אומן שלי!
-
@אומן-שלי
כמה נרשמו בינתיים למיזם?
סתם סקרן
אולי לצרף קישור ששם יראו כל הזמן את מספר הנרשמים -
כובעים למתנדבי 'אומן שלי'

-
@7272 לוי יצחק גווירץ בראיון לתקשורת אמר ש"איחוד ברסלב" עובד על "שירותיים ניידים" שיהיו מפוזרים בכל שטח הקיבוץ.
-
אחרי לא מעט דיבורים ותהיות בשבועות האחרונים על מה שקורה מאחורי הקלעים במיזם "אומן שלי", הנה הצצה ראשונה לחלק מהדברים (וממש לא הכל!) שנזכה לראות השנה בקיבוץ בעז"ה:
-
צידה לדרך חזור – ערכות אוכל מושקעות לדרכים:
כולנו מכירים את הסיוט של הדרך חזרה מאומן. נסיעות מתישות של 12 שעות בדרכים, המתנות מורטות עצבים בגבולות, כשהבטן מקרקרת והעייפות רק מצטברת.
השנה יש כאן בשורה ענקית לנוסעים: ב"אומן שלי" יזמו ומממנים חלוקה של ערכות מזון עשירות ומזינות באריזות קרטון ייעודיות שתוכלו לקחת איתכם לדרך.
האוכל מיוצר על ידי 'הכנסת אורחים אומן – שיינר' ובכשרות המהודרת של 'העדה החרדית', כדי שכל אחד מאיתנו יוכל לחזור הביתה שבע ובלי דאגות. -
שומרים על הניקיון – פחים מעוצבים ברחובות:
המראות של הרחובות העמוסים באומן במהלך ימי החג מוכרים לכולנו, כשהזבל מצטבר בכל פינה פשוט כי לעירייה המקומית אין שום סיכוי להשתלט על העומס המטורף הזה.
השנה, כדי לעזור לשמור על הניקיון, המיזם מציב עשרות פחי אשפה גדולים ואסתטיים ברחבי הקיבוץ, תחת הכותרת "שומרים על היופי והפאר של הקיבוץ". המטרה היא להקל על כולנו לשמור על 'חצר המלכות' של רבינו נקייה ומכובדת כמו שמגיע לה. -
חלוקת כיפות במאור פנים:
לאומן מגיעים המוני יהודים מכל הגוונים והסוגים. לפעמים יהודי רחוק שמגיע בפעם הראשונה, מגלה שאין לו אפילו כיפה פשוטה על הראש, ובשביל לכסות את ראשו הוא נאלץ לשלם סכומים מופקעים של 5 דולרים לרוכלים ברחוב שמנצלים את המצב.
השנה, "אומן שלי" יחלקו בחינם אלפי כיפות קטיפה איכותיות ויפהפיות בכמה צבעים. מצד אחד של הכיפה יופיע לוגו המיזם, ומהצד השני משפטי חיזוק ודיבורים של רבינו (כמו "רבינו תפוס אותי בפאות" ועוד...), פשוט כדי לתת לכל יהודי הרגשה טובה, כבוד ומאור פנים. -
שקיות מותג – רבי, אכפת לי:
חוץ מהפעילות הפיזית בשטח, יחלקו השנה בקיבוץ שקיות ממותגות של המיזם. מעבר לשימוש הפשוט בהן, הן נועדו לשמש כתזכורת יומיומית וקרובה לעין שתחזק אצל כולנו את המחשבה הפשוטה והכל כך חשובה: "רבי, אכפת לי!"
כל זה רק מעט שבמעט מהפעילות שתוכלו לראות רק כשתגיעו לאומן,
חוץ מהתמיכה הכלכלית שיקבלו כלל הארגונים הפועלים באומן לטובת כלל הציבור!החשיפות האחרונות מ'אומן שלי'
-
אוהל מנוחה - כבר בבידוק בכניסה לאומן:
במתחם הבידוק המשטרתי בכניסה לאומן יוקם אוהל גדול, שיעניק שירות ועזרה במגוון צורכי הדרך: כיסאות למנוחה, חלוקת מים, מתן מידע והכוונה, וכדומה. מתנדבי 'אומן שלי' יאיישו את האוהל לאורך כל שעות היממה, יקבלו פנים ויעניקו עזרה. -
אוהל סיוע ועזרה וקבלת פנים – אוהל סיוע וצי קולנועיות:
בירידה מהאוטובוסים לפני העלייה לרחוב פושקינה יוקם אוהל נוסף לסיוע ועזרה, עם חלוקת מפות ומידע כללי, לצד צי של קולנועיות שיסייע לאנשים מבוגרים להגיע עם המזוודות למקום לינתם. מתנדבי 'אומן שלי' יאיישו את האוהל במתן מידע, עזרה ומילה טובה. מתנדבים בני 21 ומעלה, בעלי רישיון נהיגה, ישובצו בהסעת הקולנועיות. -
שרותי תרגום:
מתנדבים דוברי שתי השפות: אוקראינית ועברית, יסייעו בתרגום שוטף מעברית לאוקראינית ומאוקראינית לעברית, במרכזי ההתנדבות של 'אומן שלי', כדי לתקשר בין הציבור לבין המקומיים והמשטרה. -
עמדות 'אומן שלי':
בנקודות המרכזיות של אומן יוצבו דוכני 'אומן שלי', בכל עמדה יעמדו שני מתנדבי 'אומן שלי' ויחלקו: כיפות, הנחת תפילין, צמידים, עלוני מידע, בקבוקי מים, עם הארת פנים לכל יהודי ודיבור של רבינו. -
סידור הספרים:
בכל כמה שעות יצאו מתנדבי 'אומן שלי' לסידור ספרי הקודש בציון הקדוש, בהיכל התורה ובבתי המדרשות באומן. -
מתנדבים לפני העוצר:
לקראת תחילת העוצר בימי השהיה באומן, יסתובבו קבוצות של כחמישה סדרני 'אומן שלי' עם מגפונים, בתיאום ובאישור רשויות החוק. בכל קבוצה יהיו דוברי אידיש עברית ואנגלית, כדי שיוכלו לתווך נכון בין רשויות החוק לבאי הקיבוץ, למנוע אי-הבנות וחיכוכים מיותרים, ולסייע לציבור להתארגן ולנוע בזמן. -
חלוקת טישו:
בכל כמה שעות ייצאו מתנדבי 'אומן שלי' מצוידים במארזי הטישו לסבבי חלוקה בנקודות מרכזיות ברחבי אומן: היכל הציון, בתי הכנסת והמדרשות, מתחמי הכנסת האורחים ונקודות נוספות.
-
-
מודעה מטעם ארגון 'החזיקו'

-
מיזם מיוחד לבחורים ללא מסגרת ישיבתית מסודרת

-
(כולם דואגים לדרי מעלה)
יש הרבה מקום לאכול ברוך השם
מצד שני צריך גם בית כסא לעת מצא
זה אחד המצערים לחפש בית הכסא נקי עם טישו וכולייש ליד האוהל של הלימוד אך אין הקומץ משביע את הארי
כל מי שיש לו דירה באומן לא יבין זאת
ולכן כנראה שלא יהיה מי שידאג לדבר הזהאולי צריך לעניין את בעלי הממון שיעשו שירותים בתשלום כמו חניה בתשלום
זה אחד המצערים לחפש בית הכסא נקי עם טישו וכולי
ואוסיף טיפ מדילי
הביקורת כאן בפורום זולגת לקודקודים, ושימו לב שמאז הביקורת על ה"סודות" של אומן שלי, הם התחילו לפרסם ולגלות יותר ויותר...
תעקבו אחרי הפוסטים של @אומן-שליחלוקת טישו:
בכל כמה שעות ייצאו מתנדבי 'אומן שלי' מצוידים במארזי הטישו לסבבי חלוקה בנקודות מרכזיות ברחבי אומן: היכל הציון, בתי הכנסת והמדרשות, מתחמי הכנסת האורחים ונקודות נוספות. -
תמונות של הפחים (-לא הדמיה)

עריית אומן ביקשה שהיא רוצה שהיא זו שתניח את הפחים ותפנה אותם...
-
החשיפות האחרונות מ'אומן שלי'
-
אוהל מנוחה - כבר בבידוק בכניסה לאומן:
במתחם הבידוק המשטרתי בכניסה לאומן יוקם אוהל גדול, שיעניק שירות ועזרה במגוון צורכי הדרך: כיסאות למנוחה, חלוקת מים, מתן מידע והכוונה, וכדומה. מתנדבי 'אומן שלי' יאיישו את האוהל לאורך כל שעות היממה, יקבלו פנים ויעניקו עזרה. -
אוהל סיוע ועזרה וקבלת פנים – אוהל סיוע וצי קולנועיות:
בירידה מהאוטובוסים לפני העלייה לרחוב פושקינה יוקם אוהל נוסף לסיוע ועזרה, עם חלוקת מפות ומידע כללי, לצד צי של קולנועיות שיסייע לאנשים מבוגרים להגיע עם המזוודות למקום לינתם. מתנדבי 'אומן שלי' יאיישו את האוהל במתן מידע, עזרה ומילה טובה. מתנדבים בני 21 ומעלה, בעלי רישיון נהיגה, ישובצו בהסעת הקולנועיות. -
שרותי תרגום:
מתנדבים דוברי שתי השפות: אוקראינית ועברית, יסייעו בתרגום שוטף מעברית לאוקראינית ומאוקראינית לעברית, במרכזי ההתנדבות של 'אומן שלי', כדי לתקשר בין הציבור לבין המקומיים והמשטרה. -
עמדות 'אומן שלי':
בנקודות המרכזיות של אומן יוצבו דוכני 'אומן שלי', בכל עמדה יעמדו שני מתנדבי 'אומן שלי' ויחלקו: כיפות, הנחת תפילין, צמידים, עלוני מידע, בקבוקי מים, עם הארת פנים לכל יהודי ודיבור של רבינו. -
סידור הספרים:
בכל כמה שעות יצאו מתנדבי 'אומן שלי' לסידור ספרי הקודש בציון הקדוש, בהיכל התורה ובבתי המדרשות באומן. -
מתנדבים לפני העוצר:
לקראת תחילת העוצר בימי השהיה באומן, יסתובבו קבוצות של כחמישה סדרני 'אומן שלי' עם מגפונים, בתיאום ובאישור רשויות החוק. בכל קבוצה יהיו דוברי אידיש עברית ואנגלית, כדי שיוכלו לתווך נכון בין רשויות החוק לבאי הקיבוץ, למנוע אי-הבנות וחיכוכים מיותרים, ולסייע לציבור להתארגן ולנוע בזמן. -
חלוקת טישו:
בכל כמה שעות ייצאו מתנדבי 'אומן שלי' מצוידים במארזי הטישו לסבבי חלוקה בנקודות מרכזיות ברחבי אומן: היכל הציון, בתי הכנסת והמדרשות, מתחמי הכנסת האורחים ונקודות נוספות.
סידור הספרים:
בכל כמה שעות יצאו מתנדבי 'אומן שלי' לסידור ספרי הקודש בציון הקדוש, בהיכל התורה ובבתי המדרשות באומן.אם באים באישור הנהלת הציון יש כח לתפוס שלחן או כסא לצורך סידור הספרים.
העברת ערימת ספרים מחלק הציון הגדול לחלק הפנימי כשכל המעברים מלאים אנשים כרבע שעה.
סידור ערימת ספרים (30) בחלק הפנימי רבע שעה או שעה.
ערימה גדולה של תיקון הכללי כרבע שעה רק לסדר, לא כולל למצוא מקום מסודר להניחם לפני ראש השנה. -
-
אולי כמה עומדים לסדר את הספריות
ועוד כמה שמזרימים את כל הספרים מכל הכיוונים -
סידור הספרים:
בכל כמה שעות יצאו מתנדבי 'אומן שלי' לסידור ספרי הקודש בציון הקדוש, בהיכל התורה ובבתי המדרשות באומן.אם באים באישור הנהלת הציון יש כח לתפוס שלחן או כסא לצורך סידור הספרים.
העברת ערימת ספרים מחלק הציון הגדול לחלק הפנימי כשכל המעברים מלאים אנשים כרבע שעה.
סידור ערימת ספרים (30) בחלק הפנימי רבע שעה או שעה.
ערימה גדולה של תיקון הכללי כרבע שעה רק לסדר, לא כולל למצוא מקום מסודר להניחם לפני ראש השנה. -
אולי כמה עומדים לסדר את הספריות
ועוד כמה שמזרימים את כל הספרים מכל הכיווניםולזה צריך לפנות אנשים כדי שיהיה מקום לכמה עומדים לסדר
(ובחדר הפנימי ...)נ"ל שאפשר לעשות א"ז בעגלת ספרים,
אין צורך לתפוס בשביל זה ספסל...תולי כמה עומדים במעברים והיכן הניחו את הספרים.
-
שלט הענק בכניסה לאוהל הראשון שתפגשו בדרך לרבינו

-

-
ראיון מיוחד עם אחד מיוזמי פרויקט 'אומן שלי' ר' מרדכי גוטליב
(מתוך גיליון מחוברים של לטייל בתורתו שיוצא עכשיו לאור)
כתבה אומן שלי.pdf -
ברוך ה' שיש צידה לדרך בחזור
להלוך מי שרוצה אפשר לקנות תמרים ואגוזים
באושר עד 12.9 שח לקילו ארוז תמרים משובחים
ואגוזים 49 שח אריזה סגורה וטריהולהביא סכין איכותית חד פעמית מפלסטיק שתעבור בבידוקים
ולחלק לאנשים בנסיעות הארוכותבפחות מ100 שח יש לך 3 קילו תמרים ו1 קילו אגוזים
וברכות אין מספר
-
@אומן-שלי איזה יפה זה שמישהו חושב לשים לנו מודעה של חיכינו לך...
-
מישהו יודע מה זה??
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות