גדולי אנ"ש מדורות קודמים שלמדו בדרך העיון
-
ע"פ תורה ד' הנלמדת כעת יש לבאר שהרי האי"ס מלובש באותיות/ מלכות. ["בגיא, בארץ מואב", עיי"ש]
בדורות הקודמים ש"בחמלת ה' עליו נפתח לו אור אי"ס" -היו אומרים את המילים של רבינו בדביקות גדול ובאמונה שלימה.
אבל כעת בדור השפל שהמלכות נפלה בין העכו"ם, עלינו מחדש לבנות כלים מתוקנים שיאיר בהם האור האי"ס, הכלים הללו נעשים מתוך יגיעה -להשים את עין עיונו בהסתכלות פני הצדיק בבחי והיו עיני"ך רואות את מוריך כמוב"פ.
כשמעיינים בדברי הצדיק אזי ההרגשה בדבריו הק' היא אחרת וכן להפך -
@ברוך-חשין
מה המקור לכך?
דווקא אני שמעתי אחרת על ר"א ורג"א.
על רש"ש לא ראו כלום כידוע, היה לו עבודה נוראה של הסתרה.
הבנתי שבקושי ראו אותו לומד משהו מלבד משנ"ב ליקו"מ וליקו"ה כפשוטם [ומסתמא גם גמ']. -
רלוי"צ אומר בדיבורי אמונה שעיקר העיון בליקוטי מוהר"ן הוא ההרגשה בדברים. שכל מה שהרבי אומר - ככה זה.
והרי זה 'הוא היה אומר'!
@מסוכן-כמוני
כמובן שזה היה החלק שלו בהתקשרות לרבינו.
אבל לנו השי''ת נתן כלים אחרים שלא היו לו [והלוואי שהיינו זוכים למדרגות שהגיע אליהם, הייתי מחליף בשמחה]. -
@ברוך-חשין
מה המקור לכך?
הבנתי שבקושי ראו אותו לומד משהו מלבד משנ"ב ליקו"מ וליקו"ה כפשוטם [ומסתמא גם גמ']. -
@יהודי
ר"ג קניג, שמעתי מרשמ"ק שהיה לומד בעיון, אמנם השיעורים לציבור היו בפשטות, אבל לעצמו למד בעיון
על רש"ש מספר רימ"ש שהיה לומד בעיון עצום תורות -
בכל דור היו הרבה מאנ"ש שלמדו באיזה סוג עיון שהוא (לא דווקא בח"י כללים), אבל פשוט לא כתבו אותם!
הדוגמא הראשונה היא רבי אהרן הרב מברסלב שרבינו אמר לו שיחפש קושיא ושיתרץ וכו'. היכן הם השו"ת שלו? הוא פשוט לא כתב (או שכתב ואין זה בידינו). והנ"ל זה רק דוגמא.
באם תשאל מדוע לא כתבו? בסתמא מחמת ענווה דקדושה וכדומה, וכמו כן אני שמער שהרבה מאנ"ש העדיפו לעסוק בעבודת ה' ממש מאשר לבזבז את הזמן על כתיבה (מה שמוהרנ"ת כתב כי רביה"ק אמר לו בפירוש לחדש, וכן עוד מאנ"ש שכתבו היה כנראה סיבות, אבל היה לאנ"ש לב שבער לה' יתברך וחיפשו יותר עבודה מאשר מדף ספרים...).
וגם היו הרבה שנים שלא היה בשביל מי לכתוב כי כל אנ"ש בכל העולם היו רק כמה משפחות ספורים בלבד.
כמו"כ מיותר לציין, שבדורות הקודמים מצב הלמדנות לא היתה כהיום, והיה בכל דור ובכל קהילה קבוצה של למדנים, וקבוצה של בעלי בתים, ואצל אנ"ש הבעלי בתים עסקו יותר בעבודת ה' בתמימות. -
רלוי"צ אומר בדיבורי אמונה שעיקר העיון בליקוטי מוהר"ן הוא ההרגשה בדברים. שכל מה שהרבי אומר - ככה זה.
והרי זה 'הוא היה אומר'!
@מסוכן-כמוני
יפה.
זה גם אחד [או יותר מאחד] מהעיקריים של הח''י כללים של רבו רבי אברהם ב''ר נחמן זיע''א.אגב, ר' לוי יצחק נשמע בהקלטה, מזכיר אותו בהערצה מופלגת: 'כך שמעתי מהפה הקדוש'
-
בדור האחרון היה יהודי עמקן ענק שבענקים עמוק עמוק מי ימצאנו בליקוטי מוהר"ן. הרב ר' ברוך זילבר מלונדון בנו של ר' בנימין זילבר מגדולי בני ברק
-
@ברוך-חשין
מה המקור לכך?
הבנתי שבקושי ראו אותו לומד משהו מלבד משנ"ב ליקו"מ וליקו"ה כפשוטם [ומסתמא גם גמ'].@יהודי כתב:
.
הבנתי שבקושי ראו אותו לומד משהו מלבד משנ"ב ליקו"מ וליקו"ה כפשוטם [ומסתמא גם גמ'].לאחרונה היה ראיון רבי יעקב מאיר שליט"א בגליון אתהלך של תמימי דרך. שמספר שם איך הם למדו ביחד חברותא 30 תורות בליקוטי מוהר"ן בעיון.
זה תיאור מאד נדיר.אולי מישהו יכול להעלות את זה כאן
כמו כן. אמנם ר' שמואל הסתתר. אך בהחלט היה לו חברותות שלמד איתם טוב ובצניעות. בניו מספרים שלמד איתם לאט בגמ'. ושמעתי מנכדו ר' יהודה צבי בשם אביו שר' שמואל למד איתו לאט עד שהובן הכל טוב וברור. וכך לימד אותם.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות