דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. אסור ללכת לרופאים?

אסור ללכת לרופאים?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
214 פוסטים 37 כותבים 1.4k צפיות 5 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ר רוצה לרצות

אני לא רוצה להתערב ולהכניס ראשי בין אריות @ידידיה-סרוסי ו @מאיר-לב
    אבל תסלחו לי:
    בואו ונשאל את עצמינו שאלה פשוטה
    האם יכול להיות שרבינו טעה?!
    האם יש מציאות ששיחה שלימה בשיחות הר"ן שרבי נתן טרח להדפיס, לא נכונה היום?!
    האם שרבינו כתב על הרופאים בצורה חריפה הוא התכוון דווקא לרופאים שהוא ראה?!
    נכון שאפשר לפלפל מה הייתה כוונת רבינו וזה בסדר גמור, בכל דיבור של רבינו אפשר ומצווה לדון מה בדיוק הייתה כוונתו.
    מה שלא לגיטימי זה:
    להגיד שדברי רבינו לא נאמרו על עכשיו.
    אני בכוונה לא נכנס לדיון המרתק בינכם אני בעיקר רואה ומשתומם
    האם יכול להיות שיש חסידים של רבינו שבגלל שלא מסתדר להם שיחה מסויימת הם מוחקים אותה????
    ובכנות, זו השיחה היחידה שלא מסתדרת לכם עם ההגיון?
    אין לי מושג איך להתנהג באמת בנושא הרופאים, אבל אני מתבודד על זה שאזכה לקיים את כל השיחות של רבינו כולל את שיחה נ.
    אם נלך בדרך הזאת אולי נגיד שכשרבינו אמר ש"מי שיהיה איש פשוט שיטול את ידיו לאוכל יהיה חידוש כמו הבעש"ט", רבינו הגזים....
    הרי זו קושיא קצת יותר גדולה, מעניין הרופאים בני זמנינו.
    ידידיי אל לנו לשכוח שיש לנו רבי חי ...
    וכל שיחותיו, כן גם שיחות חולין שלו נכונים גם נכונים לזמנינו.

מ מנותק
    מאנ"ש הפשוטים
    לדף הבית
    מ מנותק
    מאנ"ש הפשוטים
    לדף הבית
    נערך לאחרונה על ידי מאנ"ש הפשוטים

@רוצה-לרצות כתב:

האם יכול להיות שיש חסידים של רבינו שבגלל שלא מסתדר להם שיחה מסויימת הם מוחקים אותה????

אף אחד לא מחק את השיחה בגלל שהיא לא מסתדרת עם ההגיון ח"ו.
    השאלה היא "מה" כתוב בשיחה, ועל זה הוא עיקר הדיון, ועיקר הבסיס לדיון הוא שיחה חריפה מאוד מרבינו בעצמו על חיסון מסויים שהיה בזמנו שחובה להתאמץ מאוד בשביל לתת את זה ומי שאינו עושה זאת הרי הוא שופך דמים, שזה שיחה של רבינו בדיוק כמו השיחה בשיחות הר"ן.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    ידידיה סרוסי
    1
    • ו מנותק
      וועלן וועלן
      לדף הבית
      ו מנותק
      וועלן וועלן
      לדף הבית
      נערך לאחרונה על ידי

כאן המקום להזכיר על במה מכובדת זו, את אחד המיוחד מאנ"ש שחי ממש בדורינו, ה"ה ר' חיים בנימין וורטהיימר זצ"ל, שמלבד גדלותו באמונה ברבינו (שהיה מופלג וחידוש בזה בדור שלנו, מי שהכיר אותו יודע למה אני מתכוון), הוא היה גם אדם חולה וכ"ו, ולא היה הולך כלל לרופאים ורפואותיהם. וכן סבר באמת ובתמים שזוהי דעת רבינו גם כיום שהם שלוחי הס"מ והם מזיקים יותר ממועילים. והיה מרבה להאריך בעניין על פי דברי רבינו ומוהרנ"ת (ועמד בזה בתוקף אפילו שהרבה מגדולי אנ"ש סוברים אחרת ממנו, [הוא היה אמנם מכבד מאוד מאוד את כל אנ"ש]).
      ואציין שהיה חידוש בהתנהגות הזאת לא ללכת כלל לרופאים, כי היה לו הרבה נסיונות כן ללכת כי היה אחד חולה מאוד, ובמקום זאת היה צועק וזועק לה' ממיטת חליו בביתו וסומך ובוטח רק בה'.
      הוא נסתלק זכור לי סביב 60, ולפי מחלתו והקושי הגופני שלו (מי שהכיר אותו מבין למה כווונתי) והחולשות התכופות שהיה לו כל כמה שבועות, הוא חי בנס, ו 60 שנה זה אריכות ימים מופלגת.
      אמרו עליו (או שהוא עצמו אמר זאת על עצמו) שבאם היה הולך לרופאים הוא היה נפטר כבר מזמן.

אני מציין את זאת כאן, הן מחמת כבודו, והן כדי להבין שגם בדורינו שייך לחיות באמונה ובבטחון נפלא כזה

לב העולם אתהל תגובה 1 תגובה אחרונה
      האש שלי תוקד, מאיר לב, בדרך
      3
      • ר רוצה לרצות

אני לא רוצה להתערב ולהכניס ראשי בין אריות @ידידיה-סרוסי ו @מאיר-לב
        אבל תסלחו לי:
        בואו ונשאל את עצמינו שאלה פשוטה
        האם יכול להיות שרבינו טעה?!
        האם יש מציאות ששיחה שלימה בשיחות הר"ן שרבי נתן טרח להדפיס, לא נכונה היום?!
        האם שרבינו כתב על הרופאים בצורה חריפה הוא התכוון דווקא לרופאים שהוא ראה?!
        נכון שאפשר לפלפל מה הייתה כוונת רבינו וזה בסדר גמור, בכל דיבור של רבינו אפשר ומצווה לדון מה בדיוק הייתה כוונתו.
        מה שלא לגיטימי זה:
        להגיד שדברי רבינו לא נאמרו על עכשיו.
        אני בכוונה לא נכנס לדיון המרתק בינכם אני בעיקר רואה ומשתומם
        אין לי מושג איך להתנהג באמת בנושא הרופאים, אבל אני מתבודד על זה שאזכה לקיים את כל השיחות של רבינו כולל את שיחה נ.
        אם נלך בדרך הזאת אולי נגיד שכשרבינו אמר ש"מי שיהיה איש פשוט שיטול את ידיו לאוכל יהיה חידוש כמו הבעש"ט", רבינו הגזים....
        הרי זו קושיא קצת יותר גדולה, מעניין הרופאים בני זמנינו.
        ידידיי אל לנו לשכוח שיש לנו רבי חי ...
        וכל שיחותיו, כן גם שיחות חולין שלו נכונים גם נכונים לזמנינו.

ח מנותק
        חבר אני
        לדף הבית
        ח מנותק
        חבר אני
        לדף הבית
        נערך לאחרונה על ידי

@רוצה-לרצות כתב:

שמעתי פירוש על זה ע"פ דברי האר"י שאמר למהרח"ו שבימינו במיעוט פעולות אפשר להיות במדריגת רבי עקיבא, וכידוע שזה מה שמוהרנ"ת לקח בעיקר מהספר שבחי האר"י.
        דהיינו שלמעלה נחשב האדם שנוטל ידיו כאן בעוה"ז, בדור כזה, ממש חידוש כהבעש"ט!!!
        אכן אולי בעוה"ז לא רואים את החשיבות של נט"י, אבל למעלה ב"מיעוט פעולה" נחשבים כהבעש"ט.

אבל מסתמא שאין מקרא יוצא מידי פשוטו, ואעפ"כ אם נאמר כן אז אולי למשיח יש עוד זמן ח"ו, שהרי אנחנו עדיין לא במצב כזה שהנוטל ידיו הוא חידוש כהבעש"ט, אבל לפירוש הנ"ל הגאולה כבר צריכה לבוא בב"א.

בדרךב תגובה 1 תגובה אחרונה
        בדרך
        1
        • ח חבר אני

@רוצה-לרצות כתב:

שמעתי פירוש על זה ע"פ דברי האר"י שאמר למהרח"ו שבימינו במיעוט פעולות אפשר להיות במדריגת רבי עקיבא, וכידוע שזה מה שמוהרנ"ת לקח בעיקר מהספר שבחי האר"י.
          דהיינו שלמעלה נחשב האדם שנוטל ידיו כאן בעוה"ז, בדור כזה, ממש חידוש כהבעש"ט!!!
          אכן אולי בעוה"ז לא רואים את החשיבות של נט"י, אבל למעלה ב"מיעוט פעולה" נחשבים כהבעש"ט.

אבל מסתמא שאין מקרא יוצא מידי פשוטו, ואעפ"כ אם נאמר כן אז אולי למשיח יש עוד זמן ח"ו, שהרי אנחנו עדיין לא במצב כזה שהנוטל ידיו הוא חידוש כהבעש"ט, אבל לפירוש הנ"ל הגאולה כבר צריכה לבוא בב"א.

בדרךב מנותק
          בדרך
          לדף הבית
          בדרךב מנותק
          בדרך
          לדף הבית
          נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

שמעתי פירוש על זה

מרא"ק?

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • בדרךב בדרך

@חבר-אני כתב:

שמעתי פירוש על זה

מרא"ק?

ח מנותק
            חבר אני
            לדף הבית
            ח מנותק
            חבר אני
            לדף הבית
            נערך לאחרונה על ידי חבר אני

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אוצרבלוםא תגובה 1 תגובה אחרונה
            בדרך
            1
            • ח חבר אני

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אוצרבלוםא מנותק
              אוצרבלום
              לדף הבית
              אוצרבלוםא מנותק
              אוצרבלום
              לדף הבית
              נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

@בדרך כתב:

מרא"ק?

אכן, בקו מוקד ברסלב

אליהו או אליעזר?

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ח מנותק
                חבר אני
                לדף הבית
                ח מנותק
                חבר אני
                לדף הבית

[ר' אליהו קירשבוים שליט"א.

דיבר בקו ברסלב בגדולת שמירת העינים והמחשבה בדורינו והביא את הפירוש הנ"ל, הביא גם ממשיבת נפש לא זוכר איפה בעניין הזה.

אגב ר' נתן ליברמנש זצ"ל היה אומר: התלמידים היום של רבינו, זה לא רלוי"צ, לא רש"ש וכו', זה אנחנו!!! רבינו דיבר אלינו, כעת אותנו הוא צריך!

"לֹא אֶת אֲבֹתֵינוּ כָּרַת ה' אֶת הַבְּרִית הַזֹּאת, כִּי אִתָּנוּ אֲנַחְנוּ אֵלֶּה פֹה הַיּוֹם כֻּלָּנוּ חַיִּים."]

טוב, תחזרו בבקשה לנושא האשכול

תגובה 1 תגובה אחרונה
                בדרך
                1
                • ו וועלן וועלן

כאן המקום להזכיר על במה מכובדת זו, את אחד המיוחד מאנ"ש שחי ממש בדורינו, ה"ה ר' חיים בנימין וורטהיימר זצ"ל, שמלבד גדלותו באמונה ברבינו (שהיה מופלג וחידוש בזה בדור שלנו, מי שהכיר אותו יודע למה אני מתכוון), הוא היה גם אדם חולה וכ"ו, ולא היה הולך כלל לרופאים ורפואותיהם. וכן סבר באמת ובתמים שזוהי דעת רבינו גם כיום שהם שלוחי הס"מ והם מזיקים יותר ממועילים. והיה מרבה להאריך בעניין על פי דברי רבינו ומוהרנ"ת (ועמד בזה בתוקף אפילו שהרבה מגדולי אנ"ש סוברים אחרת ממנו, [הוא היה אמנם מכבד מאוד מאוד את כל אנ"ש]).
                  ואציין שהיה חידוש בהתנהגות הזאת לא ללכת כלל לרופאים, כי היה לו הרבה נסיונות כן ללכת כי היה אחד חולה מאוד, ובמקום זאת היה צועק וזועק לה' ממיטת חליו בביתו וסומך ובוטח רק בה'.
                  הוא נסתלק זכור לי סביב 60, ולפי מחלתו והקושי הגופני שלו (מי שהכיר אותו מבין למה כווונתי) והחולשות התכופות שהיה לו כל כמה שבועות, הוא חי בנס, ו 60 שנה זה אריכות ימים מופלגת.
                  אמרו עליו (או שהוא עצמו אמר זאת על עצמו) שבאם היה הולך לרופאים הוא היה נפטר כבר מזמן.

אני מציין את זאת כאן, הן מחמת כבודו, והן כדי להבין שגם בדורינו שייך לחיות באמונה ובבטחון נפלא כזה

לב העולם אתהל מנותק
                  לב העולם אתה
                  לדף הבית
                  לב העולם אתהל מנותק
                  לב העולם אתה
                  לדף הבית
                  נערך לאחרונה על ידי

@וועלן-וועלן
                  אני רק מעלה פה קישור להודעה של @בדרך שנסובה על עניין זה. ללמדך שיש דעות לכאן ולכאן...
                  https://likutei.com/post/1033

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  מאנ"ש הפשוטים, בדרך
                  2
                  • האש שלי תוקדה מנותק
                    האש שלי תוקד
                    האש שלי תוקדה מנותק
                    האש שלי תוקד
                    נערך לאחרונה על ידי

22e96a49-5499-4f36-b358-79d2a1b32472-image.jpeg

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

האש שלי תוקדה תגובה 1 תגובה אחרונה
                    מדלג על ההרים, וועלן וועלן
                    2
                    • מדלג על ההריםמ מנותק
                      מדלג על ההרים
                      לדף הבית
                      מדלג על ההריםמ מנותק
                      מדלג על ההרים
                      לדף הבית
                      נערך לאחרונה על ידי

ר' לוי יצחק בנדר היה תמיד חוזר ומחדד וזה נכון מאד גם לנושא שלנו:
                      שכל מה שרבינו אמר צריכים אנו לקיים. ואם קשה לנו אז לרצות ולבקש מה' על זה.
                      אך בשום אופן לא 'לשפץ' ולהגיד שהיום זה דור חלש ולא בדיוק זה הכוונה וכו' וכו'

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      וועלן וועלן, מאיר לב, ישי משה ו-1 אחרים
                      2
                      • ידידיה סרוסיי מנותק
                        ידידיה סרוסי
                        לדף הבית
                        ידידיה סרוסיי מנותק
                        ידידיה סרוסי
                        לדף הבית
                        נערך לאחרונה על ידי

בהתחלה הייתי בטוח שקוראים לפורום, פורום ברסלב ליקוטי מוהר"ן בעיון. ולכן חשבתי שבשביל לנהל דיון בירור בדעת רבינו. מה שצריך זה להביא ראיות הוכחות סברות וכו', כמו כל דיון בבית מדרש. אבל לצערי אני נתקל בתופעה של אנשים שבמקום לקרוא להתייחס ברצינות להוכחות הראיות וכו', מה שהם עושים זה לזרוק פצצות וללכת, דהיינו הם לא מתייחסים בכלל למה שנכתב קודם, לסברות ראיות שיחות וכו', אלא הם פשוט זורקים ציטוט, או אומרים איזה דיבור שמצדד לצד אחד, מבלי להתייחס בכלל למה שנאמר קודם, ולראות שהייתה התיחסות רחבה למה שהם עכשיו כותבים קודם, אבל למה שהם ישקיעו לקרוא או להתייחס לטענות אם יש להם כלי הרבה יותר חזק כביכול, הם יזרקו ציטוט של שיחה, שמשמע ממנה שזה מה שרבינו אומר, ושמי שלא עושה את זה הוא לא נאמן לרבינו, וזהו הם נצחו את הוויכוח בלי צורך כלל לדבר לגופו של עניין. אז טוב וודאי שבעיני זה לא נכון ולא טוב להתנהל ככה, אבל אם זאת המציאות, אולי ננסה לדבר גם לאלו שקידשו את ההבנה הראשונית שלהם בדברי רבינו, יותר מכל סברה. אז כדי לעזור לכם שתוכלו גם להסתכל לגופו של עניין, ולא להיות מוטים בגלל הרושם המוטעה שנוצר שכביכול אתם פחות נאמנים לרבינו, אם אתם לא מבינים שיחה מסוימת כמו ההבנה הראשונית, אז אין בררה ונצטרך לעשות לחץ לצד השני כדי להשוות את הלחץ הרושם המוטעה שנוצר. וכמשל הידוע שהיה יהודי שאיזה גוי טבע אותו בשקר חינם לדין אצל העכו"ם, ואותו גוי היה רק השפעה, וברור היה שהגוי ישפוט לטובת הגוי. אז חשב היהודי מה לעשות, נתחכם והלך אל השופט והביא לו שוחד, ואז שאל אותו השופט רגע אתם היהודים לא אסור לכם לתת שוחד, ואז אמר לו היהודי ברוב פקחותו, אסור לתת שוחד כדי לא להטות את הדין לצד אחד על חשבון הצד השני, אבל כאן אתה כבר משוחד לצד השני, מה שאני מביא שוחד זה רק כדי לאזן, אז גם כדי לאזן, אני יעשה משהו פשוט מאד בדיוק כמו שעשו פה, נביא ציטוט שיגרום לחץ רושם ראשוני, הפוך מזה המוטעה שמביאים כאן, ואני ממש מבקש מכל אחד, שיקרא את הציטוט לפחות עשרה פעמים, כדי להשוות את הרושם, כמובן למי שלא מסוגל לדבר עניינית ולהתייחס לגופם של דברים.

רַבֵּנוּ זְצוּקַ"ל אָמַר שֶׁצְּרִיכִין לְכָל יֶלֶד לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן אֲבַעְבּוּעוֹת) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה. וָוארוּם אוֹיְבּ נִיט (שֶׁאִם לֹא) הוּא כְּמוֹ שׁוֹפֵךְ דָּמִים. אֲפִלּוּ אִם דָּרִים הַרְחֵק מִן הָעִיר וְלִסַּע אֲפִלּוּ בִּזְמַן שֶׁהַקֹּר גָּדוֹל לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה

רַבֵּנוּ זְצוּקַ"ל אָמַר שֶׁצְּרִיכִין לְכָל יֶלֶד לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן אֲבַעְבּוּעוֹת) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה. וָוארוּם אוֹיְבּ נִיט (שֶׁאִם לֹא) הוּא כְּמוֹ שׁוֹפֵךְ דָּמִים. אֲפִלּוּ אִם דָּרִים הַרְחֵק מִן הָעִיר וְלִסַּע אֲפִלּוּ בִּזְמַן שֶׁהַקֹּר גָּדוֹל לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה

ויהי רצון מלפני אבינו שבשמיים, שמכאן והלאה נדון רק לגופו של עניין, ולאמיתה של תורה, ונקיים החזיקו עצמכם יחד בליבון ובירור תורת רבינו הקדוש.

כמובן שזה לא מכוון לשום אדם ספיצפי, אלא כנגד התופעה הכללית.

נ ר מדלג על ההריםמ 3 תגובות תגובה אחרונה
                        לב העולם אתה, אוצרבלום, נחלי דבש ו-4 אחרים
                        7
                        • ידידיה סרוסיי ידידיה סרוסי

בהתחלה הייתי בטוח שקוראים לפורום, פורום ברסלב ליקוטי מוהר"ן בעיון. ולכן חשבתי שבשביל לנהל דיון בירור בדעת רבינו. מה שצריך זה להביא ראיות הוכחות סברות וכו', כמו כל דיון בבית מדרש. אבל לצערי אני נתקל בתופעה של אנשים שבמקום לקרוא להתייחס ברצינות להוכחות הראיות וכו', מה שהם עושים זה לזרוק פצצות וללכת, דהיינו הם לא מתייחסים בכלל למה שנכתב קודם, לסברות ראיות שיחות וכו', אלא הם פשוט זורקים ציטוט, או אומרים איזה דיבור שמצדד לצד אחד, מבלי להתייחס בכלל למה שנאמר קודם, ולראות שהייתה התיחסות רחבה למה שהם עכשיו כותבים קודם, אבל למה שהם ישקיעו לקרוא או להתייחס לטענות אם יש להם כלי הרבה יותר חזק כביכול, הם יזרקו ציטוט של שיחה, שמשמע ממנה שזה מה שרבינו אומר, ושמי שלא עושה את זה הוא לא נאמן לרבינו, וזהו הם נצחו את הוויכוח בלי צורך כלל לדבר לגופו של עניין. אז טוב וודאי שבעיני זה לא נכון ולא טוב להתנהל ככה, אבל אם זאת המציאות, אולי ננסה לדבר גם לאלו שקידשו את ההבנה הראשונית שלהם בדברי רבינו, יותר מכל סברה. אז כדי לעזור לכם שתוכלו גם להסתכל לגופו של עניין, ולא להיות מוטים בגלל הרושם המוטעה שנוצר שכביכול אתם פחות נאמנים לרבינו, אם אתם לא מבינים שיחה מסוימת כמו ההבנה הראשונית, אז אין בררה ונצטרך לעשות לחץ לצד השני כדי להשוות את הלחץ הרושם המוטעה שנוצר. וכמשל הידוע שהיה יהודי שאיזה גוי טבע אותו בשקר חינם לדין אצל העכו"ם, ואותו גוי היה רק השפעה, וברור היה שהגוי ישפוט לטובת הגוי. אז חשב היהודי מה לעשות, נתחכם והלך אל השופט והביא לו שוחד, ואז שאל אותו השופט רגע אתם היהודים לא אסור לכם לתת שוחד, ואז אמר לו היהודי ברוב פקחותו, אסור לתת שוחד כדי לא להטות את הדין לצד אחד על חשבון הצד השני, אבל כאן אתה כבר משוחד לצד השני, מה שאני מביא שוחד זה רק כדי לאזן, אז גם כדי לאזן, אני יעשה משהו פשוט מאד בדיוק כמו שעשו פה, נביא ציטוט שיגרום לחץ רושם ראשוני, הפוך מזה המוטעה שמביאים כאן, ואני ממש מבקש מכל אחד, שיקרא את הציטוט לפחות עשרה פעמים, כדי להשוות את הרושם, כמובן למי שלא מסוגל לדבר עניינית ולהתייחס לגופם של דברים.

ויהי רצון מלפני אבינו שבשמיים, שמכאן והלאה נדון רק לגופו של עניין, ולאמיתה של תורה, ונקיים החזיקו עצמכם יחד בליבון ובירור תורת רבינו הקדוש.

נ מנותק
                          נחום בקר
                          לדף הבית
                          נ מנותק
                          נחום בקר
                          לדף הבית
                          נערך לאחרונה על ידי

@ידידיה-סרוסי אני גם תמה מדוע בדיון הזה יש הכי הרבה התכתבויות. ומדוע לא ישלחו ידם בכתיבת חידו"ת על התורה הזמנית. שבשביל זה הוקם הפורום. ומדוע עשו הטפל עיקר והעיקר טפל. בפרט בנושא זה שבין כה לא ישכנעו הצדדים אחד את השני. וכל אחד מחזיק בדעתו. ואין כל האשכול הזה אלא 'נצחנות' גרידא. וד"ל.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          מאיר לב, רוצה לרצות, נחלי דבש ו-1 אחרים
                          4
                          • ידידיה סרוסיי ידידיה סרוסי

ר מנותק
                            רוצה לרצות
                            ר מנותק
                            רוצה לרצות
                            נערך לאחרונה על ידי

@ידידיה-סרוסי כתב:

אבל לצערי אני נתקל בתופעה של אנשים שבמקום לקרוא להתייחס ברצינות להוכחות הראיות וכו', מה שהם עושים זה לזרוק פצצות וללכת, דהיינו הם לא מתייחסים בכלל למה שנכתב קודם, לסברות ראיות שיחות וכו', אלא הם פשוט זורקים ציטוט, או אומרים איזה דיבור שמצדד לצד אחד, מבלי להתייחס בכלל למה שנאמר קודם, ולראות שהייתה התיחסות רחבה למה שהם עכשיו כותבים קודם, אבל למה שהם ישקיעו לקרוא או להתייחס לטענות אם יש להם כלי הרבה יותר חזק כביכול, הם יזרקו ציטוט של שיחה, שמשמע ממנה שזה מה שרבינו אומר, ושמי שלא עושה את זה הוא לא נאמן לרבינו, וזהו הם נצחו את הוויכוח בלי צורך כלל לדבר לגופו של עניין.

סלח לי אבל זו קצת דמגוגיה.
                            להגיד שכל דיבור של רבינו הוא נצחי נקרא לא להתייחס ברצינות?
                            להגיב על פרשנויות מוזרות ומביכות שרבינו התכווון לרופאי זמנו שלא היו ממומחים - זה חוסר רצינות.
                            כל מי שעיניו בראשו רואה את דברי מוהרנ"ת וזעקותיו על זה, מכל הבחינות.
                            שיחה נ' ברורה מאוד ואין למה לעקם אותה!
                            יש יותר ברור מזה:
                            כי אפילו מי שהוא דוקטור גדול - אי אפשר לו לכון החולאת והרפואה השייכת לו לפי מזגו וטבעו, וכפי החולאת שלו וכפי העת והזמן; כי יש בזה כמה וכמה שינויים שצריך הדוקטור לכון בהם מאד, וקשה לו מאד שיכון ולא יטעה בכל הפרטים כאשר הם בעצמם מודים בזה. ובקל בקל יוכל לקלקל לו הרבה שלא יועיל שום תקנה לחייו חס ושלום, ואפילו הדוקטור הגדול מאד.
                            האם זה לא מספיק ברור?
                            אני מבקש לקרוא את זה לפחות עשר פעמים...
                            נכון שלגבי חיסונים רבינו כתב אחרת.
                            אבל מי שעיניו בראשו מבין לבד את החילוק.
                            חיסון לא מרפא מחלות, הוא השתדלות למניעתן. בשונה מדוקטור שמתיימר לרפא מחלה קיימת.
                            וגם אם ההסבר הזה לא מוצא חן בעיניך, אל תסלף שיחה שלימה בשיחות הר"ן!!!
                            או שתגיד את האמת - "דברי רבינו לא מובנים לי בשכל, ולכן אני מעוות אותם".
                            אל לך לבוא בטרוניות לאנשים פשוטים שגם נופלים בהליכה לרופאים - אבל יחד עם זאת כוספים לקיים את דברי רבינו הקדוש בשלימות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            וועלן וועלן, ישי משה
                            2
                            • לב העולם אתהל מנותק
                              לב העולם אתה
                              לדף הבית
                              לב העולם אתהל מנותק
                              לב העולם אתה
                              לדף הבית
                              נערך לאחרונה על ידי

@רוצה-לרצות
                              האם לדעתך רבינו דיבר לבעלי חיים? אז אם אתה מבין שהוא דיבר לאנשים אז כנראה שהוא בנה על זה שיש להם בינה.
                              אז אם תקרא את דברי @ידידיה-סרוסי בכל השרשור תראה שהוא מסביר איך הרבה עצמו הסביר את טעם דבריו.
                              ידידיה לא מצמצם את רבינו הוא רק מקשיב לו עד הסוף.
                              ככה לדעתי.

מאיר לבמ תגובה 1 תגובה אחרונה
                              מאנ"ש הפשוטים
                              1
                              • האש שלי תוקדה מנותק
                                האש שלי תוקד
                                האש שלי תוקדה מנותק
                                האש שלי תוקד
                                נערך לאחרונה על ידי

אני חושב שצריך ללבן סוגיות בברסלב ולכן טוב מאד שקם בפורום הזה בירורים על דעת רבינו ולא רק התורה הזמנית בחוץ אני לא אפתח את פי בבירורים ברבינו בחוץ זה מסוכן בחוץ אתה בבריכת פירנות מטורפת לכן סילחו נא לי כאן בפורום ליקוטי מוהר''ן מצויין שפתחו כאן את הנושאים הללו ומי שלא רוצה ילך לאשכול התורה הזמנית ויבלה שם את ימיו בתורה הזמנית.
                                אני מדבר מלב אמיתי אני כבר הרבה זמן מקורב לברסלב ויש מלא בילבולים ההתחשבו גם במקורבים החדשים שאינם יודעים מה זה ברסלב. אני הייתי בנישה הזאת. זה מסוכן מאד לדבר רבינו בחוץ ולברר נושאים רגישים.

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

מאנ"ש הפשוטים
                                1
                                • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

אני חושב שצריך ללבן סוגיות בברסלב ולכן טוב מאד שקם בפורום הזה בירורים על דעת רבינו ולא רק התורה הזמנית בחוץ אני לא אפתח את פי בבירורים ברבינו בחוץ זה מסוכן בחוץ אתה בבריכת פירנות מטורפת לכן סילחו נא לי כאן בפורום ליקוטי מוהר''ן מצויין שפתחו כאן את הנושאים הללו ומי שלא רוצה ילך לאשכול התורה הזמנית ויבלה שם את ימיו בתורה הזמנית.
                                  אני מדבר מלב אמיתי אני כבר הרבה זמן מקורב לברסלב ויש מלא בילבולים ההתחשבו גם במקורבים החדשים שאינם יודעים מה זה ברסלב. אני הייתי בנישה הזאת. זה מסוכן מאד לדבר רבינו בחוץ ולברר נושאים רגישים.

האש שלי תוקדה מנותק
                                  האש שלי תוקד
                                  האש שלי תוקדה מנותק
                                  האש שלי תוקד
                                  נערך לאחרונה על ידי

חבר'ה לא ללכת כמו התם בדרך של החכם העלתי כאן מכתב של ר' נתן לגבי רפואות שאסור ללכת אז לא הולכים פשוט מאד אנו חלושי שכל ולא מוכנים לסבול בשביל לקבל את הרפואות לכן הפרצוף שלנו נראה ככה. ועוד דבר מה שאמר רבינו על : רַבֵּנוּ זְצוּקַ"ל אָמַר שֶׁצְּרִיכִין לְכָל יֶלֶד לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן אֲבַעְבּוּעוֹת) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה. וָוארוּם אוֹיְבּ נִיט (שֶׁאִם לֹא) הוּא כְּמוֹ שׁוֹפֵךְ דָּמִים. אֲפִלּוּ אִם דָּרִים הַרְחֵק מִן הָעִיר וְלִסַּע אֲפִלּוּ בִּזְמַן שֶׁהַקֹּר גָּדוֹל לְהַעֲמִיד פָּאקִין (חִסּוּן) קֹדֶם רֶבַע שָׁנָה זה דווקא ילד קטן אני לא רוצה ללכת בחוכמות זה מבזבז המון כוח אני הולך עם התבודדות ותמימות ופשיטות בלי חכמות ואתפלל כמובן לבורא עולם שכולנו נלך בדרכו של ר' נתן שהוא הביא דעת רבינו בעולם. אני מודה אנו חלשים אני אומר את זה לעצמי כל הזמן שאני הולך לרופאים אני מזכיר לעצמי שאני חלש ולא מקיים את דברי רבינו אבל ברצון שלי לא רוצה ללכת לרופאים.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  מאיר לב, וועלן וועלן
                                  2
                                  • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

האש שלי תוקדה מנותק
                                    האש שלי תוקד
                                    האש שלי תוקדה מנותק
                                    האש שלי תוקד
                                    נערך לאחרונה על ידי האש שלי תוקד

האש-שלי-תוקד כתב:

אביא עוד פעם את המכתב ומה שר' נתן הביא כאן הוא נצחי ולעולמי עד. ומי שרוצה להתווכח שיתווכח עם ר' נתן.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    מאיר לב, וועלן וועלן, ידידיה סרוסי
                                    1
                                    • ח מנותק
                                      חבר אני
                                      לדף הבית
                                      ח מנותק
                                      חבר אני
                                      לדף הבית

חברים יקרים! בוא נחדד את השאלה.

האם מה שרבינו דיבר נגד רפואות, זה עצה טובה קמ"ל, דהיינו רבינו היה אצל הרופאים בשביל אשתו וגם לעצמו וראה איך שזה פשוט לא עובד! ואדרבא הרופאים חולקים זה על זה, וממילא הם רק מזיקים יותר. (וזה מסביר למה חיסון כן צריך לקחת, כי זה כן עבד, המגיפה נעצרה!)

או שזה כמו עוד הנהגה מרבינו שצריך לקבל אותה בין אם אני מבין או לא, כמו התבודדות ושו"ע, שבזה אין מה לדון, ככה רבינו אמר לעשות זהו!

אני חושב שזה שורש המחלוקת בין החברים פה ועל זה צריך לדון

אחרי שנדון בזה, ואם תמצא לומר כההסבר הראשון, כעת יהיה עוד דיון, האם הרופאים של היום זה אחרת או לא?

אבל אם זה כההסבר השני אין בכלל מה לדון מה היום ומה פעם.

האש שלי תוקדה מ 2 תגובות תגובה אחרונה
                                      האש שלי תוקד, מאיר לב, בדרך ו-1 אחרים
                                      4
                                      • ח חבר אני

האם מה שרבינו דיבר נגד רפואות, זה עצה טובה קמ"ל, דהיינו רבינו היה אצל הרופאים בשביל אשתו וגם לעצמו וראה איך שזה פשוט לא עובד! ואדרבא הרופאים חולקים זה על זה, וממילא הם רק מזיקים יותר. (וזה מסביר למה חיסון כן צריך לקחת, כי זה כן עבד, המגיפה נעצרה!)

או שזה כמו עוד הנהגה מרבינו שצריך לקבל אותה בין אם אני מבין או לא, כמו התבודדות ושו"ע, שבזה אין מה לדון, ככה רבינו אמר לעשות זהו!

אחרי שנדון בזה, ואם תמצא לומר כההסבר הראשון, כעת יהיה עוד דיון, האם הרופאים של היום זה אחרת או לא?

האש שלי תוקדה מנותק
                                        האש שלי תוקד
                                        האש שלי תוקדה מנותק
                                        האש שלי תוקד
                                        נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

אבל בשביל להבין את רבינו צריך להבין את ר' נתן את העלים לתרופה שלו איזה דעת יא' רבונו של עולם. והיו הרבה שטעו והלכו כמו ר' נפתלי כמדומני במכתב ט' אביא את המכתב בלי נדר שר' נתן אמר לו טעית

וועלן וועלן, מאיר לב
                                        2
                                        • ידידיה סרוסיי מנותק
                                          ידידיה סרוסי
                                          לדף הבית
                                          ידידיה סרוסיי מנותק
                                          ידידיה סרוסי
                                          לדף הבית
                                          נערך לאחרונה על ידי

אני ממש מבקש בשביל שלא נחזור שוב ושוב על אותם דברים, תקראו קודם את כל מה שנכתב באשכול ולאחר מכן בא נדון. אני לא מתעלם מהצורך לברר, רק חושב שזה יכול לשפר את רמת הדיון.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          האש שלי תוקד, מאנ"ש הפשוטים
                                          2

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                          תגובה
                                          • תגובה כנושא
                                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                                          • מהישן לחדש
                                          • מהחדש לישן
                                          • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון