למעבר לתורה ד' לחצו כאן
אכלא טינא - מה זה?
-
ולפי כל זה יוצא, שדווקא מי שזכה לטהרה והוא כבר תיקן המידות רעות שבד' יסודות, דווקא הוא עלול יותר ליפול ב'לא יהיה לך', ובטומאת האכלא טינא אם לא ישלים התקרבותו להצדיק בחינת משה, שיתן לו דרך לפי שורש נשמתו ברצוא ושוב.
@נחמד וזה הענווה!
-
@נחלי-דבש הקישור הוא למילה 'אוסיה' אך ב' השרצים האלו ממיתים את הדג הגדול דרך 'אוסיה'. דרך החוטם. ומסתבר שאף האכלה טינה נכנסת בשעת שינה. כפי שר"ת בסוגיא דחולין מקשר לסוגית 'אכלה טינה'.
-
בלי קשר לקשרי התורה, לי טינא מצלצל אם טינה נזרקה בו שהיא מינות.
למה בלי קשר? מינות מושרשת בלאו "לא יהיה לך" שמובא בדב"ר, והיא עיקר חטא העגל עליו כיפר מרע"ה ע"י שהיה עניו מכל האדם וכו'. דו"ק. כמו כן בפשטות, טומאה המבלבלת בתפילה היא טינה הנזרקת בלב, (כל זאת מבלי להזדקק לזהות בין אמונה לתפילה שאיננה מפורשת בתורה זו. ע"כ מאימת חמת המלאכים, וד"ל).
@אוצרבלום
כן, אבל למה החלטת שהטינא קשורה לזה.
אם היית מסביר שהשרץ הוא הטומאה שזה הכפירה ניחא...
אבל זו באמת שאלה, כי הרי טומאה שייכת יותר לחמימות היצר ולא לחוסר אמונה. ובכלל מקשרי התורה משמע שהשרץ זה הגאווה ויש אריכות גדולה בדבר זה -
@אוצרבלום
כן, אבל למה החלטת שהטינא קשורה לזה.
אם היית מסביר שהשרץ הוא הטומאה שזה הכפירה ניחא...
אבל זו באמת שאלה, כי הרי טומאה שייכת יותר לחמימות היצר ולא לחוסר אמונה. ובכלל מקשרי התורה משמע שהשרץ זה הגאווה ויש אריכות גדולה בדבר זה@רוחני ע"פ לשון הגמ' (חגיגה טו, ב) אחר מאי זמר יווני לא פסק מפומיה אמרו עליו על אחר בשעה שהיה עומד מבית המדרש הרבה ספרי מינין נושרין מחיקו. ופרש"י - נושרין מחיקו - קודם שהפקיר עצמו לתרבות רעה, אלמא טינא הוות בלבו:
-
@רוחני ע"פ לשון הגמ' (חגיגה טו, ב) אחר מאי זמר יווני לא פסק מפומיה אמרו עליו על אחר בשעה שהיה עומד מבית המדרש הרבה ספרי מינין נושרין מחיקו. ופרש"י - נושרין מחיקו - קודם שהפקיר עצמו לתרבות רעה, אלמא טינא הוות בלבו:
-
@לב-העולם-אתה אני לא אומר מי יותר צודק, הוא פשוט שאל מקור. על כן ציינתי את המקור. אך איני מכריע מי מבין הכותבים צודק. אני שומע לעת עתה את ב' הצדדים, ויתכן ששניהם נכונים.
-
@לב-העולם-אתה אני לא אומר מי יותר צודק, הוא פשוט שאל מקור. על כן ציינתי את המקור. אך איני מכריע מי מבין הכותבים צודק. אני שומע לעת עתה את ב' הצדדים, ויתכן ששניהם נכונים.
ודרך אגב - מינות היינו כפירה וגאוה' הם דבר אחד, כמבואר בדברי רבנו במקו"א. אך מאהבתך לקשרי התורה אין לי מקור לעת עתה.
-
ודרך אגב - מינות היינו כפירה וגאוה' הם דבר אחד, כמבואר בדברי רבנו במקו"א. אך מאהבתך לקשרי התורה אין לי מקור לעת עתה.
@נחום-בקר לא יהיה לך שהוא הישות
-
"ועל כל אלה השלשה קדושות, נתרומם ונתעלה אחר כך בהשלמת ביטולו והסתלקותו וקבורתו בעפר [גיא] הענוה [המוב"פ בסימן ט'], אשר לא ידע איש, [ואיה מקום כבודה]. ובזה לבד יצא להלחם כנגד הפוערים את פיהם באמונות כוזביות וכפירות". (ביאוה"ל אות כה)
וכפי ש @רוחני כתב. -
זה מבואר מקשרי התורה, כמו שמסביר ראבר"נ באות כ"ה שהיות שהענוה היא במקום הגאוה, במקום גדולתו וכו', והיא המתעלה ומבררת את כל היסודות בג' התיקונים של סעיף ח', אשר הם מה שזכה משה בחייו, ע"כ התעלה אח"כ בשלימות הביטול להקבר בעפ"ר הגיא שהוא בבחי' "לא ידע", "ובזה לבד יצא להלחם כנגד הפוערים את פיהם באמונות כוזביות וכפירות", כי היא בחי' ענוות 'מי' הגדולה מענוות 'מה', עיי"ש, "עד שבזה הביטול והענווה יסלח ויכפר גם על עוון הכפירות אשר גברו בעקבותיו", לך נא וראה שם, תמצא מרגוע לנפשך.
-
שו"ר שהקדימני @חבר-אני
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות