האם יש תיאורים על מסע הלויה של רביה"ק הנורא והקדוש?
-

-
הבית שבו נפטר רבינו
-
אם אני לא טועה אין הכוונה לבית הגדול שרואים בתמונה, אלא לחצר הריקה ששם עמד הבית אפשר גם לראות את אבן ההנצחה שבנו ושם כתוב זאת.
-
מעניין לציין שבימי מוהרנת כתב שאת הכסא של רבינו פירקו לארון כך שרבינו טמון עם הכסא
-
ידוע שהיה את הכסא שהכינו לו זמן מה כל יום
עם מה נטמן ומה עלה לארץ? -
שיש"ק ח"א:

שיש"ק ח"ג:

-
@אוצרבלום למה הכיסא לא מצא חן בעיני ריבה"ק? יש לך אולי פרטים נוספים בעניין?
-
כך אומר רל"י בפשטות. אמנם ברור שכמו כל דיבור שיצא מפי רביה"ק היו לו גם בזה טעמים כמוסים, אבל לנו לא נמסר יותר מכך.
-
ר"א שטרנהרץ סיפר שעטפו את רביה"ק עם הגארטל שלו, וזה כיסה את כל גופו,
עד כדי כך רבינו היה רזה מרוב סיגופים.@חיים-שלמה לגביי זה שעטפו את הרבה בגארטל שלו
יכל ליות שלרבה היה גרטל גדול מאוד ורחב כפי שידוע שהיה לעוד צדיקים בזמן הזה ואחריו [קרטשנף וכד'] -
@חיים-שלמה לגביי זה שעטפו את הרבה בגארטל שלו
יכל ליות שלרבה היה גרטל גדול מאוד ורחב כפי שידוע שהיה לעוד צדיקים בזמן הזה ואחריו [קרטשנף וכד']@אור-בהירות
זכור לי שבשבחו של צדיק מביא אחד מהצדיקםי שהתעטף בגארטל של רבינו וחפץ כל שהוא של הזקן ואמר שעשה כעת שלום ביניהם למעלה -
@חיים-שלמה לגביי זה שעטפו את הרבה בגארטל שלו
יכל ליות שלרבה היה גרטל גדול מאוד ורחב כפי שידוע שהיה לעוד צדיקים בזמן הזה ואחריו [קרטשנף וכד']@חיים-שלמה לגביי זה שעטפו את הרבה בגארטל שלו
יכל ליות שלרבה היה גרטל גדול מאוד ורחב כפי שידוע שהיה לעוד צדיקים בזמן הזה ואחריו [קרטשנף וכד']עם כל זה, זה עדיין חריג שיכסה את כל הגוף,
-
@אור-בהירות
זכור לי שבשבחו של צדיק מביא אחד מהצדיקםי שהתעטף בגארטל של רבינו וחפץ כל שהוא של הזקן ואמר שעשה כעת שלום ביניהם למעלה@נוה-צדיקים לא מריח שרבי נתן היה אוהב לשמוע את זה..
-
@נוה-צדיקים לא מריח שרבי נתן היה אוהב לשמוע את זה..
@איש-היער אכן, והניסוח שלך הוא מדי הרבה עדין
-
אני לא חושב שר' @נוה-צדיקים חושב כך. הוא בסך הכל ציטט זאת מפי אומרו, וחזקה עליו שציטט זאת כשבת שחוק על פניו.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות