אסור ללכת לרופאים?
-
המקום היחיד שרבינו מסכים, ואף מביא ראיה לדבריו מדברי הרופאים, הוא בעניין השמחה
-
הדאקטר, כשמניח ידו על הדפק, יודע כל ענין החולה. (תורה נו)
-
ואפלו הרופאים אומרים גם כן כך, שקדחת בא מן מאכל יותר. (שיחות הר"ן קמג)
-
יש כמה כחות באדם לענין אכילה. כי יש כח המקבל וכח המעכב שלא יצא לחוץ המאכל תכף, וכח המעכל וכח המחלק המאכל לכל איברי הגוף, להמח המובחר וכן ללב וכן לכל שאר האיברים לכל אחד כראוי לו, וכח הדוחה הפסלת לחוץ, כמבאר כל זה לחכמי הרופאים (שיחות הר"ן קצג)
-
וסיפר בשם דוקטורים גדולים שטוב יותר לבריאות הגוף כשהוא נעצר קצת. אף על פי שהדוקטורים הראשונים היו אומרים תמיד שצריכין להיות משלשל וכן לכל החולאות היו אומרים לפתח הנקבים, אבל עכשו חקרו בחכמתם להפך ממש שאדרבא טוב יותר לבריאות הגוף להיות נעצר קצת. (חי"מ תצח)
-
קודם לא היה חולי קשה, רק שהיו הפאקין מחמת הדמים שהתינוק יונק במעי אמו, כידוע לחכמי הרופאים (שיחות שאחר ספו"מ)
-
-
אני לא זוכר על מי אמרו זאת, על א' מאנ"ש שהיה מאוד חריף נגד רופאים אבל כשזה הגיע ל"ע למעשה "לא הניח רפואה בעולם שלא לקחו"... כך שצריך זהירות גדולה בזה.
כשתמימי דרך למדו תורה א' תנינא יצא קונטרס "עיינות ותהומות" ובא' מהמאמרים הביאו מכתב מהרב כרמל זצ"ל בנושא זה, הכיוון שם היה יותר בעד. נשמח אם מישהו יוכל להעלות את זה לכאן.בכל מקרה לענ"ד גם כשח"ו הולכים לרופא, צריך להשים את הדברים בפופורציה ולא לסגוד לרופא עצמו "על כל אשר יאמר כי הוא זה" ,בפרט שיש הרבה רפואות שעובדות עם "ניסוי ותעיה" שבכל פעם הרופא מגביר או מוריד את המינון כי הוא בעצמו לא יודע מה לעשות במקרה כזה ועל זה בוודאי רבינו דיבר.
-
אני לא זוכר על מי אמרו זאת, על א' מאנ"ש שהיה מאוד חריף נגד רופאים אבל כשזה הגיע ל"ע למעשה "לא הניח רפואה בעולם שלא לקחו"... כך שצריך זהירות גדולה בזה.
כשתמימי דרך למדו תורה א' תנינא יצא קונטרס "עיינות ותהומות" ובא' מהמאמרים הביאו מכתב מהרב כרמל זצ"ל בנושא זה, הכיוון שם היה יותר בעד. נשמח אם מישהו יוכל להעלות את זה לכאן.בכל מקרה לענ"ד גם כשח"ו הולכים לרופא, צריך להשים את הדברים בפופורציה ולא לסגוד לרופא עצמו "על כל אשר יאמר כי הוא זה" ,בפרט שיש הרבה רפואות שעובדות עם "ניסוי ותעיה" שבכל פעם הרופא מגביר או מוריד את המינון כי הוא בעצמו לא יודע מה לעשות במקרה כזה ועל זה בוודאי רבינו דיבר.
-
היה מאוד נפלא לראות את כל מה שאנ"ש דנו פה ברצף
אני שמעתי בתור בחור שכששאלו ע"כ את רלוי"צ הוא אמר שבגלל שזה שיחה שיש
בה משום פיקוח נפש קשה מאוד להכריע בכך...
מלבד זאת הדבר ידוע שבכל דור ודור מוצאים הרופאים דברים חדשים ומנפצים מוסכמות קודמות
ומי ערב לך שעוד 20 שנה לא יבואו קבוצת מדענים ויגלו שיש סוג נדיר של נילף (כן כן, זה משהו שעוד 10 שנים
הרפואה תמצא ובעוד 20 שנה יהפוך לחלק מהשפה) שאותו סוג משפיע על לקיחת התרופה ממין פלוני וכו' וכו'...
נראה לי שהרעיון שרציתי להנגיש מובן...
אמנם יש פה עוד המון דברים נפלאים להגיב אך "לא עליך המלאכה לגמור ואי אתה בן-חורין להיבטל ממנה" -
אני מנסה להבין,
לפי כל דברי המצדדים להיתר כי הרפואה בימינו כן מוכחת ולא עליה דיבר רבינו, כמו @ידידיה-סרוסי @חבר-אני
למה אתם כותבים שגם היום צריך לבדוק וכו,
לפי הגישה שלכם - הרופאים דהיום שהם שונים לגמרי! מפעם - צריך לסמוך עליהם, ואין דבר מטופש יותר מלנסות בחצי מילה עם הרופא להבין אם הרופא הזה מייבין ברפואה כמוני החכם.... -
@לב-העולם-אתה כדאי שתקראו את מה שכ' הרב כרמל, נראה לי שהדברים ברורים!
תשובה לשאלתך: כשאני מזמין טכנאי שיתקן משהו שהתקלקל, אני מזמין אותו כי אני לא יודע לעשות את זה, אבל אני מבין שזה הגיוני מה שהוא עושה. אנטיביוטיקה זה מוכח שזה הורג את החיידקים וכן על זה הדרך.
אבל אכן בדברים מסובכים, ובפרט שהרופא בעצמו מסתפק בהם, כותב שם הר' כרמל שזה לא פשוט.
שיהיה לכולנו בריאות ואריכות ימים מלאים בעבודת ה' אמן. -
-
יש שיחה ארוכה בדיבורי אמונה כרך ה מר' לוי יצחק בנדר, בענין ההנהגה בזה למעשה.
העליתי זאת בפורום לתורה באשכול בענין הרפואה, ואעלה זאת גם כאן לטובת כולם.
-
@לב-העולם-אתה כדאי שתקראו את מה שכ' הרב כרמל, נראה לי שהדברים ברורים!
תשובה לשאלתך: כשאני מזמין טכנאי שיתקן משהו שהתקלקל, אני מזמין אותו כי אני לא יודע לעשות את זה, אבל אני מבין שזה הגיוני מה שהוא עושה. אנטיביוטיקה זה מוכח שזה הורג את החיידקים וכן על זה הדרך.
אבל אכן בדברים מסובכים, ובפרט שהרופא בעצמו מסתפק בהם, כותב שם הר' כרמל שזה לא פשוט.
שיהיה לכולנו בריאות ואריכות ימים מלאים בעבודת ה' אמן.@חבר-אני
אני מתכוון מהיכי תיתי ברוב הדברים בהם הרופא לא מוריד בפניך את הכובע ומודה על חוסר ידיעתו, היכן עובר הגבול?
הרי וודאי שיש מקום של אמון בבעל מקצוע (-כמובן הכול לדעת האומרים כאן שדברי רבינו צמודים לטעם דאינם יודעים)? -
-
-
אולי גם אני יאמר את שלי בעניין...
מה שרבינו דיבר, הוא דיבר בזמנו וגם לדורנו, וגם היום הוא הצדיק הדור, ובזמנו דיבר לכל הדורות עד משיח צדקנו.
ברור שכיום הרופאים הרבה יותר זהירים ויודעים הרבה יותר דברים שפעם כלל לא העלו על דעתם שיש בהם בכלל בעיה, אולם דעת רבינו לאסור היא תמידית ונצחית, ורבינו ידע ב'רוח הקודש' שהיה לו במדריגה הכי גדולה את כל הדורות הלאה, וכשהוא ומוהרנ"ת דיברו נגד הרופאים, הם לקחו אחריות עצומה על דבריהם עם כל הסיכונים שמשתמעים מכך.
אבל בוא נכופף את הראש ונודה על האמת, זה שהרבה מאנ"ש כן הולכים לרופאים, וזה שאני בעצמי עשרות פעמים השתמשתי בכל מיני רפואות של הרופאים, וכן הרבה מחברי, היא פשוט מחמת הקושי הגדול לא לקחת, כי אנשים כיום שקצת קצת כואב להם הראש, כבר מרגישים שהם מוכרחים לקחת משככי כאבים לפי א-ב. ומי מדבר כשיש כאבים עזים, זה הרי מסירות נפש לא לקחת משהו (הגם שלמען האמת לפי רביה"ק להתעסק ברפואות מסוכן יותר, אבל הנפש הבהמית מרגישה את הכאבים ולא מסוגלת למנוע את עצמה מזה).
מה שרבינו דיבר כלפי הרופאים ולפי מה שמוהרנ"ת הסביר ופירט והאריך עשרות פעמים באופן שלא משתמע לשני פנים - הם דברים פשוטים ותמימים, ולא עוולתה בו, זה שהרבה מאנ"ש לוקחים - מחמת הקושי.
וכמו בהרבה דברים, לדוגמא אני מכיר הרבה מ'חשובי' אנ"ש שמעשנים, כן מעשנים כפשוטו, האם לפי רביה"ק זה בסדר? לא, אז מדוע מעשנים כי קשה להם. זאת הסיבה.
אני מכיר הרבה מאנ"ש שיש להם תאוות אכילה, כן כפשוטו, הם אוכלים ובוחרים בשמחות שניצל או עוף או סטייק וכדומה, והאוכל תופס אצלם מקום, ובצירוף למצב העגום הזה, הם מתבודדים ובקיאים בליקו"מ וגם ירא"ש וכו' וכו', אבל כן יש להם תאוות אכילה כפשוטו. האם לכן אולי ניתן לומר שלפי רביה"ק לא צריך לבטל את תאוות אכילה, לא! חלילה! רביה"ק סובר כן לבטל את תאוות אכילה, וזה שיש מאנ"ש שמבינים באוכל - זאת חולשה שלהם מחמת המניעות שבדבר.
רוב אנ"ש עדיין לא זוכים לקום בחצות לילה, ואפילו מ'חשובי' ו'זקני' אנ"ש, האם חצות התבטל לפי רביה"ק לפי זה, חס וחלילה. חצות זה חצות, ומי שלא קם זאת חולשה שלו אישית.
וכן גם בעוד הרבה דברים ואכמ"ל.וזה מה שרבי לוי יצחק היה אומר תמיד (לגבי ביטול לצדיק בכלליות כלפי כל הנושאים), לא להפוך חולשה לשיטה!
-
אבל נכון שיש בזה כיוון, אבל צריך זהירות גדולה בזה עוד יותר מהזהירות שציטטת.
כי מסיפור כזה ניתן ללמוד ולבטל את כל עניין רביה"ק.
לא שייך בגלל סיפור כזה לבטל את דברי מוהרנ"ת ובפרט שידוע מי היה הנ"ל שאיתו היה הסיפור, ובזמנו היה רופאים שגם לשיטת הרופאים דימינו - רופאים שבזמנו לא ידעו מימינם לשמאלם, אשר על כן אין לנו אלא דברי רביה"ק ומוהרנ"ת, ולא ניתן לקרר בכהוא זה את החמימות והחריפות של מוהרנ"ת נגד הרופאים.
וכמו שכתבתי בהערה הקודמת, אתה רואה בסיפור שהוא מאוד נגד הרופאים, אז מדוע בסוף ימיו הוא לקח, יתכן מאוד מה חולשה לעמוד איתן בכאלו יסורים, צריכים לזה ממש מסירות נפש, ולא כל אחד יכול לעמוד בזה.
ומהסיפור שציטטת (ואחרי הכל גדולי אנ"ש סיפרו זאת כמו רבי לוי יצחק בנדר, ויש לזה במה אצל אנ"ש, וצריכים לקבל מאנ"ש) ניתן רק ללמוד לא להורות בתקיפות נגד הרופאים כלפי אחרים שאולי לא אוחזים במדריגה שלך, אבל אחד שרוצה לדעת את האמת הצחה והברורה - - שיועיל בטובו לעיין היטב בספרי רביה"ק ומוהרנ"ת ואנ"ש, אייתי ספר ונחזי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות