דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • מדריכים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. 'שבחם של צדיקים' [הוספות לשש"צ]

'שבחם של צדיקים' [הוספות לשש"צ]

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
18 פוסטים 7 כותבים 124 צפיות 1 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • נ נחום בקר

@בדרך שנה שעברה הייתי בשיעור של הרב מרדכי גוטליב מקים עולה של 'לטייל בתורתו'. ושם סיפר התבטאות חזקה מאד של ר' משה שפירא שהיה גדול בעלי המחשבה בדור האחרון, וגדול המקובלים בקבלת הגר"א (אין הכוונה לר' משה שמואל שפירא ראש ישיבת באר יעקב).
    איני כותב כיון ששמעתי לפני שנה ואני בבחינת 'כלי שני אינו מבשל'. אך אם תגיעו לר' מרדכי גוטליב תבקשו שיכתוב המעשה ותתחזקו.

בדרךב מחובר
    בדרךב מחובר
    בדרך
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@נחום-בקר כתב:

@בדרך שנה שעברה הייתי בשיעור של הרב מרדכי גוטליב מקים עולה של 'לטייל בתורתו'. ושם סיפר התבטאות חזקה מאד של ר' משה שפירא שהיה גדול בעלי המחשבה בדור האחרון, וגדול המקובלים בקבלת הגר"א (אין הכוונה לר' משה שמואל שפירא ראש ישיבת באר יעקב).
    איני כותב כיון ששמעתי לפני שנה ואני בבחינת 'כלי שני אינו מבשל'. אך אם תגיעו לר' מרדכי גוטליב תבקשו שיכתוב המעשה ותתחזקו.

מצאתי בפורום לתורה:

אני הקטן שמעתי מכלי ראשון מאדם שהציע לרבי משה זצ"ל בשהותו באוקראינה לבוא לציונו של מוהר"ן, ואף דאג לו לרכב עבור זה, והגר"מ זצ"ל השיב בחיוב. אלא שלבסוף בגלל עיכוב והתקרבות מועד הטיסה הדבר לא יצא לפועל.
    שנית - שמעתי מהרב מרדכי גוטליב, שסיפר לו הנגיד רבי יוסל טאבאק שפ"א נכנס לבית הגר"מ וראה ספר ליקו"מ על השולחן. הוא התפלא, ושאלו על כך. הגר"מ השיב: מה אומר לך? הוא מכניס בכיס את כולם [אלע-מען]
    ר' יוסל שאל בפליאה: 'אלע מען' מסתמא מיינט איהר 'תלמידי הבעל שם'?
    והגר"מ השיב: איך האב געזאגט 'אלע מען'.

נ בדרךב 2 תגובות תגובה אחרונה
    1
    • בדרךב בדרך

@נחום-בקר כתב:

מצאתי בפורום לתורה:

אני הקטן שמעתי מכלי ראשון מאדם שהציע לרבי משה זצ"ל בשהותו באוקראינה לבוא לציונו של מוהר"ן, ואף דאג לו לרכב עבור זה, והגר"מ זצ"ל השיב בחיוב. אלא שלבסוף בגלל עיכוב והתקרבות מועד הטיסה הדבר לא יצא לפועל.
      שנית - שמעתי מהרב מרדכי גוטליב, שסיפר לו הנגיד רבי יוסל טאבאק שפ"א נכנס לבית הגר"מ וראה ספר ליקו"מ על השולחן. הוא התפלא, ושאלו על כך. הגר"מ השיב: מה אומר לך? הוא מכניס בכיס את כולם [אלע-מען]

נ מנותק
      נ מנותק
      נחום בקר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@בדרך כמדומני שראה אותו לומד בספר ולא רק מונח על השולחן.
      ותתרגם לאנ"ש שאינם בקיאים בשפת היידיש את המילים שכתבת.

תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • בדרךב בדרך

@נחום-בקר כתב:

מצאתי בפורום לתורה:

בדרךב מחובר
        בדרךב מחובר
        בדרך
        כתב נערך לאחרונה על ידי

בדרך כתב:

@נחום-בקר כתב:

מצאתי בפורום לתורה:

ר' יוסל שאל בפליאה: 'אלע מען' מסתמא מיינט איהר 'תלמידי הבעל שם'? ['כולם' מסתמא אתם מתכוונים את כל 'תלמידי הבעל שם טוב'?]
        והגר"מ השיב: איך האב געזאגט 'אלע מען'. [אמרתי 'כולם'].

תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • א מנותק
          א מנותק
          אחד היה אברהם
          כתב נערך לאחרונה על ידי

שמעתי ממקור מוסמך (איני זוכר כעת מהיכן ) שר' משה העיד שעבר על כל הליקוטי הלכות מכריכה לכריכה!!!
          והעיד לי אחד מתלמידיו המקורבים אליו (בכולל ברכס) שדיבר ע"כ עם ר' משה על עיסוקו בספר ליקוטי מוהר"ן שר' משה אמר לו שהיה גאון עולם ואין מבינים אותו מי שאינו בקי בעומק הנושאים עליהם הספר דן
          והגר"צ חשין השתתף באופן קבוע באחד מסדרות שיעוריו והיה בסוף השיעור מראה לר' משה איך השיעור כולו נכנס בשורות ספורות בליקו"מ (וכידוע שר' משה העריכו וחיבבו למאד...)

בדרךב תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • א אחד היה אברהם

שמעתי ממקור מוסמך (איני זוכר כעת מהיכן ) שר' משה העיד שעבר על כל הליקוטי הלכות מכריכה לכריכה!!!
            והעיד לי אחד מתלמידיו המקורבים אליו (בכולל ברכס) שדיבר ע"כ עם ר' משה על עיסוקו בספר ליקוטי מוהר"ן שר' משה אמר לו שהיה גאון עולם ואין מבינים אותו מי שאינו בקי בעומק הנושאים עליהם הספר דן
            והגר"צ חשין השתתף באופן קבוע באחד מסדרות שיעוריו והיה בסוף השיעור מראה לר' משה איך השיעור כולו נכנס בשורות ספורות בליקו"מ (וכידוע שר' משה העריכו וחיבבו למאד...)

בדרךב מחובר
            בדרךב מחובר
            בדרך
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@אחד-היה-אברהם כתב:

ואין מבינים אותו מי שאינו בקי בעומק הנושאים עליהם הספר דן

זה נכון ביחס לעומק הדברים. אבל ביחס ללעובדא ולמעשה, רבינו אמר שאין מי שלא יוכל למצוא עצמו בתוך דברי תורתו, ומי שאומר כן הוא אפיקורוס [שיחות הר"ן רלא, כת"י הרב מתשעהרין]

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • בדרךב בדרך

מי שיש בידו ביטויים וציטוטים נוספים בסגנון הספר 'שבחו של צדיק' [או כהמטבע המורגל בפי אנ"ש 'שבחם של צדיקים'] מגדולי הדורות, שלא נדפסו בספר הנ"ל, ולא בעלוני 'אותך אבקש' של נכספה, מוזמן להעלות כאן ולרכז את החומר.

ידוע המעשה מ'ענזיל מלמד', ועכ"פ כאן המטרה היא להועיל למי שזה מועיל לו בתחילת ההתקרבות וכדומה.

I מנותק
              I מנותק
              isroel ber
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@בדרך
              אקדים שאף פעם לא הבנתי מה זה אמור להוסיף לנו בתור ברסלברס׳ משם אנחנו צריכים לקבל חיזוק ברבינו¿¿ נו אז רב פלוני התבטא פעם כך וכך על רבינו /אנשיו/ ספריו
              אשמח שתסביר …..
              המג״ש בישיבה קטנה סיפר לי שכשהוא היה בחור בכנסת חזקיהו היה המשגיח אז ר׳ אליהו לופיאן…
              ומחמת שלאותו מג״ש היה איזה התמנות על הספריה של הישיבה ר ׳ אלה׳ קרא אותו ושאל מדוע אין בישיבה את הספרים של רבי נחמן וציווה עליו לקנות הספרים ועוד ציווה עליו לכרוך אותם אבל ממקדימה וכששאל אותו הטעם לדבריו הסביר לו שהספרים האלה צריכים להיות בכל ספריה רק שאין מי שיכול להבין אותם
              (אכן מעשיה תמוהה….)

בדרךב 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • I isroel ber

@בדרך
                אקדים שאף פעם לא הבנתי מה זה אמור להוסיף לנו בתור ברסלברס׳ משם אנחנו צריכים לקבל חיזוק ברבינו¿¿ נו אז רב פלוני התבטא פעם כך וכך על רבינו /אנשיו/ ספריו
                אשמח שתסביר …..
                המג״ש בישיבה קטנה סיפר לי שכשהוא היה בחור בכנסת חזקיהו היה המשגיח אז ר׳ אליהו לופיאן…
                ומחמת שלאותו מג״ש היה איזה התמנות על הספריה של הישיבה ר ׳ אלה׳ קרא אותו ושאל מדוע אין בישיבה את הספרים של רבי נחמן וציווה עליו לקנות הספרים ועוד ציווה עליו לכרוך אותם אבל ממקדימה וכששאל אותו הטעם לדבריו הסביר לו שהספרים האלה צריכים להיות בכל ספריה רק שאין מי שיכול להבין אותם
                (אכן מעשיה תמוהה….)

בדרךב מחובר
                בדרךב מחובר
                בדרך
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@isroel-ber כתב:

@בדרך
                אשמח שתסביר …..

פיספסת את הודעתי הראשונה באשכול.

המעשה מענזיל מלמד מובא בימי שמואל, שרבי דוב מווארשא אמר על אלו שמצטטים גדולים שגם 'החזיקו מברסלב', שזה דומה לאותו מלמד בשם ענזיל, שרשם בגליון הגמרא שלו: "גם אני ענזיל מלמד מסכים לדברי התוספות".

ולכן האשכול נקרא בשם 'שבחם של צדיקים', כפי שרגיל הביטוי אצל אנשי שלומינו, והמשמעות היא - שזהו שבח לצדיקים האלו שהכירו בגדולת רבינו, כל אחד לפי מידתו, וכמובן לא ההיפך, שרבינו יהיה תלוי בהסכמתם.

יש אנשים שזה מועיל להם, בתחילת ההתקרבות, להבין שענין רבינו זה לא דבר זר ומוזר. זה הכל.

ובדבריי אלה, בעצם פירשתי ביותר הרחבה את הודעתי הראשונה הפותחת את האשכול, שנכתבה בקצרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • I isroel ber

@בדרך
                  אשמח שתסביר …..
                  (אכן מעשיה תמוהה….)

בדרךב מחובר
                  בדרךב מחובר
                  בדרך
                  כתב נערך לאחרונה על ידי בדרך

@isroel-ber כתב:

ועוד ציווה עליו לכרוך אותם אבל ממקדימה

זו התנהגות אנטישמית שהתאימה רק לחסידים מסויימים ומדורות אחרים.

ובודאי שאין לייחס כזאת לר' אל'ה לאפייאן, שהוא זה שאמר על ספרי רבינו: 'הם המה ספרי המוסר האמיתיים'!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • י יודע נגן

הצדיק רבי אריה פינקל זצ"ל, מראשי ישיבת מיר, ובשנותיו האחרונות ראש ישיבת מיר במו"ע.
                    מישהו רצה לעשות הפצה ולתרום לספריית הישיבה במו"ע את ספרי רבינו.
                    איני יודע כיצד קרה שלא דחוהו על הסף, אולי התעקש והתווכח, עכ"פ האחראי אמר 'נשאל את הראש ישיבה' (אולי חשב שבכך יסיר את הנודניק מעליו, שהאחריות לסירוב לא תהיה שלו אלא כי רה"י אמר? אולי). הלכו ושאלו את רבי אריה זצ"ל
                    תשובתו הפתיעה אותם: "אני למדתי את כל הספר הזה, מכריכה לכריכה!" והורה לקבלו ולהכניסו.
                    ליקו"מ אכן נמצא שם, בספריה.
                    את הסיפור שמעתי מחבר שהיה תלמידו הקרוב של ר"א. לא זוכר אם אמר ששמע בעצמו מהבחור האחראי, או שהיה נוכח בעצמו כשר"א אמר זאת.

מ מנותק
                    מ מנותק
                    מדלג על ההרים
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@יודע-נגן
                    על ר' אריה פינקל יש הרבה יותר סיפורים מזה בקשר שלו לברסלב.
                    אצל אנ"ש הת''ח שלמדו במיר ידעו שיש להם חבר טוב בעבודת ה' ובדברי רבינו בכל דבר ועניין במשך עשרות שנים.

בדרךב תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • מ מדלג על ההרים

@יודע-נגן
                      אצל אנ"ש הת''ח שלמדו במיר ידעו שיש להם חבר טוב בעבודת ה' ובדברי רבינו בכל דבר ועניין במשך עשרות שנים.

בדרךב מחובר
                      בדרךב מחובר
                      בדרך
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@מדלג-על-ההרים כתב:

@יודע-נגן

אדרבה, נשמח שתפרט

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון