דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • קטגוריות
  • פוסטים אחרונים
  • מדריכים
  • משתמשים
עיצובים
  • בהיר
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • כהה
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
לוגו הפורום
  1. דף הבית
  2. קטגוריות
  3. שיח לומדים בתורה ד'
  4. מה ההסבר לסיפור העצוב שרבינו מביא?

מה ההסבר לסיפור העצוב שרבינו מביא?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר שיח לומדים בתורה ד'
32 פוסטים 7 כותבים 158 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ח חבר אני

@7272 כתב:

אפשר לחדד את השאלה האם התורה הזו מיועדת לכל אדם או רק לאנשים מיוחדים
    (תמיד אני מתחזק מהדיבור של רבנו שהדיבורים של רבנו הקדוש מתאימים לכל אדם בכל זמן)

אכן דברי רבינו מתאימים לכל אחד, ולכן רבינו מביא עוד תיקונים, ראיית פני הצדיק וצדקה לצדיק ראה מה שכתבתי כאן בהרחבה

ר מנותק
    ר מנותק
    רוצה לרצות
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

אכן דברי רבינו מתאימים לכל אחד, ולכן רבינו מביא עוד תיקונים, ראיית פני הצדיק וצדקה לצדיק ראה מה שכתבתי כאן בהרחבה

רק לדייק אותך.
    כל תיקון ותיקון של רבינו בתורה מתאים לכל אחד.

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
    1
    • ר רוצה לרצות

@חבר-אני כתב:

רק לדייק אותך.
      כל תיקון ותיקון של רבינו בתורה מתאים לכל אחד.

ח מחובר
      ח מחובר
      חבר אני
      כתב נערך לאחרונה על ידי חבר אני

@רוצה-לרצות
      מאה אחוז!!!
      אלא שמ@7272 הבנתי שקשה לו. שכאי' העניין של ווידוי שייך רק למי שעשה תשובה שלימה, והזדכך מכל התאוות. ועל זה ציינתי שלזיכוך המידות יש עוד תיקונים, (יש גם סדר בתיקונים וכמו שציינתי שם.)

כל תורה של רבינו היא מריש כל דרגין ועד סוף, והתיקונים שלו זה כמו ספירלה, עולים ועולים עוד ועוד, ולכן רבינו אומר "בכל פעם שבא אצל הצדיק צריך לספר כל ליבו" כי זה בלי סוף...
      עכ"פ תודה על הדיוק.

72727 תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • ח חבר אני

@רוצה-לרצות
        מאה אחוז!!!
        אלא שמ@7272 הבנתי שקשה לו. שכאי' העניין של ווידוי שייך רק למי שעשה תשובה שלימה, והזדכך מכל התאוות. ועל זה ציינתי שלזיכוך המידות יש עוד תיקונים, (יש גם סדר בתיקונים וכמו שציינתי שם.)

כל תורה של רבינו היא מריש כל דרגין ועד סוף, והתיקונים שלו זה כמו ספירלה, עולים ועולים עוד ועוד, ולכן רבינו אומר "בכל פעם שבא אצל הצדיק צריך לספר כל ליבו" כי זה בלי סוף...
        עכ"פ תודה על הדיוק.

72727 מחובר
        72727 מחובר
        7272
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני כתב:

הבנתי שקשה לו. שכאי' העניין של ווידוי שייך רק למי שעשה תשובה שלימה, והזדכך מכל התאוות. ועל זה ציינתי שלזיכוך המידות יש עוד תיקונים, (יש גם סדר בתיקונים וכמו שציינתי שם.)

כלל בידינו שלבעלי תשובה אין שום סדר ושום דרגות
        אמנם שלאחר מעשה אפשר לסדר הכל בתוך טבלה
        והכל הכל מחושבן עד הפסיק האחרון
        אבל בעל תשובה נמצא במקום סכנה שמשם צריך לברוח בלי לעיין בספרים לפני

ח 2 תגובות תגובה אחרונה
        0
        • 72727 7272

@חבר-אני כתב:

הבנתי שקשה לו. שכאי' העניין של ווידוי שייך רק למי שעשה תשובה שלימה, והזדכך מכל התאוות. ועל זה ציינתי שלזיכוך המידות יש עוד תיקונים, (יש גם סדר בתיקונים וכמו שציינתי שם.)

ח מחובר
          ח מחובר
          חבר אני
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@7272
          כולנו תלמידים של הבעל תשובה הגדול הלא הוא רבינו הקדוש, הוא השאיר בידינו תורות נפלאות שמלמדות אותנו איך לחזור לשורשינו ולכ"א הוא נותן את הדרך ישר לפי שורש נשמתו! את הדרך הוא מביא לנו דרך ספריו הקדו' ותלמידיו החברים הנאמנים.

בעניין הסדר, אכן מוהרנ"ת אומר שבתורות של רבינו מהיכן שתתחיל שם ההתחלה, אבל בסופו של דבר נכנסים לסדר של התורה כמו ספירלה כפי שכתבתי, דהיינו זיכוך המידות (ע"י ראיית וצדקה לצדיק) ואח"כ יוכל להוציא ביתר שאת את צירופיו לפניו וחוזר חלילה, אבל בהחלט אפשר להתחיל מווידוי דברים שיביא להסתכלות עמוקה יותר על הצדיק וכו וכו.
          מקווה שדברי הובנו.

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • 72727 7272

@חבר-אני כתב:

ח מחובר
            ח מחובר
            חבר אני
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@7272 כתב:

אכן יש בחי' של איתערותא דלעילא בבחי' "אשר הוצאתיך מארץ מצרים" וכידוע.
            וכן מרומז בתורה "שבחמלת ה" עליו נפתח לו אור אי"ס" דהיינו אפי' שעוד לא זיכך מידותיו. (שמעתי מר יהושע קליין)
            אבל ברור שאח"כ צריכים להכין כלים/ אותיות שזה בחי' המלכות לקבל בהם את האור אי"ס.

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • 72727 מחובר
              72727 מחובר
              7272
              כתב נערך לאחרונה על ידי

חזק וברוך לחברים היקרים
              עכשיו אני מבין פשט בתורה
              למה רבנו כתב את סדר הג' בחינות בהתקרבות לצדיק
              ואחר כך בגמרא כתוב בסדר הפוך
              "מֶה עָשָׂה הָאִישׁ הַזֶּה ?

עָשָׂה שָׁלשׁ בְּחִינוֹת הַנַּ"ל

הַיְנוּ הִתְקַשְּׁרוּת לְהַצַּדִּיק

וּנְתִינַת הַצְּדָקָה

וּוִדּוּי דְּבָרִים

וְזֶה פֵּרוּשׁ: וּמֵתָה, וְאִידְחוּהוּ מַיָא, וְשַׁדְיוּהוּ לְגוּדָא

וְהִזְכִּיר הַשָּׁלשׁ בְּחִינוֹת מֵעֵילָא לְתַתָּא"
              רבנו מזכיר שהזכיר השלש בחינות מעילא
              כדי לומר שכך היא דרכה של תשובה מעילא לתתא ומתתא לעילא

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
              1
              • 72727 7272

חזק וברוך לחברים היקרים
                עכשיו אני מבין פשט בתורה
                למה רבנו כתב את סדר הג' בחינות בהתקרבות לצדיק
                ואחר כך בגמרא כתוב בסדר הפוך
                "מֶה עָשָׂה הָאִישׁ הַזֶּה ?

עָשָׂה שָׁלשׁ בְּחִינוֹת הַנַּ"ל

הַיְנוּ הִתְקַשְּׁרוּת לְהַצַּדִּיק

וּנְתִינַת הַצְּדָקָה

וּוִדּוּי דְּבָרִים

וְזֶה פֵּרוּשׁ: וּמֵתָה, וְאִידְחוּהוּ מַיָא, וְשַׁדְיוּהוּ לְגוּדָא

וְהִזְכִּיר הַשָּׁלשׁ בְּחִינוֹת מֵעֵילָא לְתַתָּא"
                רבנו מזכיר שהזכיר השלש בחינות מעילא
                כדי לומר שכך היא דרכה של תשובה מעילא לתתא ומתתא לעילא

ח מחובר
                ח מחובר
                חבר אני
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@7272 נפלא!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ר רוצה לרצות

@נחום-בקר כתב:

נראה מדברי ר' נתן שאם האם לא יהיה איש כשר וכו' לא כלפיו נאמרו כל תיקוני תורה דידן. והלשון של ר' נתן מזכירה את ההתנסחות עם האיש והבעש"ט שעשה תשובה שלמה ותקן כל הפגמים וכו'.

סליחה אבל לא הצלחתי להבין איפה ראית את זה?!
                  הווידוי לפני הצדיק הוא בעצמו התשובה על עוונותיו ובכל משבר את המידות רעות.
                  ובוודאי שהתיקונים בתורה נאמרו גם למי שהוא לא איש כשר.
                  להיפך רק כך הוא יהיה איש כשר!

נ מנותק
                  נ מנותק
                  נחום בקר
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@רוצה-לרצות ציטטתי את לשון ר' נתן. שמדגיש שעושה תשובה על כל עוונותיו. ומשברים כל התאוות וכל המדות רעות. ועל זה משלים 'ומתוודין ודוי דברים לפני ת"ח' וכו'.
                  והדרך לבוא לזה הוא כמובן ע"י ראיית פני הצדיק, ונתנת צדקה לת"ח.
                  אך כל אחד מבין, שראיית פני הצדיק ונתנת הצדקה וכו' הם עצות איך להצליח בזכוך הד' יסודות.
                  וברור ופשוט שמי שאינו עוסק בזכוך המדות והיסודות וילך לראות את הצדיק ולתת לו צדקה, לא יועיל לו כלל (אלא בדרכים עקיפות שיעסוק עמו הצדיק).
                  וכפי שאני מכיר ומסתמא כל אחד מאתנו מכיר אנשים שמקורבים לרבנו או לשאר צדיקים, ולא מתקיים בהם שום זיכוך וכו'.
                  כמו"כ ידוע למטיילים שכל תורה ותורה של רבנו הוא בנין של 'ייחודים' באופן 'מעשי'. ובדרך כלל כל תורה עוברת את כל קומת הספירות. וכאשר רוצים לקבל את 'התקון השלם' של תורה מסוימת א"א לקחת פרט אחד מאותה תורה ולומר או אני יעשה רק את זה ויועיל לי.
                  וכפי שרבנו המשיל את תורתו 'לבנין' 'ואריגה' בנין לא נעשה משורת לבנים מס' 10 בלי שיהיו תחתיו עוד 9 שורות בנין. וכן בגד לא יעשה מחוטים שאינם ארוגים אחד עם השני.

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
                  2
                  • נ נחום בקר

@רוצה-לרצות ציטטתי את לשון ר' נתן. שמדגיש שעושה תשובה על כל עוונותיו. ומשברים כל התאוות וכל המדות רעות. ועל זה משלים 'ומתוודין ודוי דברים לפני ת"ח' וכו'.
                    והדרך לבוא לזה הוא כמובן ע"י ראיית פני הצדיק, ונתנת צדקה לת"ח.
                    אך כל אחד מבין, שראיית פני הצדיק ונתנת הצדקה וכו' הם עצות איך להצליח בזכוך הד' יסודות.
                    וברור ופשוט שמי שאינו עוסק בזכוך המדות והיסודות וילך לראות את הצדיק ולתת לו צדקה, לא יועיל לו כלל (אלא בדרכים עקיפות שיעסוק עמו הצדיק).
                    וכפי שאני מכיר ומסתמא כל אחד מאתנו מכיר אנשים שמקורבים לרבנו או לשאר צדיקים, ולא מתקיים בהם שום זיכוך וכו'.
                    כמו"כ ידוע למטיילים שכל תורה ותורה של רבנו הוא בנין של 'ייחודים' באופן 'מעשי'. ובדרך כלל כל תורה עוברת את כל קומת הספירות. וכאשר רוצים לקבל את 'התקון השלם' של תורה מסוימת א"א לקחת פרט אחד מאותה תורה ולומר או אני יעשה רק את זה ויועיל לי.
                    וכפי שרבנו המשיל את תורתו 'לבנין' 'ואריגה' בנין לא נעשה משורת לבנים מס' 10 בלי שיהיו תחתיו עוד 9 שורות בנין. וכן בגד לא יעשה מחוטים שאינם ארוגים אחד עם השני.

ח מחובר
                    ח מחובר
                    חבר אני
                    כתב נערך לאחרונה על ידי חבר אני

@נחום-בקר כתב:

וברור ופשוט שמי שאינו עוסק בזכוך המדות והיסודות וילך לראות את הצדיק ולתת לו צדקה, לא יועיל לו כלל (אלא בדרכ"כ בדרכים עקיפות שיעסוק עמו הצדיק).

קודם כל לפני התגובה, האשכול "האם הצדיק ערום" ננעל ע"י @מנהל-הפורום, בעקבות כך שהנושא הוסט מהקשרו.. (יש דרך ישר.. ואחריתה...) עכ"פ אני חושב שמה שכתבתי שם לא הובן לנכון כתבתי שם: "חברים יקרים מודה ומתוודה, את התורה הזאת למדתי לפני שנים עם ביאוה"ל עוד לפני שלטייל בתורתו קם ואני כמובן רואה את ההבדל הגדול,", אני חושב שהציבור חשב ש"אני רואה את ההבדל בין מי שלמד למי שלא", ומתוך זה התחיל דיון לפתוח פורום מיוחד..
                    כוונתי הייתה שאמנם פעם למדתי את התורה, אבל היום אני רואה הבדל עצום איך זה ללמוד עם "לטייל בתורתו" יחד עם הכתיבה והבירור עם החברים!
                    (ואני מבקש נא לא להגיב על זה, כדי לא להסיט את הנושא!)

וכעת נחזור לעניינינו, ר' נתן ליברמנש זצ"ל היה נוהג לומר על זה: "מ'נייט ניט קיינעם"! -לא מכריחים אך אחד! אם אתה תרצה תוכל לפעול ע"י העצות של רבינו, אם לא תרצה, לא תקבל!
                    הוא היה אומר זאת גם על החגים וכדו' שהרי כ"כ הרבה אורות עליונים יורדים בעיתים הללו ואעפ"כ אני לא רואה שקורה משהו...
                    אז היה אומר שבלעדי זה היינו אבודים לחלוטין ("תשתכח התורה" -לג בעומר, נ' שערי טומאה -בפסח וכו וכו) ולכן מקבלים "כדי חיונו בצמצום" כדי שלא נאבד לגמרי, אבל כמה תזכה לקבל מהאור הזה? זה כבר תלוי בך!
                    (הדברים מבוססים על ליקו"ה -איני זוכר איפה-שמוהרנ"ת שואל איך זה שלפעמים נראה שהעצות של הצדיקים לא עוזרים, ומתרץ שבלעדי זה לא היינו יכולים לעמוד בנסיונות כלל.)

א גוט -מעיין עוה"ב, יום שבת, יום מנוחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    2
                    • ח חבר אני

האמת שהשאלה נשאלת גם מתוך התורה.
                      רבינו מסביר:

1. ע"י הווידוי מוצאים את הצירופים הרעים מהעצמות -שאז מוצאים את המלכות מגלותה -בין העכו"ם.
                      2. יש עוד תיקון שהווידוי יהיה לפני ת"ח, והיינו שאחרי שהוציא את המלכות, כעת צריך להעלותה לשרשה, שזה הת"ח שהוא אין, ואז זוכים להגיע אל ה"כולו טוב"... עד לידיעה שהכל לטובתו.

ואם כן לפי"ז בתיקון הראשון היינו בעצם הווידוי, העצמות כבר נתקנים ורק בכדי להגיע אל השלימות ש"כל מאורעותיו וכו' צריך את הת"ח.

והנה במעשה של הבעש"ט וכן כאן בתוך התורה במעשה של יהודה רואים שהווידוי לבד לא עזר לתיקון העצמות!
                      מוכרחים לומר שתיקון המלכות והוצאתה מגלותה תלוי ג"כ בת"ח!

ויש לומר: בסוף התורה מובא ענין הירח שהוא בחי' מלכות כידוע (וכן כתב על "ירחי שתא" שעל ידם נתתקן המלכות) וכידוע המלכות לית לה מגרמה כלום (אגב זה מזכיר את המילה גרמייהו =עצמות, שוב מלכות) [וע"ש זה נקראית "ענייה ודלה'' מרומז ב"סימני עניות"] ותיקון המלכות לפי"ז הוא למלאותה באור החמה.
                      וכעת יובן ה"משל לאחד שהיה מהלך בדרך באישון לילה ואפילה, שכשהד' יסודות פגומים, האדם נמצא בחושך/ הירח לא מאיר/ העצמות שבורים, והתיקון הוא ע"י הת"ח שהוא ה"אבוקה של אור" /אש /חמה /עמוד השחר, שהוא מאיר ומבטל החושך.

נמצא שבלעדי הת"ח גם התיקון הראשון -להאיר ולמלאות הלבנה/ לתקן העצמות, לא יהיה נעשה, וחוץ מזה יש גם את התיקון העליון יותר, שהוא "והיה אור הלבנה כאור החמה" (שזה יהיה לעתיד) בחי' כולו אחד, שלא יהיה חילוק בין חסד/חמה לדין/לבנה.

נ מנותק
                      נ מנותק
                      נחום בקר
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@חבר-אני להוסיף על הדברים.
                      בתורה כב, ו. מבאר רבנו שהצדיק ביחס לעם הם כיחס 'עצם ובשר'. נמצא שאע"פ שבפרטות ודאי מועיל הוידוי דברים להוציא את הפגם מהעצמות. אך כל זה כלפי האדם עצמו. אך יש בחינה כללית שבה הצדיק הוא 'עצם' והאדם הפרטי בכללותו כולל עצמותיו הוא בבחינת בשר. ועל כן כל עוד ואינו עושה וידוי דברים לפני הת"ח נקרא שלא תיקן את פגם 'העצמות' בשלמות. ועל כן היתה אחיזה לחיצונים בעצמותיו של האדם הזה וה' יאיר עיני להבין הדברים יותר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1

שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.

נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.

בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗

הרשמה התחברות
                      תגובה
                      • תגובה כנושא
                      התחברו כדי לפרסם תגובה
                      • מהישן לחדש
                      • מהחדש לישן
                      • הכי הרבה הצבעות

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                      • פוסט ראשון