דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. פורום ברסלב
  4. הראש השנה שלי
  5. נוסעים לאומן ראש השנה בגעגועים

נוסעים לאומן ראש השנה בגעגועים

מתוזמן נעוץ נעול הועבר הראש השנה שלי
14 פוסטים 6 כותבים 235 צפיות 2 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • האש שלי תוקדה מנותק
    האש שלי תוקד
    האש שלי תוקדה מנותק
    האש שלי תוקד
    נערך לאחרונה על ידי האש שלי תוקד

אם כבר הבאת מסיפורי מעשיות הביא גם מסיפורי מעשיות ממעשה משבעה בעטלער [בירור עם עצמי שהיה לי בליל פרשת ניצבים שלא נסעתי לרבינו על ראש השנה עקב המניעות שהיו לי] וכך המעשה : '' אֲסַפֵּר לָכֶם אֵיךְ הָיוּ שְׂמֵחִים:
    מַעֲשֶׂה פַּעַם אֶחָד הָיָה מֶלֶךְ, וְהָיָה לוֹ בֵּן יָחִיד. וְרָצָה הַמֶּלֶךְ לִמְסֹר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו. וְעָשָׂה מִשְׁתֶּה גָּדוֹל שֶׁקּוֹרִין (בַּאִיל). וּבְוַדַּאי בְּכָל פַּעַם שֶׁהַמֶּלֶךְ עוֹשֶׂה בַּאל הוּא שִׂמְחָה גְּדוֹלָה מְאֹד, בִּפְרָט עַתָּה שֶׁמָּסַר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו, בְּוַדַּאי הָיָה שִׂמְחָה גְּדוֹלָה מְאֹד. וְהָיוּ שָׁם כָּל הַשָּׂרֵי מְלוּכָה וְכָל הַדֻּכָּסִים וְהַשָּׂרִים, וְהָיוּ שְׂמֵחִים מְאֹד עַל הַמִּשְׁתֶּה. וְגַם הַמְּדִינָה הָיוּ נֶהֱנִים מִזֶּה שֶׁמּוֹסֵר הַמְּלוּכָה לִבְנוֹ בְּחַיָּיו, כִּי הוּא כָּבוֹד גָּדוֹל לַמֶּלֶךְ. וְהָיָה שָׁם שִׂמְחָה גְּדוֹלָה מְאֹד. וְהָיָה שָׁם כָּל מִינֵי שִׂמְחָה: קַאפֶּעלְיֶישׂ וְקָאמֶעדְיֶישׂ וְכַיּוֹצֵא מִזֶּה, וְכָל מִינֵי שִׂמְחָה, הַכֹּל הָיָה שָׁם עַל הַמִּשְׁתֶּה.
    וּכְשֶׁנַּעֲשׂוּ שְׂמֵחִים מְאֹד, עָמַד הַמֶּלֶךְ וְאָמַר לִבְנוֹ: הֱיוֹת שֶׁאֲנִי חוֹזֶה בַּכּוֹכָבִים, וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. גַּם כְּשֶׁיִּהְיֶה לְךָ עַצְבוּת, אַף עַל פִּי כֵן אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה, עַל שֶׁאֵין אַתָּה מֶלֶךְ. כִּי אֵינְךָ רָאוּי לִמְלוּכָה, מֵאַחַר שֶׁאֵינְךָ יָכוֹל לְהַחֲזִיק עַצְמְךָ בְּשִׂמְחָה כְּשֶׁאַתָּה יוֹרֵד מִן הַמְּלוּכָה. אֲבָל כְּשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה, אֲזַי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה יְתֵרָה מְאֹד. ''
    וכאן החיזוק לכל אחד ואחד שמתגברות המניעות עליו שבוודאי אם הוא יורד מהמלוכה [ראש השנה] והוא בעצבות ודאי שרבינו יהיה שמח אף על פי כן והוא לא יזכה למלוכה ח''ו [שעוד פעם יהיה עליו מלחמות קשות עוד יותר בשביל שלא יזכה להגיע לצדיק] אבל אם בכל זאת הוא מתחזק בשמחה למרות שירד מהמלוכה והוא שמח ודאי שהצדיק גם שמח עקב הרצון והכיסופים שהיה לו ליסוע אליו (ראה עלים לתרופה שר' נתן כתב לבנו ר' יצחק על זה שהוא לא זכה ליסוע על ראש השנה) ובוודאי שזה יהיה לו סיעתא לשנה הבאה שירצה ליסוע לצדיק (כל זה היה לי בירור עם עצמי שעשיתי כאן את אומן בארץ הקודש אבל אנו מתפללים שנזכה כולנו בלי שום יוצא מן הכלל להגיע על אומן ראש השנה "ומי שהיה אצלי על ראש השנה בוודאי ראוי לו לשמוח כל השנה". אשרינו שזכינו לדעת מרבינו.)

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

תגובה 1 תגובה אחרונה
    ע.י.ר.נ.י, בדרך
    2
    • האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      האש שלי תוקדה מנותק
      האש שלי תוקד
      נערך לאחרונה על ידי

חברים עוד חודשיים וקצת מגיע ראש השנה צריך לבעור וללבב את הלב להגיע אליו ולהיות אצלו על ראש השנה. הביא את מעשה רב ובן יחיד: מעשה ח' – מרֹב ובן יחיד.
      מַעֲשֶׂה בְּרֹב אֶחָד, שֶׁלֹּא הָיָה לוֹ בָּנִים אַחַר- כָּךְ הָיָה לוֹ בֵּן יָחִיד וְגִדֵּל אוֹתוֹ וְהִשִּׂיא אוֹתוֹ, וְהָיָה יוֹשֵׁב בָּעֲלִיָּה וְלָמַד כְּדֶרֶךְ אֵצֶל הַגְּבִירִים, וְהָיָה לוֹמֵד וּמִתְפַּלֵּל תָּמִיד, רַק שֶׁהָיָה מַרְגִּישׁ בְּעַצְמוֹ שֶׁחָסֵר לוֹ אֵיזֶה חִסָּרוֹן, וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ מַהוּ, וְלא הָיָה מַרְגִּישׁ טַעַם בְּלִמּוּדוֹ וּבִתְפִלָּתוֹ וְסִפֵּר לִפְנֵי שְׁנֵי אֲנָשִׁים בְּנֵי הַנְּעוּרִים, וְנָתְנוּ לוֹ עֵצָה שֶׁיִּסַּע לְאוֹתוֹ צַדִּיק וְאוֹתוֹ בֵּן הַנַּ"ל עָשָׂה מִצְוָה שֶׁבָּא עַל-יָדָהּ לִבְחִינַת מָאוֹר הַקָּטָן.

וְהָלַךְ אוֹתוֹ הַבֵּן יָחִיד וְסִפֵּר לְאָבִיו, בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵינוֹ מַרְגִּישׁ טַעַם בַּעֲבוֹדָתוֹ כַּנַּ"ל וְחָסֵר לוֹ, וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ מַהוּ בְּכֵן הוּא רוֹצֶה לִנְסֹעַ לְאוֹתוֹ צַדִּיק וְהֵשִׁיב לוֹ אָבִיו: אֵיךְ אַתָּה בָּא לִנְסֹעַ אֵלָיו? הֲלא אַתָּה לַמְדָן יוֹתֵר מִמֶּנּוּ וּמְיֻחָס יוֹתֵר מִמֶּנּוּ? לא נָאֶה לְךָ לִנְסֹעַ אֵלָיו, כַּלֵּךְ מִדֶּרֶךְ זוֹ! עַד שֶׁמָּנַע אוֹתוֹ לִנְסֹעַ וְחָזַר לְלִמּוּדוֹ וְשׁוּב הִרְגִּישׁ חִסָּרוֹן כַּנַּ"ל, וְהִתְיַעֵץ שׁוּב עִם אוֹתָן הָאֲנָשִׁים הַנַּ"ל, וְיָעֲצוּ אוֹתוֹ כְּמִקֹדֶם לִנְסֹעַ לְהַצַּדִּיק, וְשׁוּב הָלַךְ לְאָבִיו, וְהִטָּה אוֹתוֹ אָבִיו וּמָנַע אוֹתוֹ כַּנַּ"ל וְכֵן הָיָה כַּמָּה פְּעָמִים וְהַבֵּן הַנַּ"ל הָיָה מַרְגִּישׁ שֶׁחָסֵר לוֹ, וְהָיָה מִתְגַּעְגֵּעַ מְאֹד לְמַלְּאוֹת חֶסְרוֹנוֹ, וְלא יָדַע מַהוּ כַּנַּ"ל, וּבָא עוֹד לְאָבִיו וְהִפְצִיר בּוֹ, עַד שֶׁהֻכְרַח אָבִיו לִנְסֹעַ עִמּוֹ, כִּי לא רָצָה לְהַנִּיחַ אוֹתוֹ לִנְסֹעַ לְבַדּוֹ, מֵחֲמַת שֶׁהָיָה בֵּן יָחִיד.

וְאָמַר לוֹ אָבִיו: הֲלּא תִּרְאֶה שֶׁאֶסַּע עִמְּךָ, וְאַרְאֶה לְךָ שֶׁאֵין בּוֹ מַמָּשׁ וְאָסְרוּ הַמֶּרְכָּבָה וְנָסְעוּ אָמַר לוֹ אָבִיו: בָּזֶה אֲנַסֶּה: אִם יִתְנַהֵג כְּסֵדֶר, הוּא מִן הַשָּׁמַיִם, וְאִם לָאו -אֵינוֹ מִן הַשָּׁמַיִם, וְנַחֲזר וְנָסְעוּ וּבָאוּ אֶל גֶּשֶׁר קָטָן, וְנָפַל סוּס אֶחָד, וְהַמֶּרְכָּבָה נִתְהַפְּכָה וְכִמְעַט נִטְבְּעוּ אָמַר לוֹ אָבִיו: רְאֵה שֶׁאֵינוֹ מִתְנַהֵג כְּסֵדֶר, וְאֵין הַנְּסִיעָה מִן הַשָּׁמַיִם, וְחָזְרוּ.

וְחָזַר הַבֵּן לְלִמּוּדוֹ, וְשׁוּב רָאָה הַחִסָּרוֹן שֶׁחָסֵר לוֹ וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ וְחָזַר וְהִפְצִיר בְּאָבִיו כַּנַּ"ל, וְהֻכְרַח לִנְסֹעַ עִמּוֹ שֵׁנִית וּכְשֶׁנָּסְעוּ הֶעֱמִיד אָבִיו הַנִּסָּיוֹן כְּבָרֹאשׁוֹנָה אִם יִתְנַהֵג כְּסֵדֶר וְנִזְדַּמֵּן כְּשֶׁהָיוּ נוֹסְעִים וְנִשְׁבְּרוּ שְׁנֵי הַיָּדוֹת, (שֶׁקּוֹרִין אַקְסִין), וְאָמַר לוֹ אָבִיו: רְאֵה שֶׁאֵינוֹ מִתְנַהֵג לָנוּ לִנְסֹעַ, כִּי הַאִם זֶה דֶּרֶךְ הַטֶּבַע, שֶׁיִשְׁתַּבְּרוּ שְׁנֵי הָאַקְסִין? וְכַמָּה פְּעָמִים שֶׁנָּסְעוּ עִם הַמֶּרְכָּבָה הַזֹאת, וְלא נִזְדַּמֵּן כָּזֹאת וְחָזְרוּ.

וְחָזַר הַבֵּן הַנַּ"ל לְדַרְכּוֹ כַּנַּ"ל (הַיְנוּ לְלִמּוּדוֹ וְכוּ' כַּנַּ"ל), וְשׁוּב הִרְגִּישׁ הַחִסָּרוֹן כַּנַּ"ל, וְהָאֲנָשִׁים יָעֲצוּ אוֹתוֹ לִנְסֹעַ וְחָזַר לְאָבִיו וְהִפְצִיר אוֹתוֹ כַּנַּ"ל, וְהֻכְרַח לִנְסֹעַ עִמּוֹ עוֹד וְאָמַר לוֹ הַבֵּן שֶׁלֹּא נַעֲמֹד עוֹד עַל נִסָּיוֹן כָּזֶה, כִּי זֶה דֶּרֶךְ הַטֶּבַע, שֶׁנּוֹפֵל סוּס לִפְעָמִים, אוֹ שֶׁנִּשְׁתַּבְּרִין הָאַקְסִין, אִם לא שֶׁיִּהְיֶה אֵיזֶה דָּבָר מֻרְגָּשׁ מְאֹד וְנָסְעוּ.

וּבָאוּ לִקְרֶעטְשְׁמֶע [אכסניה] לָלוּן, וּמָצְאוּ שָׁם סוֹחֵר, וְהִתְחִילוּ לְסַפֵּר עִמּוֹ כְּדֶרֶךְ הַסּוֹחֲרִים, וְלא גִּלּוּ לוֹ שֶׁהֵם נוֹסְעִים לְשָׁם, כִּי הָרֹב הָיָה מִתְבַּיֵּשׁ בְּעַצְמוֹ לוֹמַר שֶׁנּוֹסֵעַ לְאוֹתוֹ הַצַּדִּיק, וְהָיוּ מְדַבְּרִים מֵעִסְקֵי הָעוֹלָם, עַד שֶׁבְּסִבּוּב הַדְּבָרִים הִגִּיעוּ לְסַפֵּר מִצַּדִּיקִים, הֵיכָן נִמְצָאִים צַדִּיקִים, וְסִפֵּר לָהֶם שֶׁשָּׁם נִמְצָא צַדִּיק, וְשָׁם, וְשָׁם, וְהִתְחִילוּ הֵם לְדַבֵּר מֵהַצַּדִּיק שֶׁנָּסְעוּ אֵלָיו הֵשִׁיב לָהֶם: זֶה? (בִּלְשׁוֹן תֵּמַהּ) הֲלא קַל הוּא, כִּי אֲנִי נוֹסֵעַ עַכְשָׁו מִמֶּנּוּ, וַאֲנִי הָיִיתִי שָׁם, שֶׁהָיָה עוֹבֵר עֲבֵרָה עָנָה אָבִיו וְאָמַר לִבְנוֹ: הֲרָאִיתָ, בְּנִי, מַה שֶּׁזֶּה הַסּוֹחֵר מְסַפֵּר לְפִי תֻּמּוֹ: וַהֲלא הוּא נוֹסֵעַ מִשָּׁם וְחָזְרוּ לְבֵיתָם.

וְנִפְטַר אוֹתוֹ הַבֵּן, וּבָא בַּחֲלוֹם לְהָרֹב הַנַּ"ל אָבִיו, וְרָאָה אוֹתוֹ שֶׁהָיָה עוֹמֵד בְכַעַס גָּדוֹל וְשָׁאַל אוֹתוֹ: לָמָּה אַתָּה בְּכַעַס כָּל-כָּךְ? וְהֵשִׁיב לוֹ שֶׁיִּסַּע לְאוֹתוֹ הַצַּדִּיק הַנַּ"ל (שֶׁרָצָה לִנְסֹעַ עִם בְּנוֹ אֵלָיו כַּנַּ"ל), וְהוּא יַגִּיד לְךָ עַל מָה אֲנִי בְּכַעַס וְהֵקִיץ, וְאָמַר שֶׁמִּקְרֶה הוּא אַחַר- כָּךְ חָלַם לוֹ עוֹד כַּנַּ"ל, וְאָמַר שֶׁהוּא גַּם-כֵּן חֲלוֹם שָׁוְא, וְכֵן עַד שָׁלשׁ פְּעָמִים וְהֵבִין: הֲלּא דָּבָר הוּא וְנָסַע לְשָׁם.

וּפָגַע בְּהַדֶּרֶךְ אֶת הַסּוֹחֵר שֶׁפָּגַע מִקֹדֶם, בְּעֵת שֶׁנָּסַע עִם בְּנוֹ, וְהִכִּיר אוֹתוֹ וְאָמַר לוֹ: הֲלא אַתָּה הוּא שֶׁרְאִיתִיךָ בְּאוֹתוֹ הַקְּרֶעטְשְׁמֶע? וְהֵשִׁיב לוֹ: בְּוַדַּאי רָאִיתָ אוֹתִי וּפָתַח פִּיו וְאָמַר לוֹ: אִם תִּרְצֶה, אֶהְיֶה בּוֹלֵעַ אוֹתְךָ אָמַר לוֹ: מָה אַתָּה מְדַבֵּר? הֵשִׁיב לוֹ: זָכוּר אַתָּה, כְּשֶׁנָּסַעְתָּ עִם בִּנְךָ וּבִתְחִלָּה נָפַל סוּס עַל הַגֶּשֶׁר וְחָזַרְתָּ אַחַר-כָּךְ נִשְׁבְּרוּ הָאַקְסִין, אַחַר-כָּךְ פָּגַעְתָּ בִּי, וְאָמַרְתִּי לְךָ שֶׁהוּא קַל וּמֵאַחַר שֶׁפָּטַרְתִּי אוֹתוֹ, אֶת בִּנְךָ, עַכְשָׁו אַתָּה רַשַּׁאי לִנְסֹעַ, כִּי הוּא הָיָה בְּחִינַת מָאוֹר הַקָּטָן, וְהַצַּדִּיק הַנַּ"ל הוּא בְּחִינַת מָאוֹר הַגָּדוֹל, וְאִם הָיוּ מִתְוַעֲדִים יַחַד, הָיָה בָּא מָשִׁיחַ; וְכֵיוָן שֶׁפָּטַרְתִּי אוֹתוֹ, אַתָּה רַשַּׁאי לִנְסֹעַ וּבְתוֹךְ דְּבָרָיו נֶעֱלַם, וְלא הָיָה לוֹ עִם מִי לְדַבֵּר וְנָסַע הָרֹב אֶל הַצַּדִּיק וְצָעַק: חֲבָל! חֲבָל! חֲבָל עַל דְּאַבְדִּין וְלָא מִשְׁתַּכְּחִין! הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ יָשִׁיב נִדָּחֵינוּ בְּקָרוֹב, אָמֵן.

וְזֶה הַסּוֹחֵר הַנַּ"ל הָיָה הס"מ (הַסָּמֶ"ךְ-מֵּ"ם) בְּעַצְמוֹ (שֶׁנִּדְמָה לְסוֹחֵר וְהִטְעָה אוֹתָם, וְאַחַר-כָּךְ, כְּשֶׁפָּגַע שֵׁנִית בְּהָרֹב הַנַּ"ל, הִתְגָּרָה עִמּוֹ הוּא בְּעַצְמוֹ עַל אֲשֶׁר שָׁמַע לַעֲצָתוֹ, כִּי כֵן דַּרְכּוֹ, כַּיָּדוּעַ), הַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ יַצִּילֵנוּ.

לכן נעורר את הלב בגעגועים עזים שיזעזעו את אמות הסיפים.

"וַאֲנִי רוֹאֶה שֶׁאַתָּה עָתִיד לֵירֵד מִן הַמְּלוּכָה, בְּכֵן תִּרְאֶה שֶׁלֹּא יִהְיֶה לְךָ עַצְבוּת כְּשֶׁתֵּרֵד מִן הַמְּלוּכָה, רַק תִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה. וּכְשֶׁתִּהְיֶה בְּשִׂמְחָה גַּם אֲנִי אֶהְיֶה בְּשִׂמְחָה. "

תגובה 1 תגובה אחרונה
      חיפוש הצדיק, 7272
      2
      • בדרךב מנותק
        בדרך
        לדף הבית
        בדרךב מנותק
        בדרך
        לדף הבית
        נערך לאחרונה על ידי

1c8be1bc-3c8a-4fa0-93f1-0c50c2784d6a-image.jpeg

תגובה 1 תגובה אחרונה
        וועלן וועלן, לב העולם אתה, הפשוט שבאנשי ו-3 אחרים
        6
        • האש שלי תוקדה מנותק
          האש שלי תוקד
          האש שלי תוקדה מנותק
          האש שלי תוקד
          נערך לאחרונה על ידי

- YouTube

Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.

favicon

(www.youtube.com)

- YouTube

Auf YouTube findest du die angesagtesten Videos und Tracks. Außerdem kannst du eigene Inhalte hochladen und mit Freunden oder gleich der ganzen Welt teilen.

favicon

(www.youtube.com)

הפודקאסט של הרב גיסין והרב דורון בפודקאסט מטורף על אומן ראש השנה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          יעקב ישראל יונה
          1
          • האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד
            האש שלי תוקדה מנותק
            האש שלי תוקד
            נערך לאחרונה על ידי

https://www.youtube.com/watch?v=V-XM4FGx4Ek&t=45s
            הרב מאור קריו אומן ראש השנה

מנהל הפורוםמ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • האש שלי תוקדה האש שלי תוקד

https://www.youtube.com/watch?v=V-XM4FGx4Ek&t=45s
              הרב מאור קריו אומן ראש השנה

מנהל הפורוםמ מנותק
              מנהל הפורום
              לדף הבית
              מנהל הפורוםמ מנותק
              מנהל הפורום
              לדף הבית
              נערך לאחרונה על ידי מנהל הפורום

@האש-שלי-תוקד וכן כל היודע_
              מי זה? תרחיב.

תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • האש שלי תוקדה מנותק
                האש שלי תוקד
                האש שלי תוקדה מנותק
                האש שלי תוקד
                נערך לאחרונה על ידי

הרב מאור קריו אחד מאנ''ש היקרים יש לו דיבורים יפים מאד יש לו תמימות ופשיטות ודיבורים שמראים לך מה רבינו עושה מאנשיו אני מכיר אותו ויש לו דעת יפה ונקיה יצא לי לדבר איתו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                מנהל הפורום, הפשוט שבאנשי
                2
                • ישי משהי מנותק
                  ישי משה
                  ישי משהי מנותק
                  ישי משה
                  נערך לאחרונה על ידי

יישר כח עצום ל @האש-שלי-תוקד ולכל מי שכתב כאן, באמת הגיע הזמן להתחדש ולהתכונן שלא נהיה שליימזניקעס אנו מקבלים פעם בשנה אוצר יקר חבל לפספסו. לפעמים משנה לשנה זה נהיה יותר ויותר פשוט, בשנים האחרונות השי"ת מעורר אותנו עם מניעות שונות שנתפלל ונתכונן, שהנסיעה לא תהיה כמובן מאליו.
                  (דבר מדהים! בכל שנה בערך בזמן הזה של אב- אלול מתחילים לדבר בעולם על מלחמות וכו', פתאום הכל מתעורר פתאום, שמתם לב?!, חברה לא לשתוק!! להתעורר מוקדם שלא יצטרכו לעורר אותנו בכח ח"ו)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  הפשוט שבאנשי, איש הפלא, מאיר לב
                  3
                  • חיפוש הצדיקח מנותק
                    חיפוש הצדיק
                    חיפוש הצדיקח מנותק
                    חיפוש הצדיק
                    נערך לאחרונה על ידי חיפוש הצדיק

רבי נתן כותב
                    "הראש השנה שלנו יקר מאוד אצל השי"ת שאין למעלה ממנו"
                    וכשרבי נתן כותב דברים, הוא כותב זאת בידיעה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    בדרך, איש הפלא, הפשוט שבאנשי
                    3
                    • האש שלי תוקדה מנותק
                      האש שלי תוקד
                      האש שלי תוקדה מנותק
                      האש שלי תוקד
                      נערך לאחרונה על ידי

לכל אנ''ש היקרים!
                      רציתי לשתף אתכם בנסיעה שלי על ראש השנה התשפ''ה זה
                      קרה במוצאי שבת מי שזוכר באותו זמן זה היה שבת חיסול של
                      נסראללה שאיך שיצאה שבת היה רעש גדול שהולכים לבטל
                      את הטיסות של חסידי ברסלב לאומן על ידי שיסגרו את השמים
                      בנתב''ג והרבה טיסות בוטלו. וכשהגעתי לנתב''ג לא עזבתי את הרצונות
                      להגיע לרבינו והטיסה שלי הייתה ב1:00 בלילה לרומניה. ואני לא אשכח
                      איך שעליתי למטוס הבנתי שרוצים לסגור את השמים אבל רבות מחשבות
                      בלב איש ועצת ה' היא תקום. ופשוט אמרו לקברניט שרוצים לסגור את השמים
                      ואיך שהמראנו סגרו את נתב''ג. כל שנה ושנה יש מניעות אבל כשמעוררים את
                      החשק כך שוברים את המניעות ולכן אנ''ש נתפלל על הקיבוץ הקדוש שכל אחד
                      מחברי הפורום וגם כלל אנ''ש שלא נמצאים יזכו להגיע לקיבוץ הקדוש. הבנתי שהולך השנה
                      להיות בין 65-ל70 אלף איש בקיבוץ באומן כל שנה זה גודל אי אפשר להבין מה רבינו עושה
                      בכולם אשרינו שזכינו ולכו תגידו לכולם שיש רבינו בעולם.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      בדרך, נחום בקר, מאיר לב ו-1 אחרים
                      4

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון