מה ההסבר לסיפור העצוב שרבינו מביא?
-
ואם היה מתוודה אפילו אם לא היה איש כשר באמת היה זוכה להדבק בצדיק....
והצדיק היה עוסק בתיקונו ומפריש לו דרךחלק מלשון הלקו"ה (כלאי הכרם ב) כשמצוטט בתחלת ההלכה את התורה כותב כך 'וְעַל יְדֵי זֶה שֶׁמַּחֲזִירִין הַמַּלְכוּת לְשָׁרְשׁוֹ, דְּהַיְנוּ עַל יְדֵי וִדּוּי דְּבָרִים לִפְנֵי תַּלְמִיד חָכָם, דְּהַיְנוּ שֶׁעוֹשִין תְּשׁוּבָה עַל כָּל עֲוֹנוֹתָיו וּמְשַׁבְּרִין כָּל הַתַּאֲוֹת וְכָל הַמִּדּוֹת רָעוֹת הַנִּמְשָׁכִין מֵאַרְבָּעָה יְסוֹדוֹת וְכוּ', כְּמוֹ שֶׁמְּבֹאָר שָׁם. וּמִתְוַדִּין וִדּוּי דְּבָרִים לִפְנֵי תַּלְמִיד חָכָם שֶׁעַל יְדֵי זֶה מַחֲזִירִין הַמַּלְכוּת לְשָׁרְשׁוֹ כַּנַּ"ל.
נראה מדברי ר' נתן שאם האם לא יהיה איש כשר וכו' לא כלפיו נאמרו כל תיקוני תורה דידן. והלשון של ר' נתן מזכירה את ההתנסחות עם האיש והבעש"ט שעשה תשובה שלמה ותקן כל הפגמים וכו'.דְּהַיְנוּ שֶׁעוֹשִין תְּשׁוּבָה עַל כָּל עֲוֹנוֹתָיו וּמְשַׁבְּרִין כָּל הַתַּאֲוֹת וְכָל הַמִּדּוֹת רָעוֹת הַנִּמְשָׁכִין מֵאַרְבָּעָה יְסוֹדוֹת וְכוּ', כְּמוֹ שֶׁמְּבֹאָר שָׁם. וּמִתְוַדִּין וִדּוּי דְּבָרִים לִפְנֵי תַּלְמִיד חָכָם שֶׁעַל יְדֵי זֶה מַחֲזִירִין הַמַּלְכוּת לְשָׁרְשׁוֹ
האם מספיק בהרהר הירהור תשובה בלבד או צריך יותר מזה???
הגמרא אומרת שאם אמר מקודשת על מנת שאני צדיק גמור מקודשת שמא אולי הרהור תשובהאפשר לחדד את השאלה האם התורה הזו מיועדת לכל אדם או רק לאנשים מיוחדים
(תמיד אני מתחזק מהדיבור של רבנו שהדיבורים של רבנו הקדוש מתאימים לכל רדם בכל זמן) -
דְּהַיְנוּ שֶׁעוֹשִין תְּשׁוּבָה עַל כָּל עֲוֹנוֹתָיו וּמְשַׁבְּרִין כָּל הַתַּאֲוֹת וְכָל הַמִּדּוֹת רָעוֹת הַנִּמְשָׁכִין מֵאַרְבָּעָה יְסוֹדוֹת וְכוּ', כְּמוֹ שֶׁמְּבֹאָר שָׁם. וּמִתְוַדִּין וִדּוּי דְּבָרִים לִפְנֵי תַּלְמִיד חָכָם שֶׁעַל יְדֵי זֶה מַחֲזִירִין הַמַּלְכוּת לְשָׁרְשׁוֹ
האם מספיק בהרהר הירהור תשובה בלבד או צריך יותר מזה???
הגמרא אומרת שאם אמר מקודשת על מנת שאני צדיק גמור מקודשת שמא אולי הרהור תשובהאפשר לחדד את השאלה האם התורה הזו מיועדת לכל אדם או רק לאנשים מיוחדים
(תמיד אני מתחזק מהדיבור של רבנו שהדיבורים של רבנו הקדוש מתאימים לכל רדם בכל זמן)אפשר לחדד את השאלה האם התורה הזו מיועדת לכל אדם או רק לאנשים מיוחדים
(תמיד אני מתחזק מהדיבור של רבנו שהדיבורים של רבנו הקדוש מתאימים לכל אדם בכל זמן)אכן דברי רבינו מתאימים לכל אחד, ולכן רבינו מביא עוד תיקונים, ראיית פני הצדיק וצדקה לצדיק ראה מה שכתבתי כאן בהרחבה
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות