'אשרי העיניים שראו את העיניים' - אלו יהודים שחיים עמנו, עוד הכירו את החסיד... ?
-
להבנתי, לא נכתבו בפועל.
תבדוק במשפחה בצורה יסודית. היו הרבה מחברות מכתיבת יד רני"ב. ונעלמו בשבעה.
-
הוא סיפר לי שהוא לומד 7 דפים גמרא כל יום ומסיים כל שנה את הש''ס.
שהגעתי אליו פעם לביתו הוא ישב בגינה בתנוחת מנוחה כשהגמרא בידו ולוגם עוד דף ועוד דף כאילו זה היה עיתון -
התכתב הרבה במכתבים עם אנ''ש, בשנים מסוימות גם עם הרב שיק. אולי מישהו יצליח ללקט משהו.
כבר שמתי לב פעם מכתבים באשר בנחל שנכתבו אליו. [מוזכר הקובץ אולחן חדת שהיה מוציא לאור] -
@ע.י.ר.נ.י
מה זה הספר בנתיבות הנחל.
נשמח לשמוע פרטים על זה@מדלג-על-ההרים
הספר 'בנתיבות הנחל' מאת הרה"ח ר' יהשוע יהונתן דרוק הי"ו מירושלים, יצא לאור בשנה שעברה כמדומני, מחולק למספר חלקים.- דרשות שנשא בזמני שמחה ובהזדמנויות שונות.
- פרק 'שו"ת היסטורי" - כל מיני נקודות היסטוריות בברסלב הן ידועות ומוכרות יותר והן כאלה שפחות ערוכות בדרך שאלה ותשובה, ללא סדר מסוים.
- מאמרים בנושאים שונים כגון: התכלת בברסלב, החזנים בקיבוץ, ר"א שטרנהארץ, יחוס משפחתו.
לספר עתיד לצאת כרך נוסף ביום מן הימים.
-
יש בצפת יהודי יקר בשם ר' חיים זילברמן שגר בסמוך לפאר הנצח והוא ראה את ר' אברהם שטרנהרץ ועוד הרבה מאנ"ש באותו דור
-
יש בצפת יהודי יקר בשם ר' חיים זילברמן שגר בסמוך לפאר הנצח והוא ראה את ר' אברהם שטרנהרץ ועוד הרבה מאנ"ש באותו דור
@אחד-מאנש
יה"ר שה' ישלח לו רפואה שלמה ושמחה, ויאריך ימים.
בשנים האחרונות קפצה ומתרגשת עליו הזקנה,
ואין בכוחו לדבר כבעבר.
ובאמת הינו אוצר בלום של שיחות וסיפורים,
ואף יש תחת ידו כמה וכמה מחברות בכתב ידו, מלאות וגדושות. -
אולי גם ר' נח שטרנפלד ור' יהשע דב רובינשטיין זכו לראות את ר' אברהם שטרנהארץ ור' שלמה ווקסלער
-
להבנתי, לא נכתבו בפועל.
הכתבים נכתבו והם קיימים אך כפי שכתבתי כבר לעיל הם בעריכה תמידית ואין זה צחוק, אולי ע"י הרצונות נזכה להמשיך את הדברים...
-
להבנתי, לא נכתבו בפועל.
הכתבים נכתבו והם קיימים אך כפי שכתבתי כבר לעיל הם בעריכה תמידית ואין זה צחוק, אולי ע"י הרצונות נזכה להמשיך את הדברים...
רק תוצאות הן אלו שיוכיחו.
-
זה משפט קצת לא ברסלבי...
בכ"א סטינו לחלוטין מהנושא הרשמי אולי @מנהל-הפורום יעביר זאת לאשכול אחר ששמו למשל יהיה "הו"ל של כתבי אנ"ש"... -
זה משפט קצת לא ברסלבי...
בכ"א סטינו לחלוטין מהנושא הרשמי אולי @מנהל-הפורום יעביר זאת לאשכול אחר ששמו למשל יהיה "הו"ל של כתבי אנ"ש"...זה משפט קצת לא ברסלבי...
אני אומר דבר מאוד פשוט: ידוע לי בבירור שהכתבים נעלמו.
אתה טוען אחרת? חובת ההוכחה עליך.
שבת שלום
-
זה משפט קצת לא ברסלבי...
שבת שלום
וכן כתבת לעיל: 'תבדוק במשפחה בצורה יסודית. היו הרבה מחברות מכתיבת יד רני"ב. ונעלמו בשבעה'.
אלו כתבים נעלמו? של ר' נחמן ישראל בורשטיין?
היום בשבת קודש שאלתי את בנו ר' אברהם שמעון האם היה כזה דבר שנעלמו כתבים מאביו,
וענה לי: 'לא ידוע לי על כזה דבר'.אם בכל זאת יש לך מידע אחר, כמדומני שחובת ההוכחה עליך, ונשמח תציין לנו אתה את המקור לדברים,
-
וכן כתבת לעיל: 'תבדוק במשפחה בצורה יסודית. היו הרבה מחברות מכתיבת יד רני"ב. ונעלמו בשבעה'.
אלו כתבים נעלמו? של ר' נחמן ישראל בורשטיין?
היום בשבת קודש שאלתי את בנו ר' אברהם שמעון האם היה כזה דבר שנעלמו כתבים מאביו,
וענה לי: 'לא ידוע לי על כזה דבר'.אם בכל זאת יש לך מידע אחר, כמדומני שחובת ההוכחה עליך, ונשמח תציין לנו אתה את המקור לדברים,
-
לא נראה שנעלמו דברים מר' נחמן בורשטיין. שיבדוק שוב
-
-
-
@מדלג-על-ההרים
הספר 'בנתיבות הנחל' מאת הרה"ח ר' יהשוע יהונתן דרוק הי"ו מירושלים, יצא לאור בשנה שעברה כמדומני, מחולק למספר חלקים.- דרשות שנשא בזמני שמחה ובהזדמנויות שונות.
- פרק 'שו"ת היסטורי" - כל מיני נקודות היסטוריות בברסלב הן ידועות ומוכרות יותר והן כאלה שפחות ערוכות בדרך שאלה ותשובה, ללא סדר מסוים.
- מאמרים בנושאים שונים כגון: התכלת בברסלב, החזנים בקיבוץ, ר"א שטרנהארץ, יחוס משפחתו.
אמר לי שהוא כבר כתוב
-
-
@אחד-מאנש
יה"ר שה' ישלח לו רפואה שלמה ושמחה, ויאריך ימים.
בשנים האחרונות קפצה ומתרגשת עליו הזקנה,
ואין בכוחו לדבר כבעבר.
ובאמת הינו אוצר בלום של שיחות וסיפורים,
ואף יש תחת ידו כמה וכמה מחברות בכתב ידו, מלאות וגדושות.ואף יש תחת ידו כמה וכמה מחברות בכתב ידו, מלאות וגדושות.
אמר לי, שרשם מר"מ ביננשטוק, רנ"י בורשטין, ורש"מ קרמר, ונתן גם לדוד דגן להעתיק.
-
אולי גם ר' נח שטרנפלד ור' יהשע דב רובינשטיין זכו לראות את ר' אברהם שטרנהארץ ור' שלמה ווקסלער
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות