דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. בירור בנושא האם חסידי ברסלב מצביעים בבחירות?

בירור בנושא האם חסידי ברסלב מצביעים בבחירות?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
41 פוסטים 16 כותבים 542 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • נ נחמד

@מאיר-לב כתב:

רק שלא יתלה במנהגו את דעת ברסלב...

אמנם אלו שאוחזים שהוא כפירה במלכות שמים (עצם ההצבעה, ולא רק קיום המדינה מה שמוסכם על כולם.)
    אזי הם מקבלים מרבי נתן את כל ה'אש' נגד המשכילים ומכוונים אותו כלפי הבוחרים ומנהיגיהם. וד"ל.

מ מנותק
    מאיר לב
    משתמש ותיק
    מ מנותק
    מאיר לב
    משתמש ותיק

@נחמד כתב:

אמנם אלו שאוחזים שהוא כפירה במלכות שמים (עצם ההצבעה, ולא רק קיום המדינה מה שמוסכם על כולם.)
    אזי הם מקבלים מרבי נתן את כל ה'אש' נגד המשכילים ומכוונים אותו כלפי הבוחרים ומנהיגיהם. וד"ל.

על דא קא בכינא😧 :

וְאִם יַשִּׂיגוּנִי עֲוֹנֹתַי, אֶבְרַח מִמְּךָ אֵלֶיךָ - אֶל מִי אֶבְרַח מֵעֲוֹנֹתַי, אִם לֹא אֵלֶיךָ, יוֹצֵר גּוּפִי וְנִשְׁמָתִי, יוֹצֵר הַכֹּל - אֶל מִי אֶפְנֶה, אִם לֹא אֵלֶיךָ, אָבִי, צוּרִי וִישׁוּעָתִי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
    ואני בתוך הגולה, הפשוט שבאנשי
    2
    • ח מנותק
      חיפוש הצדיק
      משתמש ותיק
      ח מנותק
      חיפוש הצדיק
      משתמש ותיק

היה כזה בדיחה לפני 40 שנה (ואני בטוח שהרבה יתרגזו עכשיו) שאם רבינו ורבי נתן היו חיים היום בגוף גשמי, היה רבינו הולך לבחירות ורבי נתן לא היה הולך וזה לא היה שום סתירה בין הרב לתלמיד וזה לא היה נוגע בכהוא זה בהמשכיותה ואמיתתה של ברסלב (החלק השני זה רציני לגמרי)

תגובה 1 תגובה אחרונה
      לוי י., הפשוט שבאנשי, מאיר לב ו-4 אחרים
      1
      • 7 מחובר
        7272
        משתמש ותיק
        7 מחובר
        7272
        משתמש ותיק

עַכְשָׁו הַמַּלְכוּת וְהַמֶּמְשָׁלָה לְהָעֲכּוּ"ם

אני אישית בוחר אבל אני יודע שהכל מכור מראש כי לב מלכים ושרים ביד השם
        אבל אף על פי כן בדרך כלל אני בוחר בצד הימיני הקיצוני ביותר😊 😊

היה תקופה יפה של מפלגה של ננחים שאז הצבעתי להם אני ובני ביתי
        ולא מתוך אמונה שזה שווה משהו אלא אך ורק בשביל הבאזז
        והיתה לי הנאה צרופה מכך
        ומכל העיר שלי היתי בין הבודדים😁

תגובה 1 תגובה אחרונה
        הפשוט שבאנשי, ובלילה שירה עמי, חיפוש הצדיק ו-1 אחרים
        4
        • ה האש שלי תוקד

יש נושא שעוד מעט נגיע אליו וזה נושא הבחירות רציתי לדעת האם אנ''ש כן הצביעו בבחירות או לא
          זה נושא מעניין אני מקורב חדש [ארבע שנים] ולכן אשמח לדעת האם כן צריך או לא בעניין?

נ מנותק
          נחום בקר
          משתמש ותיק
          נ מנותק
          נחום בקר
          משתמש ותיק

@האש-שלי-תוקד לכל המקרובים החדשים, הנושאים שאתם מעלים מענינים ביותר. אך השאלה האם דברים כאלו מבררים בפורום או אם הרב שאליו אתה מקורב ואיתו אתה מתייעץ ומתחזק.
          הדרך להעלות נושאים עדינים השנויים במחלוקת בפורום. היא לא יותר מאהבת הנייעס ותו לא מידי. כאשר כולם יודעים שיש דעות לכאן ולכאן. ועצם העלאת הנושאים האלו הם ביטול זמן וכו'. וד"ל

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
          וועלן וועלן, הפשוט שבאנשי, חיפוש הצדיק ו-1 אחרים
          4
          • ע מנותק
            ע.י.ר.נ.י
            משתמש פעיל
            ע מנותק
            ע.י.ר.נ.י
            משתמש פעיל

מעט מאוד מאוד שמעתי כאלה שמביאים ראייה לדבריהם ולשיטתם מתוך דברי הרבי שוודאי הצפין את דעתו גם לעניין הזה בתוך שלל תורותיו, דיבוריו ושיחותיו, אך כאמור לעיל רוב מביעי הדעה בזה אומרים זאת לשיטת רב פלוני או חסידות פלונית וכו', ולאלו אנו חשופים ומיודעים.
            אך באמת אם כבר נפתח אשכול כזה אשמח שאנ"ש היקרים ירימו את הכפפה לדלות את שיטת הרבי בעניין (ולא רק לנפנף בדיבורים כאלו ואחרים של התרחקות מרשעים אלא גם להסיר, להשוות ולדמות) מתוך המקורות.

דֶּער עִקָּר אִיז "מִבֶּטֶן שְׁאוֹל שִׁוַּעְתִּי"

תגובה 1 תגובה אחרונה
            מאנ"ש הפשוטים, חיפוש הצדיק
            2
            • נ נחום בקר

@האש-שלי-תוקד לכל המקרובים החדשים, הנושאים שאתם מעלים מענינים ביותר. אך השאלה האם דברים כאלו מבררים בפורום או אם הרב שאליו אתה מקורב ואיתו אתה מתייעץ ומתחזק.
              הדרך להעלות נושאים עדינים השנויים במחלוקת בפורום. היא לא יותר מאהבת הנייעס ותו לא מידי. כאשר כולם יודעים שיש דעות לכאן ולכאן. ועצם העלאת הנושאים האלו הם ביטול זמן וכו'. וד"ל

ה מנותק
              האש שלי תוקד
              משתמש פעיל
              ה מנותק
              האש שלי תוקד
              משתמש פעיל

@נחום-בקר כתב:

הנושא מאד אקטואלי לכן אני רוצה לדעת איך להתנהג בדבר ולא בשביל נעייס אין לי משפיע שאני מתיעץ איתו ולא רב כי יש המון בעניין רבינו שלא הולכים בדרכיו ודרכם משובשת מאד לכן איני יודע מה לעשות ואני מעלה נושאים שבאמת אני רוצה לדעת מה לעשות. הפורום אני נותן לי המון בנקודת החבר זה המקבל דין מן דין אצלי. ויש לי חברים ברסלעבער שאני איתם לעיתים רחוקות והם לוקחים את הקו הברסלעבער האותנטי והם לדוגמא לא מצביעים. אני לפחות לא במקום הזה האם להצביע או לא להצביע אני בחלוקת העצה. לכן אני יכול כאן בפורום לקבל נקודה של מישהו בנקודה שלי ועל זה הדרך. [יש עוד המון נושאים שאני רוצה לפתוח כאן בפורום לא בשביל נעייס או חטטנות אלא לדעת באמת מהי דרכה של ברסלב. יש הרבה אנ''ש מעתיקי שמוע ששמעו מתלמידים של התלמידים עד מוהרנ''ת ורבינו לכן חשוב לי להעלות נקדות חשובות שאולי יש כאן דברים שיודעים ממעתיקי השמועה של ברסלב. לצערי אני אומר זאת שיש המון שמתימרים להיות חסידי ברסלב והם רחוקים שומעים מהם המון דעות משובשות וכדומה ומייצג את ברסלב כעין כת קומוניסטית דיקטטורית שאי אפשר להסביר כאן . בעז''ה ה' נפתח את זה במפורסמים של שקר את הנושא שלוקחים את רבינו בצורה של ריבוי אור, כמו שאמר מדלג על ההרים ''אני לא בא לענות על השאלה של נושא אשכול זה.
              רק בא לשים לב. שכמו בכל דבר אנחנו צריכים ללמוד פשט מדברי רבינו עצמם!
              רבינו מסביר מה זה 'מפורסם של שקר'
              כופים אנשים לתחות שעבודייהו !!!
              לכפות אנשים להיות תחת המרות והדעה שלי זה נקרא 'מידות רעות'!!
              מזה כולנו צריכים להזהר.
              כל מי שאין בו מידות טובות עלול להכשל עם המרות שלו על ביתו/ידידיו/ חבריו בבית כנסת/ ובכל מרות אחרת, לכפות דעה תחת שעבודו ולהציק לאחרים בעדינות או באגריסיביות.
              ועכשיו, מה הפוך מזה?..
              להאיר לאחרים את האור, לראות את הטוב, ומידות טובות, ובכך לקרב אחרים לדעת האמיתי של רבינו, מתוך אהבת חברים שזה הכלי שאיתו רבינו אמר שנוכל להמשיך את אורו הקדוש.
              ואם יש אנשים שרחוקים מהאור האמיתי וחוצבים בארות נשברים אנחנו צריכים לבדוק בעצמינו אם קרבנו אותם מספיק, ואם אני חושב עליהם אם יש להם חיידר לילדים שלהם או כסף לשבת וכן על זה הדרך''. וכ'ו]

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

תגובה 1 תגובה אחרונה
              נחמן, ובלילה שירה עמי, מאנ"ש הפשוטים
              3
              • ב מנותק
                ברוך מאן
                משתמש ותיק
                ב מנותק
                ברוך מאן
                משתמש ותיק

בלת"ק
                רוצה רק להתייחס מיניה וביה לתורה ד'...
                בתורה מבואר שיש בעיה לתת ממשלה לעכו"ם [לא כתוב ערב רב, כתוב רק עכו"ם].
                ואם למשל יש 2 אפשרויות בבחירות, ממשלה אחת ללא עכו"ם, וממשלה אחת עם עכו"ם - אז לכאורה לפי התורה הזמנית ברור למי להצביע...
                אמנם, יתכן בחורף יילכו עם תורה אחרת, ואז ההצבעה תשתנה😀

שֶׁרְצוֹנוֹ חָזָק מְאֹד שֶׁנֵּלֵךְ עִם הַתּוֹרוֹת שֶׁגִּלָּה, שֶׁיִּהְיֶה כָּל עֲבוֹדָתוֹ עַל פִּי הַנֶּאֱמָר בְּאוֹתָהּ הַתּוֹרָה

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                הפשוט שבאנשי, ואני בתוך הגולה, לוי י. ו-4 אחרים
                7
                • ב ברוך מאן

בלת"ק
                  רוצה רק להתייחס מיניה וביה לתורה ד'...
                  בתורה מבואר שיש בעיה לתת ממשלה לעכו"ם [לא כתוב ערב רב, כתוב רק עכו"ם].
                  ואם למשל יש 2 אפשרויות בבחירות, ממשלה אחת ללא עכו"ם, וממשלה אחת עם עכו"ם - אז לכאורה לפי התורה הזמנית ברור למי להצביע...
                  אמנם, יתכן בחורף יילכו עם תורה אחרת, ואז ההצבעה תשתנה😀

ה מנותק
                  האש שלי תוקד
                  משתמש פעיל
                  ה מנותק
                  האש שלי תוקד
                  משתמש פעיל

@ברוך-מאן 🤣

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • י מנותק
                    ישי משה
                    משתמש ותיק
                    י מנותק
                    ישי משה
                    משתמש ותיק

אני לא חושב שכאן המקום לנושא זה-ואין ברצוני לריב עם הקהל הקדוש שאני מאוד נהנה להתכתב איתו במדורים אחרים.
                    כמו שכבר נכתב-כל אחד בברסלב עשה אחרת וא"א להכנסי את רביה"ק לנושא- משום שרבינו הוא הרבי של "כלל ישראל" ולא של שיטה מסוימת.
                    ובכל זאת- ר"ש שפירא זצ"ל טען שאת הקנאות הוא לקח מרבי נתן (לא לשכוח- את "קנאת ה' צבקות" שיש שאומרים שהוא מר' נתן ואת "מכניע זדים"- ובכלל את החריפות של ר' נתן בקשר למשכילים וכו', או-את דעת רביה"ק שעדיף את ה"צאר הרוסי" על פני נאפוליון כי עדיף לסבול מלהיות חלק איתם, הדעה של רבינו בנושא חכמות ולשונות הגוים (קרי: אנגלית, מדעים וכו') ובל נשכח שהשורש של הציונות הוא ההשכלה שבה רביה"ק כ"כ לחם).

"איר זאלט וויסן אז מ'וועט זיין א מת און א גוסס, און מ'וועט מוזן ליגן מיט די פיס צום טיר"
                    (תרגום:"עליך לדעת שעוד תהיה מת וגוסס, ונצטרך לשכב עם הרגלים אל הדלת")

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    האש שלי תוקד, הפשוט שבאנשי, לוי י. ו-1 אחרים
                    4
                    • י מנותק
                      ישי משה
                      משתמש ותיק
                      י מנותק
                      ישי משה
                      משתמש ותיק

[אגב: מבלי להיכנס לנושא ולחילוקי הדעות בעניין אך חלק משיטת הבחירות עוברת ב"רע במיעוטו" ולא נראה לי שאצל רביה"ק יש מקום לזה.]
                      {א"א להכחיש שברסלב היא החסידות עם הכי הרבה אנשים שנהיים "קנאים" יותר-אפי' הבוחרים שבינהם "את זה תקבלו מאיתי שלא תתנו לעולם להטעות אתכם}
                      שוב-לדעתי זה לא המקום לדבר על הנושא- מקווה שלא הסתכסכתי עם מישהו-אבל הייתי חייב להביא צד שני.

"איר זאלט וויסן אז מ'וועט זיין א מת און א גוסס, און מ'וועט מוזן ליגן מיט די פיס צום טיר"
                      (תרגום:"עליך לדעת שעוד תהיה מת וגוסס, ונצטרך לשכב עם הרגלים אל הדלת")

ה ו 2 תגובות תגובה אחרונה
                      האש שלי תוקד, וועלן וועלן, הפשוט שבאנשי ו-2 אחרים
                      5
                      • י ישי משה

[אגב: מבלי להיכנס לנושא ולחילוקי הדעות בעניין אך חלק משיטת הבחירות עוברת ב"רע במיעוטו" ולא נראה לי שאצל רביה"ק יש מקום לזה.]
                        {א"א להכחיש שברסלב היא החסידות עם הכי הרבה אנשים שנהיים "קנאים" יותר-אפי' הבוחרים שבינהם "את זה תקבלו מאיתי שלא תתנו לעולם להטעות אתכם}
                        שוב-לדעתי זה לא המקום לדבר על הנושא- מקווה שלא הסתכסכתי עם מישהו-אבל הייתי חייב להביא צד שני.

ה מנותק
                        האש שלי תוקד
                        משתמש פעיל
                        ה מנותק
                        האש שלי תוקד
                        משתמש פעיל

@ישי-משה כתב:

אני מקורב חדש זה רלוונטי בשבילי ועוד בשביל אחרים שמתקרבים לרבינו ולא כל כך יודעים דעת אנ''ש הקודמים שהיו חיים במדינה הזאת אני כל חיי בחרתי והיום אני לא מרגיש במקום הזה כי כמו שטענת ''את זה תקבלו מאיתי שלא תתנו לעולם להטעות אתכם'' אתה מתחיל להרגיש את טעם יין ההונגרי מפעפע בך וצריך להיות במקום של קנאות. ומכיוון שאני בתחילת הדרך יש אינספור זרמים בברסלב ולכן יש כאן את המקום לטעות. לכן יש רק להתבודד על זה ולתת לרבי להנחות איך להתנהג בזה העולם. 👍

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        נחמד, הפשוט שבאנשי, ישי משה ו-1 אחרים
                        4
                        • ח מנותק
                          חיפוש הצדיק
                          משתמש ותיק
                          ח מנותק
                          חיפוש הצדיק
                          משתמש ותיק

אני חושב שכותרת הנושא לא צריכה להיות האם בברסלב הלכו לבחירות אלא 'האם הנושא הזה אמור לעשות בלגן בברסלב והאם נושא זה אמור לעורר פירוד לבבות?'

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                          בדרך, מאנ"ש הפשוטים, ובלילה שירה עמי ו-2 אחרים
                          5
                          • ח חיפוש הצדיק

אני חושב שכותרת הנושא לא צריכה להיות האם בברסלב הלכו לבחירות אלא 'האם הנושא הזה אמור לעשות בלגן בברסלב והאם נושא זה אמור לעורר פירוד לבבות?'

ה מנותק
                            האש שלי תוקד
                            משתמש פעיל
                            ה מנותק
                            האש שלי תוקד
                            משתמש פעיל

@חיפוש-הצדיק כתב:

לכבוד מנהל הפורום אשמח שתמחק נושא זה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            איש הפלא, 7272
                            0
                            • נ מנותק
                              נחמד
                              משתמש ותיק
                              נ מנותק
                              נחמד
                              משתמש ותיק

לעניות דעתי, ותחליט הנהלת הפורום.
                              דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.
                              ולגופו של ענין, מי שיכול להעלות את דברי רשמ"ק שהזכרתי בהודעה הראשונה בנושא, תבוא עליו ברכה.
                              ולענין טענת הרב @ברוך-מאן מהתורה הזמנית,
                              מי הכריח אותך להחליט ביניהם, או יותר מדויק, מדוע במקום שאלו שהם אחורי הקדושה ייעשו מרכבה לקדושה, נעשה אנחנו מרכבה אליהם לתת כח בידם לעשות מעשיהם של היפך הקדושה?
                              גם גדולי ישראל שכן הלכו לבחור וכהגדרת הרב @מאיר-לב רוב הציבור החרדי ביארו מפורש טעם דבריהם, והוא לא ההשפעה על מי ינהיג וכדומה אלא נטו עניין פרקטי, של מלחמה מבפנים, וזו נקודה חשובה נוספת שצריכה להתבאר בנושא נפרד והיא דעת רבינו כלפי דחיקת הקץ ועשיית פעולות של לקיחת גאולה בידיים, ש(אם )ברור לכולנו שהיא לאיסור. וזה צריך להיות היחס למדינה בעצם שכן התייחסו אליה כל גדולי ישראל, מהיגי הציבור החרדי ב75 השנים האחרוונות, וההליכה לבחירות היא כלי טכני גרידא איך להציל את שארית הפליטה.
                              ולכן כל שכן שאין ללכת לבחירות מתוך התחושה והשאלה מי ינהיג את המדינה, אלא נטו ענין הלכתי פרקטי של איסור והיתר, רק שצריך להבין את אלו שאוסרים, למה הם נלחמים על זה, כי מבחינתם, אתה מכיר בקיום הכפירה בעצם בחירתך.

אומן, ראש השנה.

7 תגובה 1 תגובה אחרונה
                              מאיר לב, מאנ"ש הפשוטים
                              2
                              • מ מאיר לב

@האש-שלי-תוקד זה כמו לשאול האם בברסלב הולכים עם לבוש ירושלמי?

הדעות בעניין הבחירות נגזרות באופן ישיר מהייחס למדינה, האם כשיטת סאטמר, או כשיטת רוב הציבור החרדי.

כך שכל זמן שרבינו בעצמו לא גילה את דעתו, שכל אחד ינהג כמנהג רבותיו.

רק שלא יתלה במנהגו את דעת ברסלב...

ו מנותק
                                וועלן וועלן
                                משתמש ותיק
                                ו מנותק
                                וועלן וועלן
                                משתמש ותיק

@מאיר-לב כתב:

הדעות בעניין הבחירות נגזרות באופן ישיר מהייחס למדינה, האם כשיטת סאטמר, או כשיטת רוב הציבור החרדי.

אני לא רוצה כלל להיכנס לדיון הזה של הבחירות, דעתי שמורה אצלי, אולם רק אתקן את לשונך, זה כלל לא שיטת סאטמאר לבד, דהיינו זה כלל לא שייך לחוג מסוים, יש הרבה קהילות שהולכות בדרך הזה, ואין להם שום שייכות לסאטאר, ולדוגמא בד"ץ העדה החרדית שכל שנה מפרסם את האיסור, זה לא בגלל הסאטמאר רב, אלא מחמת שכן הן מבינים את דעת התורה, וכן יש עוד קהילות. וסאטמאר 'גם הם' סוברים כשיטתם, ומה שמייחד את סאטמאר שהם עסקו בזה מאוד, אבל השיטה הזאת היא שיטה שנתקבלה אצל הרבה רבני קהילות ומו"צים ודיינים, ומונהג אצל הרבה מהמשפחות השמורות שבעמ"י, וד"ל.

בעניין מה שראית לנכון להדגיש "כשיטת רוב הציבור החרדי", כאמור אני לא מעוניין להיכנס לנושא הזה וכנ"ל, אבל אומר שלחקור את האמת לאמיתה בענייני השקפה והנהגה זה כלל לא מגיע על ידי הבטה היכן יש רוב, כי האמת היא נעדרת, וצריכים לחפש אחריה מאוד כמובא רבות בדברי מוהרנ"ת, וכמו ש"רוב" העולם הם לא ברסלבערס ומכל מקום זאת האמת!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                הפשוט שבאנשי, לוי י., נחמד
                                3
                                • י ישי משה

ו מנותק
                                  וועלן וועלן
                                  משתמש ותיק
                                  ו מנותק
                                  וועלן וועלן
                                  משתמש ותיק

כל אחד שיעשה כפי החיפוש והבירור שלו
                                  אבל ראיתי חשיבות לשורה הזאת

@ישי-משה כתב:

ואוסיף, ובוודאי ששיטת היעדים, בהסכמה שבשתיקה וכדומה בוודאי בוודאי אין לזה כלל וכלל מקום אצל רבינו וכמו שנראה בעליל לכל אחד שמעיין היטב בלשונות של מוהרנ"ת ומבין תיכף את דעתו בנושא

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  נחמד
                                  1
                                  • נ נחמד

דווקא מאוד חשוב שיהיה בירור בנושא הזה ולא באופן של קבלו דעתי של כל אחד ואחד, אלא באופן של שיחת חברים לא מתלהמת.
                                    ולגופו של ענין, מי שיכול להעלות את דברי רשמ"ק שהזכרתי בהודעה הראשונה בנושא, תבוא עליו ברכה.
                                    ולענין טענת הרב @ברוך-מאן מהתורה הזמנית,
                                    מי הכריח אותך להחליט ביניהם, או יותר מדויק, מדוע במקום שאלו שהם אחורי הקדושה ייעשו מרכבה לקדושה, נעשה אנחנו מרכבה אליהם לתת כח בידם לעשות מעשיהם של היפך הקדושה?
                                    גם גדולי ישראל שכן הלכו לבחור וכהגדרת הרב @מאיר-לב רוב הציבור החרדי ביארו מפורש טעם דבריהם, והוא לא ההשפעה על מי ינהיג וכדומה אלא נטו עניין פרקטי, של מלחמה מבפנים, וזו נקודה חשובה נוספת שצריכה להתבאר בנושא נפרד והיא דעת רבינו כלפי דחיקת הקץ ועשיית פעולות של לקיחת גאולה בידיים, ש(אם )ברור לכולנו שהיא לאיסור. וזה צריך להיות היחס למדינה בעצם שכן התייחסו אליה כל גדולי ישראל, מהיגי הציבור החרדי ב75 השנים האחרוונות, וההליכה לבחירות היא כלי טכני גרידא איך להציל את שארית הפליטה.
                                    ולכן כל שכן שאין ללכת לבחירות מתוך התחושה והשאלה מי ינהיג את המדינה, אלא נטו ענין הלכתי פרקטי של איסור והיתר, רק שצריך להבין את אלו שאוסרים, למה הם נלחמים על זה, כי מבחינתם, אתה מכיר בקיום הכפירה בעצם בחירתך.

7 מחובר
                                    7272
                                    משתמש ותיק
                                    7 מחובר
                                    7272
                                    משתמש ותיק

@נחמד כתב:

אם לא נדע לכבד אחד את השני בתגובות הכי מנוגדות ביננו ובנושאים הכי מציקים
                                    גם אם ימחק הנושא הזה
                                    זה ירדוף אחרינו לנושא הבא

לכן מן הראוי שלא משנה מה הנושא
                                    מה שחשוב שנאהב אחד את השני
                                    ואולי רק אצל רבנו הקדוש יש כל כך את הגוונים השונים והמשונים
                                    גם סאטמרים וגם ציונים בנשמה יכולים להסתופף בתוך הצל של רבינו באומן ולומר תיקון הכללי

אם יש למישהו רצון לשנות את המציאות הזו
                                    (למשל שהיה רוצה לראות את כל תלמידיו של רבנו הקדוש סאטמרים או להיפוך לא נראה לי שמישהוא יצליח הרי רבנו אמר בפירוש אעשה ממכם כיתות כיתות)

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    הפשוט שבאנשי, האש שלי תוקד, נחמד ו-7 אחרים
                                    10
                                    • 7 7272

@נחמד כתב:

אם לא נדע לכבד אחד את השני בתגובות הכי מנוגדות ביננו ובנושאים הכי מציקים
                                      גם אם ימחק הנושא הזה
                                      זה ירדוף אחרינו לנושא הבא

לכן מן הראוי שלא משנה מה הנושא
                                      מה שחשוב שנאהב אחד את השני
                                      ואולי רק אצל רבנו הקדוש יש כל כך את הגוונים השונים והמשונים
                                      גם סאטמרים וגם ציונים בנשמה יכולים להסתופף בתוך הצל של רבינו באומן ולומר תיקון הכללי

אם יש למישהו רצון לשנות את המציאות הזו
                                      (למשל שהיה רוצה לראות את כל תלמידיו של רבנו הקדוש סאטמרים או להיפוך לא נראה לי שמישהוא יצליח הרי רבנו אמר בפירוש אעשה ממכם כיתות כיתות)

ה מנותק
                                      האש שלי תוקד
                                      משתמש פעיל
                                      ה מנותק
                                      האש שלי תוקד
                                      משתמש פעיל

@7272 זה מה שאני גם אומר צריך שיח מכבד בין הדברים תורה צריך ללמוד וממי אלמד ממי שאמר והיה עולם. וכמו שמסופר בגמ' על רב כהנא שהלך לבית רבו ללמוד כיצד לומדים את תורת השלום בית. וכן לעניינו אנו בדור יתום שאין רבינו ור' נתן שיודעים לתת עצות ישרות אלא רק ע''י אנשיהם הקדושים ששימשו אותם ותלמידי תלמידהם ומה שעבר בעל פה במסורת ברסלב אני רוצה תשובות רציניות אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות מצד ראשון המדינה מחלנת ומשקה בביוב שלה כדי להשמיד ולהרוג ולאבד מטף ועד זקן נשים וגברים יחדיו ברוחניות ולכן איני מסוגל לתמוך בשום צעד כל עוד התורה בגלות [זה שאנשי רבינו מבינים את האמת אבל רחמים על כל העולם אנו לא חיים לבד יש נשמות שרוצות אמת לכן צריך לחבר אותם לדרך של רבינו ז''ל] ומצד שני יש טיפה זיקה ליהדות עם הנציגים החרדים. אשמח לחוות דעת. וחזרתי בי אני לא רוצה שנושא זה ימחק כי יש תועלת רבה בפורום הזה. הרבה דעות שיניתי שמבררים יחדיו את הדברים.😊 👍

7 תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      הפשוט שבאנשי, ישי משה, מאנ"ש הפשוטים
                                      3
                                      • מ מנותק
                                        מאיר לב
                                        משתמש ותיק
                                        מ מנותק
                                        מאיר לב
                                        משתמש ותיק

לדעתי יש פחות מה לדון בנושא בגלל שזה נתון להחלטת גדולי ישראל.

אלו שמצביעים לא מצביעים בגלל שהם אוהבים נציג זה או אחר.

הם סותמים את האף ומצביעים, ככל אשר יורוך!

אותו הדבר אלו שלא מצביעים, שהולכים כשיטת סאטמר והעדה החרדית, הם אינם מצביעים בגלל שכך הורו גדולי עולם שאסרו.

כך שהקשר היחיד בין הנושא הזה לברסלב - הוא העניין של אמונת חכמים

וְאִם יַשִּׂיגוּנִי עֲוֹנֹתַי, אֶבְרַח מִמְּךָ אֵלֶיךָ - אֶל מִי אֶבְרַח מֵעֲוֹנֹתַי, אִם לֹא אֵלֶיךָ, יוֹצֵר גּוּפִי וְנִשְׁמָתִי, יוֹצֵר הַכֹּל - אֶל מִי אֶפְנֶה, אִם לֹא אֵלֶיךָ, אָבִי, צוּרִי וִישׁוּעָתִי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        מאנ"ש הפשוטים, נחמד
                                        2
                                        • ה האש שלי תוקד

@7272 זה מה שאני גם אומר צריך שיח מכבד בין הדברים תורה צריך ללמוד וממי אלמד ממי שאמר והיה עולם. וכמו שמסופר בגמ' על רב כהנא שהלך לבית רבו ללמוד כיצד לומדים את תורת השלום בית. וכן לעניינו אנו בדור יתום שאין רבינו ור' נתן שיודעים לתת עצות ישרות אלא רק ע''י אנשיהם הקדושים ששימשו אותם ותלמידי תלמידהם ומה שעבר בעל פה במסורת ברסלב אני רוצה תשובות רציניות אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות מצד ראשון המדינה מחלנת ומשקה בביוב שלה כדי להשמיד ולהרוג ולאבד מטף ועד זקן נשים וגברים יחדיו ברוחניות ולכן איני מסוגל לתמוך בשום צעד כל עוד התורה בגלות [זה שאנשי רבינו מבינים את האמת אבל רחמים על כל העולם אנו לא חיים לבד יש נשמות שרוצות אמת לכן צריך לחבר אותם לדרך של רבינו ז''ל] ומצד שני יש טיפה זיקה ליהדות עם הנציגים החרדים. אשמח לחוות דעת. וחזרתי בי אני לא רוצה שנושא זה ימחק כי יש תועלת רבה בפורום הזה. הרבה דעות שיניתי שמבררים יחדיו את הדברים.😊 👍

7 מחובר
                                          7272
                                          משתמש ותיק
                                          7 מחובר
                                          7272
                                          משתמש ותיק

@האש-שלי-תוקד כתב:

אני מבקש בדמעות אני רוצה לילך בדרך רבינו בתמימות ופשיטות

אחי היקר שמע לי אל תתלה מבטחך בנדיבים
                                          אם באמת חשקה נפשך בקמצוץ של אמת
                                          מחמת שקצה נפשך בשקר

כמו שרבנו אומר
                                          שֶׁאִישׁ הַיִּשְׂרְאֵלִי.. נִתְעוֹרֵר בִּתְשׁוּבָה
                                          עַל יְדֵי שֶׁרֶץ קָטָן שֶׁבִּנְחִירָיו
                                          עַל יְדֵי שֶׁהִרְגִּישׁ טֻמְאָה קְטַנָּה שֶׁמְּבַלְבֶּלֶת אוֹתוֹ

תחפש אותה ביער לך לשדות ליערות ולמדבריות
                                          רק שם תמצא שביל מן הצד שמוביל למבצר של זהב ומרגליות

בנתיים בדרך שאדם הולך מוליכין אותו
                                          והשם יתברך יאיר לך התחזקות גדולה במה שבחרתה לעשות
                                          כמבואר בתורה ד שהצדיק מפריש דרך....

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          בדרך, מאנ"ש הפשוטים, ובלילה שירה עמי ו-3 אחרים
                                          6

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                          תגובה
                                          • תגובה כנושא
                                          התחברו כדי לפרסם תגובה
                                          • מהישן לחדש
                                          • מהחדש לישן
                                          • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון