דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. שמחה

שמחה

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
21 פוסטים 11 כותבים 189 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ה מנותק
    הפשוט שבאנשי
    משתמש פעיל
    ה מנותק
    הפשוט שבאנשי
    משתמש פעיל

וואי וואי כמה שמחתה אותי, מישהו מדבר לעניין,
    מן הראוי לציין ש-
    "אי אפשר לבוא לידי שמחה כי אם ע"י מילי דשטותא"
    😊 😁 😀 🤗 😂 😆 ☺ 🤣 😄 🙂 😛 😝 😜 😉

אשרינו!
    לחפש-להתגעגע-לשמוח!

תגובה 1 תגובה אחרונה
    חיפוש הצדיק
    1
    • ח מנותק
      חיפוש הצדיק
      משתמש ותיק
      ח מנותק
      חיפוש הצדיק
      משתמש ותיק

ניתן להסביר מעט
      אצל הקב"ה כתוב "עוז וחדווה במקומו" שאצל השי"ת שורר רק שמחה ואם אתה רוצה להתקרב אל השי"ת איך תוכל לבקר בהיכלו כשאתה עם עצבות?! הלא אצלו זה רק שמחה וחדווה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
      איש הפלא
      1
      • ל מנותק
        לב העולם אתה
        משתמש ותיק
        ל מנותק
        לב העולם אתה
        משתמש ותיק

אני אשאל בכנות, בסוף כשבאמת הכול עצוב ואופף אותך מכל צד, איך נהיים שמחים?
        ניסיתי לא פעם ולא פעמיים לעשות מילתות וזה לא הצליח לי... (אא"כ זה הייתה מיני עצבות)
        אולי מישהו יודע מה צריך להיות בתוך המילתא כדי שזה יצליח? אולי אני לא עושב את זה טוב?

7 תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • נ מנותק
          נחמד
          משתמש ותיק
          נ מנותק
          נחמד
          משתמש ותיק

ה'מילתא' צריך להיות כלי לבוא לשמחה האמיתית. שמחת המצוות ונקודת קדושת יהדותינו. שלא עשני גוי.

אומן, ראש השנה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          איש הפלא
          1
          • מ מנותק
            מעיין
            משתמש חדש
            מ מנותק
            מעיין
            משתמש חדש

אז מילתא לא משמח רק דרך לשמחה
            כמו שכתוב שאי איפש לבא לשמחה רק עי מילתא
            לבוא דייקא

תגובה 1 תגובה אחרונה
            נחמד
            1
            • ל לב העולם אתה

אני אשאל בכנות, בסוף כשבאמת הכול עצוב ואופף אותך מכל צד, איך נהיים שמחים?
              ניסיתי לא פעם ולא פעמיים לעשות מילתות וזה לא הצליח לי... (אא"כ זה הייתה מיני עצבות)
              אולי מישהו יודע מה צריך להיות בתוך המילתא כדי שזה יצליח? אולי אני לא עושב את זה טוב?

7 מנותק
              7272
              משתמש ותיק
              7 מנותק
              7272
              משתמש ותיק

@לב-העולם-אתה כתב:

אולי מישהו יודע מה צריך להיות בתוך המילתא

מילתא דשטוטה=דבר שטוט
              שמעתי פעם שאפשר לפרש מילתא דשטוטה
              שאדם עושה דבר חולין שאין בו מצווה
              כמו לראות סירטון מצחיק וכדומה כמובן כשאין ניבול פה
              ועל פי רוב אי אפשר לבוא לידי שימחה כי אם על ידי איזה משחק או דבר שטוט

כעין שרבנו הצליח להגיע לארץ ישראל כי אם על ידי פראסטיק
              והרבה רצו להגיע לארץ ישראל אבל כנראה לא יכלו לשמוע על דבר כזה לעסוק בשטויות אוייי ויי רחומנא ליצלן שפאזון אופיטיין וייא זמיר

כְּשֶׁרוֹאֶה אֶת הַצַּדִּיק, כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "וְהָיוּ עֵינֶיךָ רוֹאוֹת אֶת מוֹרֶיךָ"
              וְזאת הַבְּחִינָה
              מְבַטֶּלֶת הַמִּדּוֹת רָעוֹת הַנִּמְשָׁכִין מִשְּׁנֵי הַיְּסוֹדוֹת: 'דּוֹמֵם' 'צוֹמֵחַ'
              הַיְנוּ עַצְבוּת וְתוֹלְדוֹתֶיהָ, וְתַאֲווֹת רָעוֹת
              כִּי צַדִּיק הַדּוֹר נִקְרָא אֵם
              עַל שֵׁם שֶׁהוּא מֵינִיק לְיִשְׂרָאֵל בְּאוֹר תּוֹרָתוֹ
              וְהַתּוֹרָה נִקְרֵאת חָלָב
              כְּמוֹ שֶׁכָּתוּב: "דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ"
              וְזֶה אָנוּ רוֹאִים בְּחוּשׁ
              כְּשֶׁהַתִּינוֹק הוּא בְּעַצְבוּת וְעַצְלוּת
              כְּשֶׁרוֹאֶה אֶת אִמּוֹ
              הוּא נִתְעוֹרֵר בִּזְרִיזוּת גָּדוֹל לִקְרַאת אִמּוֹ
              הַיְנוּ לְשָׁרְשׁוֹ

גַּם אָנוּ רוֹאִים בְּחוּשׁ
              כְּשֶׁהַתִּינוֹק עוֹסֵק בְּדִבְרֵי שְׁטוּת שֶׁלּוֹ
              אַף עַל פִּי שֶׁיֵּשׁ לוֹ תַּאֲוָה גְּדוֹלָה לָזֶה
              אַף עַל פִּי כֵן
              כְּשֶׁרוֹאֶה אֶת אִמּוֹ
              הוּא מַשְׁלִיךְ כָּל תַּאֲווֹתָיו אַחַר כְּתֵפָיו
              וּמוֹשֵׁךְ אֶת עַצְמוֹ לְאִמּוֹ
              נִמְצָא, שֶׁנִּתְבַּטְּלִין הַמִּדּוֹת רָעוֹת שֶׁל שְׁנֵי הַיְּסוֹדוֹת: 'דּוֹמֵם' 'צוֹמֵחַ'
              עַל יְדֵי הִסְתַּכְּלוּת פְּנֵי הַצַּדִּיק

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • ח חיפוש הצדיק

שמעתי אימרה חריפה של הרה""ק רבי נפתלי מראפשיץ זיע"א
                למה הקלים מצליחים? (כבוד וממון ועוד) כי הם שמחים!
                מבהיל! הם לא שמחים באמת, הכל זיופים וכיסויים על צרות הנפש המחרידות שהם מסובכים בהם רח"ל, אבל הם שמחים, הם מחייכים, ובגלל זה לבד הם מצליחים!

ב מנותק
                בדרך
                משתמש ותיק
                ב מנותק
                בדרך
                משתמש ותיק

@חיפוש-הצדיק כתב:

מבהיל! הם לא שמחים באמת, הכל זיופים וכיסויים על צרות הנפש המחרידות שהם מסובכים בהם רח"ל, אבל הם שמחים, הם מחייכים, ובגלל זה לבד הם מצליחים!

יש גם דיבור כזה מרבינו על החיילים הרוסיים. אולי הרב @אוצרבלום יואיל להעתיק לנו משיש"ק החדש ח"ג

אוצרבלוםא תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ב בדרך

@חיפוש-הצדיק כתב:

יש גם דיבור כזה מרבינו על החיילים הרוסיים. אולי הרב @אוצרבלום יואיל להעתיק לנו משיש"ק החדש ח"ג

אוצרבלוםא מנותק
                  אוצרבלום
                  משתמש ותיק
                  אוצרבלוםא מנותק
                  אוצרבלום
                  משתמש ותיק

@בדרך כתב:

@חיפוש-הצדיק כתב:

c1967724-23d1-4771-a45f-fbca3f6dedd7-image.jpeg

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • ח מנותק
                    חיפוש הצדיק
                    משתמש ותיק
                    ח מנותק
                    חיפוש הצדיק
                    משתמש ותיק

יש סיפור ידוע מרבי גדליה זיע"א
                    אחד הלך עם ר"ג ברחוב ושאל אותו מה זה מילתא דשטותא, עברו אז ליד גינה, רבי גדליה ניגש למתקנים והתגלש (!) ואמר ליהודי: (כגון) זה מילתא דשטותא!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    הפשוט שבאנשי
                    1
                    • ל מנותק
                      לב העולם אתה
                      משתמש ותיק
                      ל מנותק
                      לב העולם אתה
                      משתמש ותיק

הסיפור היה עם ר' שלמה אהרן גוטליב תלמידו

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      הפשוט שבאנשי, חיפוש הצדיק
                      2
                      • ח מנותק
                        חבר אני
                        משתמש ותיק
                        ח מנותק
                        חבר אני
                        משתמש ותיק

@לב-העולם-אתה אם לא הולך לך, אפשר גם לנסות את ה"מילתא" של דוד המלך😃

"בְּעֵת תֹּקֶף הַגָּלוּת שֶׁמִּתְגַּבְּרִין בִּמְרִירַת הַשִּׁעְבּוּד וְאֵינָם מַנִּיחִים לִשְׂמֹחַ וְאִם כֵּן מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרֵנוּ כִּי אִי אֶפְשָׁר לְהִמָּלֵט מֵהַסִּטְרָא אָחֳרָא כִּי אִם עַל-יְדֵי שִׂמְחָה, וּלְשִׂמְחָה אִי אֶפְשָׁר לִזְכּוֹת מֵחֲמַת תֹּקֶף הִתְגַּבְּרוּתָם בַּגָּלוּת כַּנַּ"ל, עַל-כֵּן דָּוִד הַמֶּלֶךְ שֶׁהָיָה שִׂמְחָתָן שֶׁל יִשְׂרָאֵל כְּשֶׁנָּפַל בַּגָּלוּת בְּיַד הַסִּטְרָא אָחֳרָא שֶׁהֵם הַפְּלִשְׁתִּים חָנַן ה' אוֹתוֹ בָּעֵצָה הַזֹּאת שֶׁעָשָׂה עַצְמוֹ כְּשׁוֹטֶה מַמָּשׁ וְעָשָׂה מַעֲשֵׂה שְׁטוּת וְשִׁגָּעוֹן מַמָּשׁ וְהוֹרִיד רִירוֹ עַל זְקָנוֹ וַיְתָו עַל דַּלְתוֹת הַשַּׁעַר וְכוּ' ( שְׁמוּאֵל-א כא) וְעַל-יְדֵי זֶה נִמְלַט מִיָּדָם, כִּי עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא בָּאִים לְתוֹךְ שִׂמְחָה שֶׁעַל-יְדֵי זֶה נִצּוֹלִין מֵהֶם, כִּי עִקַּר הַהִתְגַּבְּרוּת עֲלֵיהֶם הוּא עַל-יְדֵי שִׂמְחָה, וְאִי אֶפְשָׁר בַּגָּלוּת לִשְׂמֹחַ כִּי אִם עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא כַּנַּ"ל" (ליקו"ה נפילת אפים ו, ו - אגב זהו הלכה יסודית בעניין המילתא דישטותא)

ואגב שמעתי שאת המילתא יש לעשות בהצנע ואין עניין לבייש את עצמך (ואת ילדיך..) בפרהסיה.

(ומה יעשה מי שזה נותן לו "צומי" וזה מה שגורם לו שמחה?😆
                        והאם לאכול איזה עוגה טובה ג"כ נכלל בזה או שזה סתם תאוות אכילה?)

גם יש לדעת שרבינו לא אחז מווערטלאך (=בדיחות) אם מישהו יודע את המקור (נראה לי שיש"ק) אשמח שיעלה כאן, תודה.

סליחה אם זה גרם עצבות למישהו..

נ ל 7 3 תגובות תגובה אחרונה
                        הפשוט שבאנשי
                        1
                        • אוצרבלוםא מנותק
                          אוצרבלום
                          משתמש ותיק
                          אוצרבלוםא מנותק
                          אוצרבלום
                          משתמש ותיק

שיש"ק ח"א סי' תק"ס:
                          4c9d83e2-c18f-4d65-b021-96ca29001ab1-image.jpeg
                          שם סי' תקס"א:
                          6b3dff20-7c5e-426a-bd41-c9434a5b4577-image.jpeg
                          fbdd3473-c03b-4644-bc1b-4dffb8c3e3d5-image.jpeg
                          שם ח"ג סי' קצ"א:
                          7d1fdc4c-d39e-4e10-9c12-ef40db17d4af-image.jpeg
                          f0864d3f-5e85-4cff-b599-b56f7cbea222-image.jpeg
                          שם סי' קצ"ב:
                          0ee1e50e-1b2f-42b9-9ae6-add80f54020e-image.jpeg f4a85ef6-0b9f-4ae1-9036-757a6c5d2226-image.jpeg
                          0250c34a-3f47-4030-aa0d-4a7118f4f56a-image.jpeg
                          3073ead4-6fcf-4b9c-86e9-74b40ae5c38b-image.jpeg

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          הפשוט שבאנשי, חבר אני
                          2
                          • ח חבר אני

"בְּעֵת תֹּקֶף הַגָּלוּת שֶׁמִּתְגַּבְּרִין בִּמְרִירַת הַשִּׁעְבּוּד וְאֵינָם מַנִּיחִים לִשְׂמֹחַ וְאִם כֵּן מֵאַיִן יָבֹא עֶזְרֵנוּ כִּי אִי אֶפְשָׁר לְהִמָּלֵט מֵהַסִּטְרָא אָחֳרָא כִּי אִם עַל-יְדֵי שִׂמְחָה, וּלְשִׂמְחָה אִי אֶפְשָׁר לִזְכּוֹת מֵחֲמַת תֹּקֶף הִתְגַּבְּרוּתָם בַּגָּלוּת כַּנַּ"ל, עַל-כֵּן דָּוִד הַמֶּלֶךְ שֶׁהָיָה שִׂמְחָתָן שֶׁל יִשְׂרָאֵל כְּשֶׁנָּפַל בַּגָּלוּת בְּיַד הַסִּטְרָא אָחֳרָא שֶׁהֵם הַפְּלִשְׁתִּים חָנַן ה' אוֹתוֹ בָּעֵצָה הַזֹּאת שֶׁעָשָׂה עַצְמוֹ כְּשׁוֹטֶה מַמָּשׁ וְעָשָׂה מַעֲשֵׂה שְׁטוּת וְשִׁגָּעוֹן מַמָּשׁ וְהוֹרִיד רִירוֹ עַל זְקָנוֹ וַיְתָו עַל דַּלְתוֹת הַשַּׁעַר וְכוּ' ( שְׁמוּאֵל-א כא) וְעַל-יְדֵי זֶה נִמְלַט מִיָּדָם, כִּי עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא בָּאִים לְתוֹךְ שִׂמְחָה שֶׁעַל-יְדֵי זֶה נִצּוֹלִין מֵהֶם, כִּי עִקַּר הַהִתְגַּבְּרוּת עֲלֵיהֶם הוּא עַל-יְדֵי שִׂמְחָה, וְאִי אֶפְשָׁר בַּגָּלוּת לִשְׂמֹחַ כִּי אִם עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא כַּנַּ"ל" (ליקו"ה נפילת אפים ו, ו - אגב זהו הלכה יסודית בעניין המילתא דישטותא)

ואגב שמעתי שאת המילתא יש לעשות בהצנע ואין עניין לבייש את עצמך (ואת ילדיך..) בפרהסיה.

גם יש לדעת שרבינו לא אחז מווערטלאך (=בדיחות) אם מישהו יודע את המקור (נראה לי שיש"ק) אשמח שיעלה כאן, תודה.

נ מנותק
                            נחלי דבש
                            משתמש ותיק
                            נ מנותק
                            נחלי דבש
                            משתמש ותיק

@חבר-אני כתב:

האם לאכול איזה עוגה טובה ג"כ נכלל בזה או שזה סתם תאוות אכילה?

"וְהַמַּאֲכָל וְהַמִּשְׁתֶּה הֵם סִבָּה גְּדוֹלָה לְשִׂמְחַת הַלֵּב וּלְהַרְחִיק הָעַצְבוּת וּדְאָגוֹת" (ספר המידות, שמחה, ג)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            אחד מאנש, הפשוט שבאנשי, חבר אני ו-2 אחרים
                            5
                            • ח חבר אני

ל מנותק
                              לב העולם אתה
                              משתמש ותיק
                              ל מנותק
                              לב העולם אתה
                              משתמש ותיק

@חבר-אני כתב:

נדמה לי שראיתי את זה פעם בעצות המבוארות או במכתבי שמשון.
                              מישהו יודע איפוא בדיוק?

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
                              0
                              • ל לב העולם אתה

@חבר-אני כתב:

נדמה לי שראיתי את זה פעם בעצות המבוארות או במכתבי שמשון.
                                מישהו יודע איפוא בדיוק?

נ מנותק
                                נחלי דבש
                                משתמש ותיק
                                נ מנותק
                                נחלי דבש
                                משתמש ותיק
                                נערך לאחרונה על ידי נחלי דבש

@לב-העולם-אתה כתב:

נדמה לי שראיתי את זה פעם בעצות המבוארות או במכתבי [גבורות] שמשון.
                                מישהו יודע איפה בדיוק?

שם אני לא יודע
                                אבל בשערי צדיק (ח"ב, מכתב נ', אות א') יש תשובה ארוכה על זה (כ-14 עמ'), עי"ש.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • ח חבר אני

7 מנותק
                                  7272
                                  משתמש ותיק
                                  7 מנותק
                                  7272
                                  משתמש ותיק

@חבר-אני כתב:

וַיְתָו עַל דַּלְתוֹת הַשַּׁעַר וְכוּ' ( שְׁמוּאֵל-א כא) וְעַל-יְדֵי זֶה נִמְלַט מִיָּדָם, כִּי עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא בָּאִים לְתוֹךְ שִׂמְחָה שֶׁעַל-יְדֵי זֶה נִצּוֹלִין מֵהֶם, כִּי עִקַּר הַהִתְגַּבְּרוּת עֲלֵיהֶם הוּא עַל-יְדֵי שִׂמְחָה, וְאִי אֶפְשָׁר בַּגָּלוּת לִשְׂמֹחַ כִּי אִם עַל-יְדֵי מִילֵי דִּשְׁטוּתָא דַּיְקָא

אולי מסיבה זו קוראים לאנשים שכותבים ומרססים גרפיטי על הקירות משוגעים

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0
                                  • ח מנותק
                                    חיפוש הצדיק
                                    משתמש ותיק
                                    ח מנותק
                                    חיפוש הצדיק
                                    משתמש ותיק
                                    נערך לאחרונה על ידי חיפוש הצדיק

אם הייתם בשמחה היה טובה גדולה להעולם!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • א מנותק
                                      אחד מאנש
                                      משתמש פעיל
                                      א מנותק
                                      אחד מאנש
                                      משתמש פעיל

וְקדֶם מִנְחָה הָיִיתִי בִּתְחִלָּה בְּעַצְבוּת מְאד וְסִפַּרְתִּי קְצָת צַעֲרִי לִפְנֵי רַבִּי גֵּרְשׁוֹן וְרַבִּי מֶנְדִּיל הַנַּ"ל וְנִחֲמוּ אוֹתִי קְצָת וְאָמְרוּ הֲלא רַבֵּנוּ זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה אָמַר שֶׁאַתֶּם שׂוֹחֲקִים מִכָּל הָעוֹלָם וְכוּ' וְאַחַר כָּךְ הִתְחַלְנוּ לִשְׂחוֹק אֲנִי וְרַבִּי גֵּרְשׁוֹן, וְהִתְגַּבַּרְנוּ בִּשְׂחוֹק גָּדוֹל מְאד מְאד אֵיזֶה שָׁעָה רְצוּפָה וְעַל יְדֵי זֶה שִׂמַּחְתִּי עַצְמִי קְצָת, וְזֶה הָיָה נִצְרָךְ לִי אָז מְאד מְאד בְּלִי שִׁעוּר: ימי מוהרנ"ת ח"ב לב

ולא אבזה שום אדם בעולם ואפלו במחשבתי לבד לא אהיה בז לכל אדם שבעולם. ואזכה להאמין באמונה שלמה בכל אדם שבעולם אפלו בהפחות והגרוע שבישראל, שכלם חשובים ויקרים מאד בעיני השם יתברך, וכלם מוכנים וראויים לקבל כל טוב וכל כבוד וגדלה שבעולם.
                                      ליקוטי תפילות ח"ב א

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      איש הפלא
                                      1

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                      תגובה
                                      • תגובה כנושא
                                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                                      • מהישן לחדש
                                      • מהחדש לישן
                                      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                      • פוסט ראשון
                                        פוסט אחרון