דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. דיונים ובירורים
  5. האם רק בברסלב אני יכול לקבל את דרך רבינו?

האם רק בברסלב אני יכול לקבל את דרך רבינו?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר דיונים ובירורים
16 פוסטים 9 כותבים 155 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • האש שלי תוקדה מנותק
    האש שלי תוקד
    האש שלי תוקדה מנותק
    האש שלי תוקד
    נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים יקרים ברצוני לפתוח נושא חשוב ורציני שבו החברים נדון באמת לאמיתה האם בברסלב אני יכול לקבל את דרך רבינו או שגם בעולם התורה שמעבירים את רבינו ור' נתן בצורה נכונה והולכים עם הספרים של רבינו ור' נתן.
    לדוגמא יש ת''ח מאד גדול וירא שמים ומדקדק קלה כבחמורה והוא מעביר שיעורים ובקי גדול בכל סיפרי רבינו ור' נתן וכל כתבי אנ''ש שלומינו בצורה בלתי רגילה. אבל הוא לא מקורב לברסלב ולא נוסע לאומן ראש השנה האם מותר לי לקחת ממנו נקודת חבר או שלא? אשמח לבירור איתכם לברר את הנקודה לאמת לאמיתה!

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

האש שלי תוקדה תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

שלום חברים יקרים ברצוני לפתוח נושא חשוב ורציני שבו החברים נדון באמת לאמיתה האם בברסלב אני יכול לקבל את דרך רבינו או שגם בעולם התורה שמעבירים את רבינו ור' נתן בצורה נכונה והולכים עם הספרים של רבינו ור' נתן.
      לדוגמא יש ת''ח מאד גדול וירא שמים ומדקדק קלה כבחמורה והוא מעביר שיעורים ובקי גדול בכל סיפרי רבינו ור' נתן וכל כתבי אנ''ש שלומינו בצורה בלתי רגילה. אבל הוא לא מקורב לברסלב ולא נוסע לאומן ראש השנה האם מותר לי לקחת ממנו נקודת חבר או שלא? אשמח לבירור איתכם לברר את הנקודה לאמת לאמיתה!

האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      נערך לאחרונה על ידי האש שלי תוקד

האש-שלי-תוקד כתב:

נעמיק את השאלה האם אני יכול לקחת ממנו בנקודת החבר עצות לעבודת ה' כמו חסיד ברסלב מן השורה הוא בקי בליקוטי מוהר''ן ליקוטי הלכות עלים לתרופה כוכבי אור שיש''ק וכ'ו ממש השאלה האם אדם כזה הוא כמו מקורב לצדיק ואפשר לקבל ממנו דין מן דין אבל בפועל הוא לא חסיד ברסלב ולא מוגדר כחסיד ברסלב הוא מאד אוהב את רבינו אבל הוא לא מקורב לצדיק. זה שאלה מאד מעניינת אני רוצה שנהיה ממוקדים על השאלה זה לכאורה שאלה יפה הוא מדבר מרבינו ור' נתן ונותן את דעותיהם אבל הוא בעולם התורה שלא מוגדר מאחד מאנ''ש

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

0

האש-שלי-תוקד כתב:

נעמיק את השאלה האם אני יכול לקחת ממנו בנקודת החבר עצות לעבודת ה' כמו חסיד ברסלב מן השורה הוא בקי בליקוטי מוהר''ן ליקוטי הלכות עלים לתרופה כוכבי אור שיש''ק וכ'ו ממש השאלה האם אדם כזה הוא כמו מקורב לצדיק ואפשר לקבל ממנו דין מן דין אבל בפועל הוא לא חסיד ברסלב ולא מוגדר כחסיד ברסלב הוא מאד אוהב את רבינו אבל הוא לא מקורב לצדיק. זה שאלה מאד מעניינת אני רוצה שנהיה ממוקדים על השאלה זה לכאורה שאלה יפה הוא מדבר מרבינו ור' נתן ונותן את דעותיהם אבל הוא בעולם התורה שלא מוגדר מאחד מאנ''ש

האש שלי תוקדה מנותק
        האש שלי תוקד
        האש שלי תוקדה מנותק
        האש שלי תוקד

וחשוב לשמור על צביון הפורום לא להיות ממוקדים במי זה ואיזה הוא שאלה מאד חשובה והיא צריכה להיות עניינית מאד בעת רבינו ור' נתן בבקשה לא לגלוש מעבר לכך אנו רוצים להעלות נקודות חשובות שלא יפגעו בפורום ולדעת באמת איך להתנהג בעניין רבינו ז''ל רק הוא חיותנו ותקוותינו ועל כך אנו רוצים לברר עניין זה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        מנהל הפורום
        1
        • מדלג על ההריםמ מנותק
          מדלג על ההרים
          לדף הבית
          מדלג על ההריםמ מנותק
          מדלג על ההרים
          לדף הבית
          נערך לאחרונה על ידי

אנ"ש נזהרו שלא להגיד על יהודי 'הוא לא ברסלבער'. [ההסבר פשוט מאד לפי תורה ס''ה ועוד, כמו קוטף פרי מעץ חיותו].
          ובכלל היה שפלות גדולה מאידך שמישהו יעיד על עצמו שהוא ברסלבער. כמובן שמצד שני צריך עזות דקדושה לדעת ש'עברי אנוכי' כלשון מכתבו המפורסם של ר' שמשון ברסקי

0
          • מדלג על ההריםמ מדלג על ההרים

אנ"ש נזהרו שלא להגיד על יהודי 'הוא לא ברסלבער'. [ההסבר פשוט מאד לפי תורה ס''ה ועוד, כמו קוטף פרי מעץ חיותו].
            ובכלל היה שפלות גדולה מאידך שמישהו יעיד על עצמו שהוא ברסלבער. כמובן שמצד שני צריך עזות דקדושה לדעת ש'עברי אנוכי' כלשון מכתבו המפורסם של ר' שמשון ברסקי

האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד
            האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד

@מדלג-על-ההרים לא. הכוונה בעולם התורה הוא לא נחשב ברסלבער וגם הוא לא מוגדר כברסלב אני שמעתי אישית שאותו רב בוער להגיע לרבינו וכ'ו השאלה שלי היא בכללית אני לא בא לדבר דווקא ממנו אני בא לדבר מלמעלה הצמד למה שכתבתי לכבד את הכללים בחוק היבש של רבינו אני יודע אישית שהוא בוער להגיע לרבינו והוא רוקד בחדרי חדרים גם שהוא מדבר מרבינו מרוב כיסופים לרבינו ומה שאמרתי אני לא בא לדבר עליו ספציפית אני רוצה נקודה עניינית האם אדם שלא מתקרב לברסלב והוא מדבר מרבינו ובקי בכל ספרי רבינו האם מותר לקבל ממנו דרך בעבודת ה' זה מה שרציתי לדעת תודה רבה. צריך לשמור על הצביון אני לא בא לדבר על אף אחד אשרינו אנו באים לברר נקודה חשובה בסך הכל בדרך ורבינו ור' נתן

נ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0

@מדלג-על-ההרים לא. הכוונה בעולם התורה הוא לא נחשב ברסלבער וגם הוא לא מוגדר כברסלב אני שמעתי אישית שאותו רב בוער להגיע לרבינו וכ'ו השאלה שלי היא בכללית אני לא בא לדבר דווקא ממנו אני בא לדבר מלמעלה הצמד למה שכתבתי לכבד את הכללים בחוק היבש של רבינו אני יודע אישית שהוא בוער להגיע לרבינו והוא רוקד בחדרי חדרים גם שהוא מדבר מרבינו מרוב כיסופים לרבינו ומה שאמרתי אני לא בא לדבר עליו ספציפית אני רוצה נקודה עניינית האם אדם שלא מתקרב לברסלב והוא מדבר מרבינו ובקי בכל ספרי רבינו האם מותר לקבל ממנו דרך בעבודת ה' זה מה שרציתי לדעת תודה רבה. צריך לשמור על הצביון אני לא בא לדבר על אף אחד אשרינו אנו באים לברר נקודה חשובה בסך הכל בדרך ורבינו ור' נתן

נ מנותק
              נחום בקר
              לדף הבית
              נ מנותק
              נחום בקר
              לדף הבית
              נערך לאחרונה על ידי

@האש-שלי-תוקד מענין מאד מה כוונת המשנה באבות 'איזו חכם הלומד מכל אדם שנאמר מכל מלמדי השכלתי' האם כוונת התנא 'כל אדם' זה דיקא חסיד ברסלב?
              זה שיש לנו שפה משותפת לקבל עצות מאחד שהולך בדרך רבנו. זה בודאי לא שולל שום אדם מישראל שגם ממנו אני יכול להשכיל בעבודת ה'. כמובן שאני יבחון אח"כ האם ז ההדרכה של רבנו בעבודת ה' או לא.
              אך אין שום הו"א לפרוש מיהודי שומר תורה ומצוות מחמת 'מפלגתיות'.
              וידוע בזה פרושו של ר' נתן (איני זוכר איפה) עה"פ צאי לך בעקבי הצאן וגו' שמכל מי שמוחזק בכשרות אפשר לקבל דרך. עד אשר ימצא האדם את צדיק האמת.
              כתבתי את הדברים בדרך כלל, אך זה כולל את הנצרך למבין.

שמחהש נ 2 תגובות תגובה אחרונה
              נחלי דבש, מדלג על ההרים
              2
              • נ נחום בקר

@האש-שלי-תוקד מענין מאד מה כוונת המשנה באבות 'איזו חכם הלומד מכל אדם שנאמר מכל מלמדי השכלתי' האם כוונת התנא 'כל אדם' זה דיקא חסיד ברסלב?
                זה שיש לנו שפה משותפת לקבל עצות מאחד שהולך בדרך רבנו. זה בודאי לא שולל שום אדם מישראל שגם ממנו אני יכול להשכיל בעבודת ה'. כמובן שאני יבחון אח"כ האם ז ההדרכה של רבנו בעבודת ה' או לא.
                וידוע בזה פרושו של ר' נתן (איני זוכר איפה) עה"פ צאי לך בעקבי הצאן וגו' שמכל מי שמוחזק בכשרות אפשר לקבל דרך. עד אשר ימצא האדם את צדיק האמת.

שמחהש מנותק
                שמחה
                לדף הבית
                שמחהש מנותק
                שמחה
                לדף הבית
                נערך לאחרונה על ידי

@נחום-בקר
                ברור שבלי ביטול לרבנו לא רואים בכלל את הרמזים
                ספרי רבנו זה עם לב שחי בהם זה לא סתם טקסט
                מי שלא מתטבל איך יבין?

לב העולם אתהל תגובה 1 תגובה אחרונה
                מדריך
                1
                • שמחהש מנותק
                  שמחה
                  לדף הבית
                  שמחהש מנותק
                  שמחה
                  לדף הבית
                  נערך לאחרונה על ידי

בלי כלי איך יהיה אור

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • שמחהש שמחה

@נחום-בקר
                    ברור שבלי ביטול לרבנו לא רואים בכלל את הרמזים
                    ספרי רבנו זה עם לב שחי בהם זה לא סתם טקסט
                    מי שלא מתטבל איך יבין?

לב העולם אתהל מנותק
                    לב העולם אתה
                    לדף הבית
                    לב העולם אתהל מנותק
                    לב העולם אתה
                    לדף הבית
                    נערך לאחרונה על ידי לב העולם אתה

וזה אומר שא"א לשמוע כלום?
                    אם למדו צניעות מחתול...
                    אביסלע ענווה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    מדלג על ההרים
                    1
                    • נ נחום בקר

נ מחובר
                      נחלי דבש
                      לדף הבית
                      נ מחובר
                      נחלי דבש
                      לדף הבית
                      נערך לאחרונה על ידי

@נחום-בקר כתב:

פרושו של ר' נתן (איני זוכר איפה) עה"פ צאי לך בעקבי הצאן וגו' שמכל מי שמוחזק בכשרות אפשר לקבל דרך. עד אשר ימצא האדם את צדיק האמת

תפלת מנחה ו, יב

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • ח מנותק
                        חבר אני
                        לדף הבית
                        ח מנותק
                        חבר אני
                        לדף הבית
                        נערך לאחרונה על ידי חבר אני

פעם שמעתי מר' זושא שטיצר שליט"א שאמר בדרך צחות, על השיחה של רבינו: שלעת"ל כל העולם יהיו ברסלב. שיהיה בעלזא -ברסלב, וויז'ניץ -ברסלב, גור -ברסלב וכו' וכו' אבל אני רוצה להישאר ברסלב -ברסלב 🙂

דהיינו, זה וודאי שאנחנו רוצים וכוספים ומאחלים (לנו ולהם) שכל האדמורי"ם בטיש ילמדו ליקו"מ בריש גלי, ושכולם יבואו לאומן לר"ה יחד עם כל חסידיהם.
                        (זה מה שאני עונה לעצמי על אותם המתנהגים קצת באדמו"רות בתוך ברסלב: "אם אכן הוא היה אדמו"ר גדול מחוץ לברסלב, לא היית שמח לשמוע שהוא נהיה ברסלבר???)
                        אבל וודאי שהענין הזה של "נפשו קשורה בנפשו" יש בזה דרגות אי"ס.

לקבל, צריך מכל אדם כפי שכ' @נחום-בקר -כל זמן שהוא לא חולק על רבינו.
                        אבל העניין הזה של ביטול לצדיק זה ענין אחר, אני בא לשמוע שיעורים ממשפיעי ברסלב, לא כי "הם" אומרים משהו, אלא כי אני רוצה לשמוע את רבינו!
                        כמובן "מי שיש בו ירא"ש דבריו נשמעים" ובוודאי שיש חילוק מי מוסר השיעור.

אבל אני מתכוון לומר שהמהלך בחיים צריך להיות: איפה אני יכול עוד לקבל מרבינו!
                        "הנה יש כאן שיעור מא' המשפיעים, בוא נשמע"
                        "בוא ואצטרף לחבורה הזאת, נלבן את דברי רבינו"
                        "הו יש כאן שיחת חברים, כדאי לי להקשיב ולקבל את נקודת הצדיק דרכם"

הבעיה יכולה להיווצר בלשמוע דרשה על רבינו ממישהו שהוא לא ברסלבר שכאן יכול להיות קצת עירבוב.
                        אילו אתה שומע שיעור מראש ישיבה שלא מכיר את רבינו, שמוסר שיעור בעניינים שלו וודאי מותר וכנ"ל, אבל כאן לא תחשוב שהוא אומר משהו בדעת רבינו. ואילו מכאלה שהם למחצה, לשליש ולרביע בהם אפשר להתבלבל קצת, וצריך זהירות לקבל מהם באופן הראוי. (דוגמא, אני מכיר מישהו שהוא חסיד של איזה צדיק נסתר שמדבר בשבח רבינו גדולות ונצורות, ואעפ"כ יש לו דעות בכל מיני נושאים שלפי המסורת של אנ"ש זה לא כך, ובגלל זה ההוא נמנע (בינתיים) מלהתקרב לגמרי לענין של רבינו. ההוא צדיק גדול, אבל אם אני ארצה לברר את דעת רבינו אני ילך לשאול את אנ"ש!)
                        לכן לענ"ד וודאי שאפשר לשמוע אותם, אבל צריך להיות עם הדעה הברורה הנ"ל, כדי שלא ניפול ל"תופעות לוואי" למיניהם.

אני מקווה שדברי הובנו לנכון, השתדלתי לכתוב בכלליות כדי לשמור על צביון הפורום כפי שביקשת.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        האש שלי תוקד, נחום בקר
                        2
                        • האש שלי תוקדה מנותק
                          האש שלי תוקד
                          האש שלי תוקדה מנותק
                          האש שלי תוקד
                          נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה לברר את התורה בליקוטי מוהר''ן לא זוכר איפה שמדברים תורה ברבים אזי גם הטיפי זרע לבטלה של אותו אדם הלומד תורה נכנסים באדם עצמו ואחר כך צריך לשפוט עצמו משהו כזה אני לא זוכר אותה ממש אני לא בקי בה אני יודע שלא צוטטתי נכון אבל זה בכיוון בטח תדעו איזה תורה זאת.

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • מדלג על ההריםמ מנותק
                            מדלג על ההרים
                            לדף הבית
                            מדלג על ההריםמ מנותק
                            מדלג על ההרים
                            לדף הבית
                            נערך לאחרונה על ידי

מכל מלמדי השכלתי. ובוודאי מאחד שגם יודע מרבינו. מכל אחד שהולך בדרך התורה ראוי לקבל ולשמוע אם יש לו מה לחזק וללמד אותי בעבודת ה'.
                            ברור שהחלטות ודרך צריכים לקבל מרבינו ורבי נתן וספריהם הקדושים עם התבודדות כראוי וכו'.
                            ומה שמקבלים מאחרים זה לא בתורת 'ביטול' אלא ומקבלין דין מן דין. בין אם הוא ברסלבער ובין אם עדיין לא

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • נ מנותק
                              נאר ד'רבה
                              נ מנותק
                              נאר ד'רבה
                              נערך לאחרונה על ידי

רק צריכים מאוד מאוד להיזהר שלא יושפע מדברי אדם הלומד את הספרים שלא מתוך ביטול וממילא מפרשם כפי שליבו חפץ,
                              דהיינו - לסנן... את הדברים שהוא שומע מאותו אחד שאינו מקורב אליו.
                              ובל נשכח את דברי רבינו הק' שאדם שאינו מקורב לצדיק כל עבודתו היא כקוף בפני האדם...

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              האש שלי תוקד, וועלן וועלן
                              2
                              • חיפוש הצדיקח מנותק
                                חיפוש הצדיק
                                חיפוש הצדיקח מנותק
                                חיפוש הצדיק
                                נערך לאחרונה על ידי

בדור הקודם פחדו לומר שאני ברסלבר חסיד אלא שאני רוצה להיות ברסלבר חסיד (רש"ש פחד אף לכתוב על קברו ברסלבר חסיד)
                                כיום, בדור שלנו, נראה שהגדרת ברסלבר חסיד הוא לא ההגדרה הנשגבה שהיה להם שזה ביטול מוחלט לרבינו הק' וקיום כל עצותיו ולהיות נהפך למהות הצדיק לגמרי וכו' וכו' אלא הכוונה שאני נקרא על שמו ואני מאמין ברבינו הק' ומשתוקק לילך בדרכיו הק' והוראותיו ועצותיו הם הוראה שמחייבת אותי
                                אבל בוודאי שהעיקר הוא ליקרא על שמו הקדוש כלשונו של רבי נתן. וכשמפחד להיקרא על שם רבינו חסר מההתקרבות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                חבר אני
                                1

אני רוצה לברר את התורה בליקוטי מוהר''ן לא זוכר איפה שמדברים תורה ברבים אזי גם הטיפי זרע לבטלה של אותו אדם הלומד תורה נכנסים באדם עצמו ואחר כך צריך לשפוט עצמו משהו כזה אני לא זוכר אותה ממש אני לא בקי בה אני יודע שלא צוטטתי נכון אבל זה בכיוון בטח תדעו איזה תורה זאת.

ח מנותק
                                  חבר אני
                                  לדף הבית
                                  ח מנותק
                                  חבר אני
                                  לדף הבית
                                  נערך לאחרונה על ידי

@האש-שלי-תוקד כתב:

הנה כמה מראה מקומות, שכנראה עליהם התכוונת:

קבלת עצה מאחר: תורה ז':
                                  "ואי-אפשר לבוא לאמת אלא על-ידי התקרבות לצדיקים וילך בדרך עצתם; ועל-ידי שמקבל מהם עצתם, נחקק בו אמת; כמו שכתוב (תהלים נא ח): "הן אמת חפצת" כשאתה חפץ אמת; "בטחות ובסתם חכמה תודיעני". כי העצות שמקבל מהם הוא בחינת נשואין וזווג, וכשמקבלין עצות מרשעים, הוא בחינת נשואין בקלפה. "הנחש השיאני" (בראשית ג יג) לשון נשואין, עצות הנחש שקבלה הוא בחינת נשואין, ועל-ידי נשואין הטיל בה זהמא".

שמיעת דיבורים של רשע: תורה מ"ג:
                                  "דַּע כִּי הַדִּבּוּרִים שֶׁל הָרָשָׁע שֶׁהוּא בַּר דַּעַת, מוֹלִידִים נִיאוּף בְּהַשּׁוֹמֵעַ"...

זהירות באמירת תורה לרבים: תורה קל"ד:
                                  "עֲבוֹדָה גְּדוֹלָה לוֹמַר תּוֹרָה אֲפִלּוּ לְיָחִיד, כָּל שֶׁכֵּן לְרַבִּים כִּי צָרִיך לִזָּהֵר מְאֹד, שֶׁלּא יאמַר דָּבָר שֶׁאֵינוֹ רָאוּי לְשֵׂכֶל הַמְקַבֵּל כי הוא בחינת ניאוף, שמשליך הַשֵּׂכֶל בַּאֲתָר דְּלָא אִצְטְרִיך וְנִקְרָא לְבַטָּלָה..."

כשמקרב רחוקים צריך לעשות משפט: תורה נ"ט:
                                  "מִי שֶׁמִּשְׁתַּדֵּל תָּמִיד לְקָרֵב בְּנֵי אָדָם לַעֲבוֹדַת הַשֵּׁם יִתְבָּרַך צָרִיך לִשְׁמר אֶת עַצְמוֹ שֶׁלּא יִתְאַחֲזוּ בּוֹ הַקְּלִיפּוֹת וְהָרָע שֶׁל אֵלּוּ בְּנֵי אָדָם...
                                  עֵצָה עַל זֶה, שֶׁיַּזְמִין מַלְאֲכֵי לִבּוֹ, שֶׁהוּא בְּחִינַת הִתְלַהֲבוּת הַלֵּב שֶׁהַהִתְלַהֲבוּת הוּא בְּחִינַת מַלְאָכִים, בִּבְחִינַת: "וַיֵּרָא אֵלָיו מַלְאַך ה' בְּלַבַּת אֵשׁ" וְאֵשׁ הַזֶּה הוּא שׂוֹרֵף אוֹתָם וְאָז גַּם הֵיכַל הַקּדֶשׁ מְקַבֵּל כּחַ הָאֵשׁ וְשׂוֹרֵף אֶת הַקְּלִיפּוֹת גַּם מִלְּהִתְאַחֵז בּוֹ, בִּבְחִינַת: "וּכְבוֹד ה' כְּאֵשׁ אכֶלֶת". ב. וְאֵשׁ הַמַּלְאָך הַזֶּה, נַעֲשֶׂה מִבְּחִינַת מִשְׁפָּט שֶׁמְּכַלְכֵּל דְּבָרָיו בְּמִשְׁפָּט שֶׁאָדָם שׁוֹפֵט אֶת עַצְמוֹ..."

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  0

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                                  תגובה
                                  • תגובה כנושא
                                  התחברו כדי לפרסם תגובה
                                  • מהישן לחדש
                                  • מהחדש לישן
                                  • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון