הכרעה בהלכה
-
המחשבה שלי היא שהקושי בהכרעת ההלכה היא חלק מהגלות, ורבינו הגיע לעולם כדי לגלות לנו את האור של הגאולה עוד בתוך הגלות
וזה יכול להיעשות בב' אופנים, או ע"י הכרעת ההלכה ע"י רבינו, או ע"י האור של הליקוטי מוהר"ן.
רבינו הלך על האופציה של ליקו"מ ומבחינת הכרעת ההלכה נשארנו בגלות.אומנם יתכן מאוד, שע"י הפצעת אור הגאולה ע"י הליקו"מ יש גם יותר כוח להכריע את ההלכות.
ראיתי פעם בחוברת 'אגרת לבן דורנו' שמראה שיש התאמה בין התפתחות עולם ההלכה בעם ישראל (ע"י השולחן ערוך וממשיכי דרכו) להתגלות אור האריז"ל וממשיכי דרכו.
-
המחשבה שלי היא שהקושי בהכרעת ההלכה היא חלק מהגלות, ורבינו הגיע לעולם כדי לגלות לנו את האור של הגאולה עוד בתוך הגלות
וזה יכול להיעשות בב' אופנים, או ע"י הכרעת ההלכה ע"י רבינו, או ע"י האור של הליקוטי מוהר"ן.
רבינו הלך על האופציה של ליקו"מ ומבחינת הכרעת ההלכה נשארנו בגלות.אומנם יתכן מאוד, שע"י הפצעת אור הגאולה ע"י הליקו"מ יש גם יותר כוח להכריע את ההלכות.
ראיתי פעם בחוברת 'אגרת לבן דורנו' שמראה שיש התאמה בין התפתחות עולם ההלכה בעם ישראל (ע"י השולחן ערוך וממשיכי דרכו) להתגלות אור האריז"ל וממשיכי דרכו.
-
אולי זה קשור:
רבי שמעון בן יוחי אומר חס ושלום שתשתכח תורה מישראל שנאמר "כי לא תשכח מפי זרעו" אלא מה אני מקיים "ישוטטו לבקש את דבר ד' ולא ימצאו" שלא ימצאו הלכה ברורה ומשנה ברורה במקום אחד"
משמע שאפילו אחרי ההבטחה של רשב"י (כמו שמבאר רבינו) עדיין ההלכה לא תמצא
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות