הסוד של מוהרנ"ת
-
אני חושב שהסוד הכי גדול ביקום הוא רבי נתן הקדוש
תגדיר לי במילה אחת מי הוא מוהרנ"ת?
אין הגדרה
אין שום מילה ותואר שתוכל להתגאות שהצליחה להקיף את דמותו הפלאית של רבי נתן
מה שכן, מי שזוכה להרגיש איזה הרגש קדוש ברבי נתן יכול פשוט להשתגע מהדמות הפלאית הזאת
רבי נתן הוא סוד! סוד העולם!
ידוע שרבי נתןו אמר בתיקון חצות אתה יודע רזי עולם שהרבי הוא סוד העולם
ואנ"ש הוסיפו ש"רזי" הם שניים כי גם רבי נתן הוא סוד
רבי נתן התחבא גם מאיתנו לא רק מכל העולם
אולי המילים של ראב"ן יוכלו לספר לנו מעט "כי הוא הרב והתלמיד שעל ידם יהיה נגמר תיקון העולם בשלימות יותר ממה שהיה קודם חטא אדם הראשון" -
אין הגדרה
מה שכן, מי שזוכה להרגיש איזה הרגש קדוש ברבי נתן יכול פשוט להשתגע מהדמות הפלאית הזאת
אולי המילים של ראב"ן יוכלו לספר לנו מעט "כי הוא הרב והתלמיד שעל ידם יהיה נגמר תיקון העולם בשלימות יותר ממה שהיה קודם חטא אדם הראשון"אני חושב שהסוד הכי גדול ביקום הוא רבי נתן הקדוש
אין הגדרה
אולי המילים של ראב"ן יוכלו לספר לנו מעט "כי הוא הרב והתלמיד שעל ידם יהיה נגמר תיקון העולם בשלימות יותר ממה שהיה קודם חטא אדם הראשון"אנ"ש אמרו -
'עשה למען נצחך' - זהו רבינו הקדוש האחוז במידת נצח.
'עשה למען סודך' - זה מוהרנ"ת, שעד עצם היום הזה הוא סוד מכל העולם. העולם [וגם אנחנו] לא מבינים באמת מיהו מוהרנ"ת, וכמה גדול כוחו.
-
יש שני סוגי התחזקות
למשל, בחור מבוגר שמתייאש שהוא עוד יתחתן פעם; בא אליו חבר ו'מחזק' אותו: "חבר יקר, אל תדאג ד' עוזר לכולם, אם כולנו התחתנו, גם אתה תתארס בסוף" וכו' בסגנון הזה - זה אולי מעודד מעט אבל לא מבטיח כלום ולא מקדם הרבה
אבל יש שדכן שיודע שהיום בערב הולך להיסגר שידוך מצויין עבורו, בא השדכן לבחור ואומר לו: "אני אומר לך שאתה הולך להתחתן, אני יודע שהאירוסין שלך הוא מעבר לפינה" זה התחזקות אמיתית כי זה לא תקווה נחמדה, זה מציאות!
ההתחזקות של העולם זה בדר"כ ההתחזקות הראשונה שבסוף יהיה טוב וכולם עוברים דברים וכו'
אבל רבינו ורבי נתן מחזקים אותנו כי הם יודעים מה קורה מאחורי הפרקוד! הם יודעים כמה באמת שווה געגוע של איש הישראלי, הם יודעים כמה שעשועים יש להקב"ה מהנקודה טובה הכי קטנה שיש! זה לא סיפור ורצון לשכנע אותך, זה לספר לך מה התמונה האמיתית של המצוות והרצונות שלך שתדע כמה אתה באמת שווה
כשרבי נתן מדבר אליך ע"י ספריו וחיבוריו, אתה יכול הרבה פעמים להרגיש שרבי נתן ידע משהו שאף אחד בעולם לא יודע! הוא מנסה להסביר לך מכיוון זה ומכיוון זה ומכיוון זה, העיקר שתתחיל להבין שיש בעולם דברים שאין לך שום השגה בהם שתתחיל להאמין שיש סוד בעולם שתתחיל להפנים שיש עניין שיתהפך הכל לטובה
רבי נתן הוא סוד העולם שידע את סוד העולם -
אין הגדרה
אולי המילים של ראב"ן יוכלו לספר לנו מעט "כי הוא הרב והתלמיד שעל ידם יהיה נגמר תיקון העולם בשלימות יותר ממה שהיה קודם חטא אדם הראשון"אנ"ש אמרו -
'עשה למען נצחך' - זהו רבינו הקדוש האחוז במידת נצח.
'עשה למען סודך' - זה מוהרנ"ת, שעד עצם היום הזה הוא סוד מכל העולם. העולם [וגם אנחנו] לא מבינים באמת מיהו מוהרנ"ת, וכמה גדול כוחו.
-
כשרבי נתן צעק ביער:
"אוזער גרויסקייט און אונזער שיינקייט וועט מען זען ווען משיח וועט קומען"
הוא לא התכוון רק על אלו שהמטירו עליו אבנים ורצו להרגו רח"ל
הוא התכוון גם על כולנו, שחושבים שיש להם איזה השגה בגדולת רבינו, שחושבים שיש להם איזה הבנה בגדולת רבי נתן, שחושבים שיש להם איזה הרגש בגדולת תלמידי רבינו, איי, איזה טעות היא, איזה בדותא... רק כשהמשיח יגיע נראה כולנו את גדולת וקדושת ויופי זיו אור החמה והלבנה והכוכבים
והוא התכוון גם על כולנו שכל אחד מרגיש בנפשו אפסיותו ועומק שפלותו ומהרהר "מה יש לי מכל עמלי, שאני מרגיש את עצמי מקורב לרבינו בזמן שלא דרכתי על מפתן בית מדרשו" אבל גם אתה אינך יודע גודל הזכות להיקרא על שם הצדיק הנורא הזה 'אף שאינו מקבל ממנו כלום' ומכל שכן שכל אחד כבר קיבל וקיבל כשרק לפעמים יודע להעריך מעט את המתנה האדירה שקיבל שהוא נקרא על שם מוהר"ן מברסלב -
לטובת דוברי העברית בלבד שבינינו. ורבים המה
"גדולתינו ותפארתינו יראו רק כשמשיח יגיע"
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות