אסור ללכת לרופאים?
-
אני לא זוכר על מי אמרו זאת, על א' מאנ"ש שהיה מאוד חריף נגד רופאים אבל כשזה הגיע ל"ע למעשה "לא הניח רפואה בעולם שלא לקחו"... כך שצריך זהירות גדולה בזה.
כשתמימי דרך למדו תורה א' תנינא יצא קונטרס "עיינות ותהומות" ובא' מהמאמרים הביאו מכתב מהרב כרמל זצ"ל בנושא זה, הכיוון שם היה יותר בעד. נשמח אם מישהו יוכל להעלות את זה לכאן.בכל מקרה לענ"ד גם כשח"ו הולכים לרופא, צריך להשים את הדברים בפופורציה ולא לסגוד לרופא עצמו "על כל אשר יאמר כי הוא זה" ,בפרט שיש הרבה רפואות שעובדות עם "ניסוי ותעיה" שבכל פעם הרופא מגביר או מוריד את המינון כי הוא בעצמו לא יודע מה לעשות במקרה כזה ועל זה בוודאי רבינו דיבר.
-
יש שיחה ארוכה בדיבורי אמונה כרך ה מר' לוי יצחק בנדר, בענין ההנהגה בזה למעשה.
העליתי זאת בפורום לתורה באשכול בענין הרפואה, ואעלה זאת גם כאן לטובת כולם.
-
@לב-העולם-אתה כדאי שתקראו את מה שכ' הרב כרמל, נראה לי שהדברים ברורים!
תשובה לשאלתך: כשאני מזמין טכנאי שיתקן משהו שהתקלקל, אני מזמין אותו כי אני לא יודע לעשות את זה, אבל אני מבין שזה הגיוני מה שהוא עושה. אנטיביוטיקה זה מוכח שזה הורג את החיידקים וכן על זה הדרך.
אבל אכן בדברים מסובכים, ובפרט שהרופא בעצמו מסתפק בהם, כותב שם הר' כרמל שזה לא פשוט.
שיהיה לכולנו בריאות ואריכות ימים מלאים בעבודת ה' אמן.@חבר-אני
אני מתכוון מהיכי תיתי ברוב הדברים בהם הרופא לא מוריד בפניך את הכובע ומודה על חוסר ידיעתו, היכן עובר הגבול?
הרי וודאי שיש מקום של אמון בבעל מקצוע (-כמובן הכול לדעת האומרים כאן שדברי רבינו צמודים לטעם דאינם יודעים)?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות