידיו.

יש כמובן כמה וכמה עניינים בעניין הזה, ואיני מתיימר להקיף את הסוגיה החשובה הזאת. אך לפטור בלא כלום אי אפשר, ומעט זה גם כן טוב.

א. כמובן שככל שאתה באמת קשור לרבינו המסר עובר, וגורם לילדים לרצות גם להתחבר לדבר הזה, וכיודע שהילדים קולטים מה חשוב באמת לאבא שלהם, ומה הוא עושה כי הוא חייב...

ב. מלבד זאת, אם נגשים מתוך אמונה שרבינו הקדוש זה באמת פלאי פלאים, והוא ראש כל בני ישראל, אז אנחנו מניחים שבאופן טבעי אמור להיות משיכה לרבינו הקדוש, כח המושך, רק שיש כח המעכב שמונע מזה להיות, אבל הדבר הראשון שאנחנו צריכים להבין, שאנחנו לא מנסים לגרום לילד שלנו להרגיש כמונו, או להיות אנחנו, אלא להפגיש אותו אם ראש כל בני ישראל, ששם יכול להיות לו טוב, כי וודאי בתור חסידי ברסלב אנחנו מאמינים שככל שיותר מקושרים לרבינו, אז וודאי שהטובות הרוחניות, הן בעולם הזה, והן בעולם הבא הם לאין שיעור.

ג. רבינו מנחה אותנו לא לקחת בחירה, האדם הוא בעל בחירה, כל אדם גם הילד שלך, צריך להבין את הגבול על מה חלה מצוות חינוך ועל מה לא חלה המצווה איפה הגדר שלה. כאשר אנחנו מאמינים שכל אדם הוא בעל בחירה חופשית לחלוטין, אנחנו מנסים כשהשער פתוח כשהוא מוכן לשמוע, כמובן להכניס דיבורים של רבינו, להכניס התחזקות התעוררות וכו', אבל אם השער סגור, אם עכשיו אין לו פנאי לשמוע, הוא לא רוצה לשמוע, הוא עסוק במשחק שלו, עסוק באיזה משהו, פה התפקיד שלך, זה לכבד את המקום שלו, ולא לנסות להכניס בכח, כי אם תכניס בכח, זה לא ייכנס, זה רק יירשם אצל הילד שלאבא לא אכפת ממנו, ושהוא תקוע בעניין שלו של ברסלב וזה מה שחשוב לו, ובגלל זה הוא לא מצליח לראות אותי, (דרך אגב אותו דבר קיים גם בין כל קשר בין בני אדם. אנחנו חייבים להיות קשובים לשני, ואם הוא לא רוצה עכשיו ליצור קשר, אז ללכת). אז זה מה שנקרא סור מרע אל תנסה לדחוף לו בכח, וכמו שרבינו אמר טוב הכל חפצים. אז בסוף הכל יתקרבו לראש כל בני ישראל במהרה בימינו.

ד. בתור המשך ישיר לזה, וקצת בעניין שונה, אני אגיד שכמו שאנחנו גדלים ומשתנים משנה לשנה, ככה אנחנו חייבים להעמיק את הקשר שלנו עם רבינו הקדוש כל הזמן. אפשר להגיד שאני לא יכול להיות חסיד ברסלב כמו לפני שלוש שנים, או כמו בתחילת ההתקרבות שלי, כי מאז עבר זמן עברו משברים עליות, התבודדתי העמקתי וכו', עכשיו בשביל למצוא את רבינו אני צריך לצאת לחיפוש מחדש, הפעם זה יותר קל כי אני מאמין ברבינו ואני מאמין שבספריו אני יכול למצוא אור ונחמה חדשה למקום שלי. אם כאשר התקרבתי לרבינו סגרתי את החיפוש שלי כי אני כבר ברסלב רציני, אז אוי ואבוי. אני חייב להיות מוכן לדפוק בציון של רבינו הקדוש, וכמובן בשדה, ולהגיד איפה איפה אתה אור נעלם, אני מרגיש עכשיו שאני לא מצליח להבין מה החידוש של רבינו, מה האור שלו מה התקווה הבשורה הגדולה. אני לא מצליח להבין בדעת בלב, מה יש לרבינו להציע שאין לצדיקים אחרים, ודווקא מתוך הקושיה והיציאה מהברסלב הפשוט, והמוכנות לשאול את השאלות הקשות, (כמובן דווקא כשהם עולות, אם אתה כרגע מרגיש את האור של רבינו, ובוכה בשדות אין שום סיבה לבלבל את עצמך בכוונה), כאשר הם צצות מאליהם. אני מאמין שכאשר אנחנו נחיה חיים מתוך ידיעה שמצאנו נסתרות טובות נפלאות בתורת רבינו הקדוש, ומצד שני שיש עוד אין סוף דברים נפלאים ונוראים שלא מצאנו, וכל הזמן נחפש אז אנחנו נמצא עוד ועוד אוצרות מדרגה לדרגה גבוה מעל גבוה. ואם אנחנו נחייה את זה באמת, ממילא בקלות נוכל להבין ולהתחבר לאדם (לילד), שאומר מה זאת? מה העניין? מה יש אצל רבינו שאין אצל הדרך הזאת, או הזאת. ולא לפחד מהשאלה, להמתין ולחפש את האור הגנוז והנפלא של רבינו הקדוש באמת ובתמימות,

אשרינו ואשרינו

72727 תגובה 1 תגובה אחרונה
            בדרך, לב העולם אתה, ואני בתוך הגולה ו-1 אחרים
            4
            • ק קשור בשק

ידוע המשפט שמי שהתקרב יותר חזק ממי שכבר נולד ככה(המשפט הולך באידיש)
              ואני שואל את עצמי בתור מקורב לגבי חינוך ילדים מצד אחד מאוד רוצה לחנך אותם ושהם יגדלו על ברסלב על העצות על התבודדות וכו'
              ומאידך היתי רוצה שהם גם ירגשיו את החידוש בדרך של ברסלב .
              ולא יהיו יבשים בעקבות שכך גדלו על זה ולא ירגשיו את היחדיות את המתיקות וההתחדשות שבדרך זו
              איך משלבים? שהילד יגדל ברסלבער אבל מתוך בחירה וחיבור
              אשמח לשמוע

לב העולם אתהל מנותק
              לב העולם אתה
              לדף הבית
              לב העולם אתהל מנותק
              לב העולם אתה
              לדף הבית
              נערך לאחרונה על ידי

@קשור-בשק
              תשובה נוספת מעבר למובא פה יש לי רק אחת; - תפילה.... ועוד תפילה.... ועוד....

מה שכן, אני חושב שהשאלה הזו צריכה לצרוח!! לא רק על הילדים שלנו כי אם על אנחנו אנו...
              ועדיין אנו ממשיכים ככה את החיים...
              מסתכלים מהצד על המקורבים ומפטירים לעצמינו ספק בהשלמה ספק בייאוש, נו נו "א געווארענער איז מער ווי א געבוירענער"...

אי אי שנזכה....😢

תגובה 1 תגובה אחרונה
              חבר אני, בדרך, קשור בשק ו-1 אחרים
              4
              • ח חרב החכמה

אשריך על העלאת השאלה, שכן היא לא נוגעת רק להתקרבות לרבינו, אלא גם לכל היהדות. איך אני גורם לכך שהילד שלי יהיה יהודי מאמין, חסיד של רבינו ברמח אבריו ושסה גידיו.

יש כמובן כמה וכמה עניינים בעניין הזה, ואיני מתיימר להקיף את הסוגיה החשובה הזאת. אך לפטור בלא כלום אי אפשר, ומעט זה גם כן טוב.

א. כמובן שככל שאתה באמת קשור לרבינו המסר עובר, וגורם לילדים לרצות גם להתחבר לדבר הזה, וכיודע שהילדים קולטים מה חשוב באמת לאבא שלהם, ומה הוא עושה כי הוא חייב...

ב. מלבד זאת, אם נגשים מתוך אמונה שרבינו הקדוש זה באמת פלאי פלאים, והוא ראש כל בני ישראל, אז אנחנו מניחים שבאופן טבעי אמור להיות משיכה לרבינו הקדוש, כח המושך, רק שיש כח המעכב שמונע מזה להיות, אבל הדבר הראשון שאנחנו צריכים להבין, שאנחנו לא מנסים לגרום לילד שלנו להרגיש כמונו, או להיות אנחנו, אלא להפגיש אותו אם ראש כל בני ישראל, ששם יכול להיות לו טוב, כי וודאי בתור חסידי ברסלב אנחנו מאמינים שככל שיותר מקושרים לרבינו, אז וודאי שהטובות הרוחניות, הן בעולם הזה, והן בעולם הבא הם לאין שיעור.

ג. רבינו מנחה אותנו לא לקחת בחירה, האדם הוא בעל בחירה, כל אדם גם הילד שלך, צריך להבין את הגבול על מה חלה מצוות חינוך ועל מה לא חלה המצווה איפה הגדר שלה. כאשר אנחנו מאמינים שכל אדם הוא בעל בחירה חופשית לחלוטין, אנחנו מנסים כשהשער פתוח כשהוא מוכן לשמוע, כמובן להכניס דיבורים של רבינו, להכניס התחזקות התעוררות וכו', אבל אם השער סגור, אם עכשיו אין לו פנאי לשמוע, הוא לא רוצה לשמוע, הוא עסוק במשחק שלו, עסוק באיזה משהו, פה התפקיד שלך, זה לכבד את המקום שלו, ולא לנסות להכניס בכח, כי אם תכניס בכח, זה לא ייכנס, זה רק יירשם אצל הילד שלאבא לא אכפת ממנו, ושהוא תקוע בעניין שלו של ברסלב וזה מה שחשוב לו, ובגלל זה הוא לא מצליח לראות אותי, (דרך אגב אותו דבר קיים גם בין כל קשר בין בני אדם. אנחנו חייבים להיות קשובים לשני, ואם הוא לא רוצה עכשיו ליצור קשר, אז ללכת). אז זה מה שנקרא סור מרע אל תנסה לדחוף לו בכח, וכמו שרבינו אמר טוב הכל חפצים. אז בסוף הכל יתקרבו לראש כל בני ישראל במהרה בימינו.

ד. בתור המשך ישיר לזה, וקצת בעניין שונה, אני אגיד שכמו שאנחנו גדלים ומשתנים משנה לשנה, ככה אנחנו חייבים להעמיק את הקשר שלנו עם רבינו הקדוש כל הזמן. אפשר להגיד שאני לא יכול להיות חסיד ברסלב כמו לפני שלוש שנים, או כמו בתחילת ההתקרבות שלי, כי מאז עבר זמן עברו משברים עליות, התבודדתי העמקתי וכו', עכשיו בשביל למצוא את רבינו אני צריך לצאת לחיפוש מחדש, הפעם זה יותר קל כי אני מאמין ברבינו ואני מאמין שבספריו אני יכול למצוא אור ונחמה חדשה למקום שלי. אם כאשר התקרבתי לרבינו סגרתי את החיפוש שלי כי אני כבר ברסלב רציני, אז אוי ואבוי. אני חייב להיות מוכן לדפוק בציון של רבינו הקדוש, וכמובן בשדה, ולהגיד איפה איפה אתה אור נעלם, אני מרגיש עכשיו שאני לא מצליח להבין מה החידוש של רבינו, מה האור שלו מה התקווה הבשורה הגדולה. אני לא מצליח להבין בדעת בלב, מה יש לרבינו להציע שאין לצדיקים אחרים, ודווקא מתוך הקושיה והיציאה מהברסלב הפשוט, והמוכנות לשאול את השאלות הקשות, (כמובן דווקא כשהם עולות, אם אתה כרגע מרגיש את האור של רבינו, ובוכה בשדות אין שום סיבה לבלבל את עצמך בכוונה), כאשר הם צצות מאליהם. אני מאמין שכאשר אנחנו נחיה חיים מתוך ידיעה שמצאנו נסתרות טובות נפלאות בתורת רבינו הקדוש, ומצד שני שיש עוד אין סוף דברים נפלאים ונוראים שלא מצאנו, וכל הזמן נחפש אז אנחנו נמצא עוד ועוד אוצרות מדרגה לדרגה גבוה מעל גבוה. ואם אנחנו נחייה את זה באמת, ממילא בקלות נוכל להבין ולהתחבר לאדם (לילד), שאומר מה זאת? מה העניין? מה יש אצל רבינו שאין אצל הדרך הזאת, או הזאת. ולא לפחד מהשאלה, להמתין ולחפש את האור הגנוז והנפלא של רבינו הקדוש באמת ובתמימות,

אשרינו ואשרינו

72727 מנותק
                7272
                72727 מנותק
                7272
                נערך לאחרונה על ידי

@חרב-החכמה כתב:

אפשר להגיד שאני לא יכול להיות חסיד ברסלב כמו לפני שלוש שנים, או כמו בתחילת ההתקרבות שלי

פעם שמעתי
                שאם אדם חסיד ברסלב בגלל שכשהוא התקרב למשל לפני 5 שנים רבנו הקדוש האיר לו באור גדול (אביק)
                ואז התקרב לרבנו הקדוש
                שידע שהוא צריך לחפש מחדש את רבנו
                ואם לא הוא נקרא ברסלב מסורתי
                כי רבנו כבר לא באותו מקום (שלפני 5 שנים)
                ומאז רבנו התקדם בהיכל הגוונים המשתנים (מלפני5 שנים)
                וצריך תמיד לחפש את האור של הצדיק

יש לי חבר שהוא תמיד מתרועע עם המתקרבים לרבנו הקדוש וטענתו בפיו שהאור הכי עדכני של רבנו נמצא אצלם כי הם עכשיו טעמו את רבנו

אולי כמו שרבנו אמר אסור להיות זקן
                לא חסיד זקן ולא עובד השם זקן
                (נישט זקן)

ב תגובה 1 תגובה אחרונה
                בדרך, ע.י.ר.נ.י, קשור בשק ו-3 אחרים
                6
                • ק קשור בשק

ואני שואל את עצמי בתור מקורב לגבי חינוך ילדים מצד אחד מאוד רוצה לחנך אותם ושהם יגדלו על ברסלב על העצות על התבודדות וכו'
                  ולא יהיו יבשים בעקבות שכך גדלו על זה ולא ירגשיו את היחדיות את המתיקות וההתחדשות שבדרך זו
                  אשמח לשמוע

ב מנותק
                  ברוך חשין
                  לדף הבית
                  ב מנותק
                  ברוך חשין
                  לדף הבית
                  נערך לאחרונה על ידי

@קשור-בשק כתב:

אשמח לשמוע

אני גדלתי כברסלב'ר ואני שמח שהרבה עצות של רבנו והדעת של רבנו נכנסו לי כמושכל ראשון והחיים שלי מתנהלים ככה בלי להרגיש שיש בזה בכלל חידוש.

למשל העניין של 'אזמרה' שלכתחילה חונכתי להסתכל על הטוב וכו', ככה שאני לא צריך לעבוד כ"כ קשה כדי להסתכל על הטוב.

מה יותר טוב מזה? למה שהילדים שלך יפסידו את זה?

אמנם כמובן שתמיד צריך הרבה חיפוש הצדיק ושום דבר לא הולך בלי בחירה.
                  אבל למה שלא יהיה להם את הבסיס בחינוך? ואת החיפוש יעשו על ההתקשרות האמתית וכו'.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  בדרך, אוצרבלום, ואני בתוך הגולה ו-1 אחרים
                  4

האש-שלי-תוקד כתב:

נ.ב אתם יודעים שתכל'ס מקורב לברסלב יותר בוער לרבינו מאשר ברסלעבער מילדות. והראיה כולכם יודעים שר' נתן היה ליטאי וממשפחה של מתנגדים. וכולם שרפו אותו ורדפו אותו והוא לא ויתר על האמת ולבסוף זכה להיות מברר המדמה של רבינו לעומת זאת היו לרבינו עוד תלמידים שגדלו במשפחות שלא התנגדו לברסלב או חסידויות שלא התנגדו כלל לחסידות ואחד מהם היה ר' ליפא שהוא קרב את ר' נתן ולבסוף הוא התרחק מרבינו כי לא היו לו קונפליקטים בסביבתו כולל משפחתו. אפשר עוד להאריך בזה. השבת בפתח ואין זמן בהזדמנות נרחיב אם ירצה ה'.

ב מנותק
                    ברוך חשין
                    לדף הבית
                    ב מנותק
                    ברוך חשין
                    לדף הבית
                    נערך לאחרונה על ידי

שר' נתן היה ליטאי

הערת אגב, מוהרנ"ת לא היה ליטאי אלא אוקראיני.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    בדרך
                    1

האש-שלי-תוקד כתב:

ב מנותק
                      ברוך חשין
                      לדף הבית
                      ב מנותק
                      ברוך חשין
                      לדף הבית
                      נערך לאחרונה על ידי

@האש-שלי-תוקד כתב:

האש-שלי-תוקד כתב:

ומה יעשה מקורב שמשפחתו לא מתנגדת לברסלב? והכול עבר אצלו חלק?
                      האם מקורבים כאלו בוערים פחות?

ולגוש"ע לכל אחד הקב"ה מזמן את המניעות המיוחדות לו כדי שתהיה לו את הנעימות המיועדת לו.
                      וזה מעשה שלי וזה מעשה שלו, ומה לנו להשוות אחד לחבירו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • 72727 7272

@חרב-החכמה כתב:

אפשר להגיד שאני לא יכול להיות חסיד ברסלב כמו לפני שלוש שנים, או כמו בתחילת ההתקרבות שלי

פעם שמעתי
                        שאם אדם חסיד ברסלב בגלל שכשהוא התקרב למשל לפני 5 שנים רבנו הקדוש האיר לו באור גדול (אביק)
                        ואז התקרב לרבנו הקדוש

יש לי חבר שהוא תמיד מתרועע עם המתקרבים לרבנו הקדוש וטענתו בפיו שהאור הכי עדכני של רבנו נמצא אצלם כי הם עכשיו טעמו את רבנו

(נישט זקן)

ב מנותק
                        ברוך חשין
                        לדף הבית
                        ב מנותק
                        ברוך חשין
                        לדף הבית
                        נערך לאחרונה על ידי

@7272 כתב:

@חרב-החכמה כתב:

פעם שמעתי
                        ואז התקרב לרבנו הקדוש

(נישט זקן)

התחדשות (מהיסודות של רבנו) לא תלויה דווקא בהרגשת ותבערת הלב.
                        עיקר עניין ההתחדשות הוא לעבוד את ה' מתוך בחירה עכשווית, מתוך אהוי"ר עכשווית, ולא לסמוך על הבחירה של אתמול.

וכך גם בעניין ההתקרבות לרבנו,
                        ההתחדשות היא שלא יסמוך על מה שלמד אתמול מרבנו, שלא יסמוך על הדברים שהאירו לו אתמול או בעבר, אלא יחפש בכל יום מחדש מה רבנו אומר לו ותמיד לחפש את אור הצדיק.

ויעויין בתורה י"ג ובפרפראות על התורה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        ישי משה, 7272, איש הפלא
                        3
                        • ישי משהי מנותק
                          ישי משה
                          ישי משהי מנותק
                          ישי משה
                          נערך לאחרונה על ידי

במידה מסוימת אפשר להסתכל כך גם על 'בעל תשובה' שלו יש יותר "ריגושים" לכאו' ביהדות והוא לומד הכל מחדש והכל בהתלהבות- כשמי שנולד כך לכאו' אצלו הכל מובן מאליו.
                          בברסלב כמו ביהדות- הכל בנוי על- "עומק לפנים מעומק" ותמיד יש לאן לחתור ולחפש. כשבן אדם גדל וחונך על 'ברסלב'- זה נכון שמצד אחד אפשר להישאר כך- מצד שני אם אותו אחד יעמיק יותר ויחפש עוד ועוד הוא יגיע הרבה יותר מהמקורב (חוץ מריבוי הנקודות טובות שהוא כבר חטף- ע"י אמירת יותר פעמים "הריני מקשר" ונסיעה לרבי בפשיטות ו"אזמרה" ועוד שכבר היה לו מן המוכן לכאו').
                          זה נכון שהוא צריך לחפש יותר במידה מסוימת, אך המקורב- צריך קודם-למצוא בכלל את ברסלב.
                          אני לא מסכים עם הקביעה הזאת שמקורב הוא בהכרח יותר ברסלבע'ר ממי שנולד כך.
                          אני עצמי-אבי התקרב לברסלב כשהייתי בן 3 חונכתי במוסדות של ברסלב הסתובבתי בין חסידי ברסלב שרובם נולדו וגדלו בברסלב כמה דורות וכמובן שאני גם מכיר הרבה מאוד מקורבים (זכיתי אפי' לקרב שניים) ואני לא חושב שזה בהכרח כך.
                          יש גם נקודה שלכאו' פעם לא היית- היום מחנכים בחבורות לבחורים הרבה מאוד לחפש את הרבי וכו'- היום מדברים הרבה מאוד ברסלב עם בחורים, ומי שיודע בעבר זה לא היה- קודם כל כי לא היה הרבה בחורים והמבוגרים היו עסוקים בעבודת ה'.
                          היום ב"ה אכשר דרא והדור הצעיר מחונך על ברכי ברסלב הרבה יותר מפעם.
                          (אני אגב-למרות שאבי התקרב כשהייתי בן 3 אפשר לומר שמי שהכניס בי הרבה את האור של הרבי ובמידה מסויימת קירב אותי לברסלב היה ר' אליהו גודלבסקי שליט"א- שאבי דחף אותי הרבה ללכת לשיעוריו ולקבל ממנו, (מגיל קטן ממש))

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          ואני בתוך הגולה, בדרך
                          2
                          • א מנותק
                            אחד מאנש
                            א מנותק
                            אחד מאנש
                            נערך לאחרונה על ידי

אני מכיר הרבה שנולדו בברסלב והם ממש אפויים בלב הצדיק והצדיק אפוי אצלם בלב והם מחפשים רוח הקודש של הצדיק ומקיימים עצותיו ומאידך יש מקורבים שהם בבחינות אחרות והכל לפי בחירתו של אדם.
                            לגופה של שאלה וודאי מוטל עלינו בפשיטות "להודיע לבנינו את כל מה שנעשה כאן" כלשון רבנו ויחד עם זאת לחנך אותם שתמיד צריך לחפש רוח הקודש של הצדיק ולהתחדש בהתקרבות וכו' ובכל זאת תשאר להם בחירה וכמו בכל היהדות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            ואני בתוך הגולה, ישי משה, בדרך ו-1 אחרים
                            4
                            • חיפוש הצדיקח מנותק
                              חיפוש הצדיק
                              חיפוש הצדיקח מנותק
                              חיפוש הצדיק
                              נערך לאחרונה על ידי

ידוע מה שאמר רביז"ל שהוא עבר כאלו מניעות להגיע לא"י כדי שאנו נוכל להגיע בקל
                              ניתן לומר זאת גם על המקורבים הגדולים מדורות עברו כרש"ה ועוד ועוד (יותר נכון; כולם) שהם עברו כאלו מניעות כדי להתקרב לרבינו הקדוש ובזכותם וכוחם כולנו היום בקל אצל בית מדרשו של צדיק יסוד העולם ננמ"ח זיע"א
                              וכן כל מקורב בדור זה שעוברים עליו מניעות אם מעט ואם הרבה, הוא משבר את החומות לכולם בין אלו שאין יודעים עדיין מרבינו, בין אלו שרוצים ולא יכולים, ובין אלו שכבר מקורבים אבל אין סוף להתקרבות
                              ורואים זאת גם במבט שלנו שכשאחד מתקרב עם מניעות כל חסידי ברסלב מתעוררים מזה, "אותו אחד נתן מעצמו כ"כ הרבה כדי להתקרב לצדיק, מה איתי?" אשריכם המקורבים שמקרבים את כולם לרבינו

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              איש הפלא
                              1

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                              תגובה
                              • תגובה כנושא
                              התחברו כדי לפרסם תגובה
                              • מהישן לחדש
                              • מהחדש לישן
                              • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון