בירור הנושא אכילת בצל
-
לכל אנ''ש היקרים!
היום ראיתי בשיש''ק החדש שמותר לאכול בצל ירוק כי יש בזה פחות רעל [וראיתי גם בספר ישראל סבא שנשאל ר' ישראל בער אודיסר על אודות הבצל ואמר שבצל ירוק מותר לאכול] וכאן יש לומר שרבינו אסר דווקא לאכול בצל חי ומותר מבושל.
והשאלה שלי כזאת האם המציאות השתנתה שמותר היום לאכול בצל רגיל או סגול או מוחמץ? ולמהאני שואל זאת כי החברים בפועל כתבו והביאו ראיות על אנ''ש שרבינו אסר.... ובכל זאת הם עשו ההפיך מרבינו. כי המציאות השתנתה ולכן גם המציאות של הבצל השתנה? אשמח לבירור עם החברים כל אחד ואחד בעניין רבינו. זה חשוב מאד ללבן את הדברים הללו. ולהזריח את האור של רבינו ולדייק כמה שאפשר עם הנקודות של כל חברי הפורום.האש-שלי-תוקד כתב:
מוחמץ?
האם נחשב כבוש כמבושל [זמן כבישה עשרים וארבע שעות] ואם זה פחות מעשרים וארבע שעות יש בו דין כבישה? אשמח לתגובות. אשרינו אתם מאתגרים אותי בשאלות שצריכות ליבון מעשי בעניין רבינו.
-
לכל אנ''ש היקרים!
היום ראיתי בשיש''ק החדש שמותר לאכול בצל ירוק כי יש בזה פחות רעל [וראיתי גם בספר ישראל סבא שנשאל ר' ישראל בער אודיסר על אודות הבצל ואמר שבצל ירוק מותר לאכול] וכאן יש לומר שרבינו אסר דווקא לאכול בצל חי ומותר מבושל.
והשאלה שלי כזאת האם המציאות השתנתה שמותר היום לאכול בצל רגיל או סגול או מוחמץ? ולמהאני שואל זאת כי החברים בפועל כתבו והביאו ראיות על אנ''ש שרבינו אסר.... ובכל זאת הם עשו ההפיך מרבינו. כי המציאות השתנתה ולכן גם המציאות של הבצל השתנה? אשמח לבירור עם החברים כל אחד ואחד בעניין רבינו. זה חשוב מאד ללבן את הדברים הללו. ולהזריח את האור של רבינו ולדייק כמה שאפשר עם הנקודות של כל חברי הפורום.האש-שלי-תוקד כתב:
ראיות על אנ''ש שרבינו אסר.... והם עשו.
כמו עישון וטבק, רפואה, וכדומה.
-
לכל אנ''ש היקרים!
בצל חי
ודרך אגב יש כיום למעלה מעשר זנים של בצל. האם גם בהם יש את הדיבור של רבינו שלא לאכול, או רק את הבצל הרגיל [היבש-לבן].
-
אין קשר!
כל סוגי הבצל הרגילים הם פקעת
ובצל ירוק זה מה שגודל מהפקעת
נו, באמת... -
ומלבד זאת
האם אנחנו מחפשים היכן רבינו אמר משהו והמציאות השתנתה
או שאנו לוקחים את הדברים בתמימות ופשיטות ואם מגלים שהמציאות השתנתה
אזי באופן של אילוץ כביכול - שאין לנו דרך לקיים הדברים כפשוטם אנו מבררים
במה זה נוגע אלינו...
נקודה למחשבה לאור ריבוי הבירורים בעניין ה - "למעשה בזמננו או לא".... -
אין קשר!
כל סוגי הבצל הרגילים הם פקעת
ובצל ירוק זה מה שגודל מהפקעת
נו, באמת...נכון רבינו אסר לאכול את הפקעת הזאת שנקראת בצל ומה שגודל זה הבצל הירוק. הנו באמת לא קשור אני בא לברר עם החבר'ה את הנושא יש המון נושאים בברסלב שהם בגדר חלוקת העצה המון מה שנוח לי אני עושה ומה שלא נוח לי אני לא עושה אני רוצה ללמוד את תורת ברסלב אני מתקרב לברסלב ארבע שנים ואני רוצה לדעת מה בירור המדמה בחסידות ברסלב. אנשים שגדלו בברסלב לא ידעו על מה אני מדבר אדם שבע מהעולם החרדי ורוצה לדעת הסבר פשוט ולברר את הנושא לבוריו שאני לא אטעה בדרך. זה כמו שגוי רוצה להתגייר אומרים לו....
כך זה בברסלב רוצה להתקרב יאלה ננסה אותך יש היכלי תמורות בדרך.
והבן. -
ומלבד זאת
במה זה נוגע אלינו...
נקודה למחשבה לאור ריבוי הבירורים בעניין ה - "למעשה בזמננו או לא"....ומלבד זאת
במה זה נוגע אלינו...
נקודה למחשבה לאור ריבוי הבירורים בעניין ה - "למעשה בזמננו או לא"....אז לך תגיד על זה בעניין הרופאים. את אי אפשר כל אחד יתן לך תירוץ שהמציאות השתנתה וכ'ו.
-
דבר ראשון מאוד מרגש מה שכתבת
דבר שני אין בעיה לדון כשמוצאים דבר שאינו רלבנטי
הבעיה מתחילה כשישנה תחושה שמחפשים את
הדברים הללו... -
דבר ראשון מאוד מרגש מה שכתבת
הדברים הללו...דבר ראשון מאוד מרגש מה שכתבת
הדברים הללו...ודע שהעיקר זה התפילה שבאמת נדע לקיים את דברי רבינו ז''ל בתמימות ופשיטות ללא הבנה אלא משל כבהמות נדמו לקבל את דברי רבינו כמות שהם. אשריך אחי.
-
לכל אנ''ש היקרים!
והשאלה שלי כזאת האם המציאות השתנתה שמותר היום לאכול בצל רגיל או סגול או מוחמץ? ולמהאני שואל זאת כי החברים בפועל כתבו והביאו ראיות על אנ''ש שרבינו אסר.... ובכל זאת הם עשו ההפיך מרבינו. כי המציאות השתנתה ולכן גם המציאות של הבצל השתנה? אשמח לבירור עם החברים כל אחד ואחד בעניין רבינו. זה חשוב מאד ללבן את הדברים הללו. ולהזריח את האור של רבינו ולדייק כמה שאפשר עם הנקודות של כל חברי הפורום.היום ראיתי בשיש''ק החדש שמותר לאכול בצל ירוק כי יש בזה פחות רעל
אין כזה דבר בשיש"ק החדש.
-
היום ראיתי בשיש''ק החדש שמותר לאכול בצל ירוק כי יש בזה פחות רעל
אין כזה דבר בשיש"ק החדש.
אין כזה דבר בשיש"ק החדש.
יש אני ראיתי בהוצאה החדשה של ה3 כרכים
-
אין כזה דבר בשיש"ק החדש.
אין כזה דבר בשיש"ק החדש.
ידידי אתה כנראה מתבלבל עם ספר אחר. לא נורא, קורה
-
א: נהגו אנ"ש שכבוש כמבושל
כמה זמן כבוש יש מקלים ב20 דקות ויש מצריכים מעת לעת ולכאורה היא שאלה הלכתית גרידא ששייכת להלכות תערובות
ב: אנש מאוד הקפידו על איסור אכילת הבצל חי כיוון שהוא מהדברים הקלים יותר שבהם נמדדת ההתקשרות האמיתית והביטול האמיתי. אמנם יש כאלו שהוא ממש קשה להם בהתאם לשורשם ולהם לכאורה איננו בגדר הדברים הקלים...
ג: בצל ירוק לא נידון כמו כל ירקות העלים שלא היו באירופה בזמנם [וכמו שלא אמרו 'למבצע על ריפתא' (-רלויצ)] כי לא היה, ואין בזה הכרע שלא ראינו אינה ראיה.
רק שצריך לידע שענין הבצל הוא מדינא דגמרא וצריך לברר האם הגמרא כוללת גם בצל ירוק או לא. וודאי שעדיף להזהר כל עוד אין ראיה מובהקת. בפרט שמדובר בענייני סכנתא דחמירא
והנלע"ד כתבתי -
למה זכור לי מהלכות שבת שעם חומץ זה מיד אסור ונקרא כבוש ורק במים זה רק מעת לעת?
-
למה בברסלב כן מקילים בבצל ירוק??
-
@שמחה
זה בדיוק הענין שבצל מחמת חריפותו נכבש בפחות מכך
ויש מחמירים -
נחמד כתב:
ג: בצל ירוק לא נידון כמו כל ירקות העלים שלא היו באירופה בזמנם [וכמו שלא אמרו 'למבצע על ריפתא' (-רלויצ)] כי לא היה, ואין בזה הכרע שלא ראינו אינה ראיה.
-
נחמד כתב:
ראיתי גם בספר ישראל סבא שנשאל ר' ישראל בער אודיסר על אודות הבצל ואמר שבצל ירוק מותר לאכול
וז"ל ספר ישראל סבא: בָּצָל יָרֹק מֻתָּר, יְרֻקִּים אֵין לָהֶם כָּל-כָּךְ רַעַל. עכ"ל.
וראה בימי שמואל (פרק קט-קי):
"וקנינו אנחנו בשבילנו אוכל על שבת בצלים ירוקים וקשות ומלפפונים ולחם... ולאכול היה רק לחם עם דגים מלוחים ובצלים ירוקים..." -
ראיתי גם בספר ישראל סבא שנשאל ר' ישראל בער אודיסר על אודות הבצל ואמר שבצל ירוק מותר לאכול
וז"ל ספר ישראל סבא: בָּצָל יָרֹק מֻתָּר, יְרֻקִּים אֵין לָהֶם כָּל-כָּךְ רַעַל. עכ"ל.
וראה בימי שמואל (פרק קט-קי):
"וקנינו אנחנו בשבילנו אוכל על שבת בצלים ירוקים וקשות ומלפפונים ולחם... ולאכול היה רק לחם עם דגים מלוחים ובצלים ירוקים..." -
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות