הגילוי הגדול של תורה ד'
-
מה המקור לסיפור הזה?
בספר תולדות יעקב יוסף
בפרשת דברים אות ג
וכמו שאמרו שרבי נתן הזכיר את הסיפור בהקדמה לספר סיפורי מעשיותנזכיר משהו
"כשהתחיל רבינו ז"ל לעסוק בסיפורי מעשיות, הוא התבטא פעם בזו הלשון "הנני אתחיל לספר מעשיות", את כוונת המילים הסתומות הללו פירש רבי נתן: "מאחר שלא מועיל לכם התורות והשיחות שגיליתי לעורר אתכם לשוב אל השם, על כן אתחיל לעסוק בסיפורי מעשיות". -
רבי נתן כתב הקדמה לספר סיפורי מעשיות
זה נמצא כמעט בכל ספר סיפורי מעשיות
יש הוצאות שלא כתבו את ההקדמה
אלא ישר 13 סיפורים משנים קדמוניות -
|=|=|=> @מדלג-על-ההרים כתב:
מה לדעתכם החידוש המרכזי בתורה שלנו שאלמלא רבינו היה מגלה - העולם היה חסר?
או במילים אחרות מה רבינו חידש בתורה הזו שאף צדיק בעולם לא חידש?אתה קצת נסחפת, נכון שחשוב מאוד לעיין בתורות, אבל יש לזה כללים ברורים!
אבל מאיפה לקחת את המשפט היומרני הזה?
האמת שזו תופעה של הקצנה ששמתי לב אליה מעוד משתמשים בפורום הזה, ובעיקר ממך.טוב, אז אני מבין שעוררתי סערה...
אז למען הסר ספק אני עומד מאחורי כל מילה!
פשוט לי, ובוודאי שמי שקצת מעיין בספרי ראבר"נ ובביאור הליקוטים, יסכים איתי.
הדבר המרכזי בכל תורה הוא החידוש של רבינו הקדוש שאף אחד בעולם לא חידש...
בלי זה אין שום עניין ללמוד ליקוטי מוהר"ן, אפשר ללמוד ספרים קדושים אחרים
שבלי שאף אחד ישמע - מחזקים יותר.
לכן, אולי זה קצת לא "המסורה"...
אבל בלי זה שכל אחד ישאל את עצמו באמת מה הוא מחפש בליקוטי מוהר"ן!חושבני, שהנוסח [גם הנוסח הפנימי והלבבי של החיפוש בתורתו] צריכה להיות יותר, מה החידוש שרבינו נותן לי כאן שבלי תורה ד' אין לי את זה.
ומה חסר בעולם [כשעיקר העולם זה כמובן החלקים שנוגע לי - תורה ה'] שהרבי רוצה לתת לי כאןמתחבר מאד לדברים. אני לא נכנס לדיון על עצם ההנחה שבכל תורה יש איזה יסוד מחודש אחד שנקרא "הגילוי של התורה"... (אולי יש יותר מיסוד אחד? אולי עצם הבנין וחיבור הענינים זה החידוש?! אבל אני לא נכנס לזה. ושוב אם זה רק הרגשות, אז כל אחד כפום מה דמשער בליביה. יש כאלו שבכל תורה יכולים להגדיר לך מה כל הצדיקים ידעו על הנקודה הזאת, ומה חידש רבינו וכו' וכו').
אבל אני יודע אצלי שמה שאני מחפש בליקוטי מוהר''ן זה לאו דווקא החידוש בעצמו, אלא את החידוש שזה יפעל אצלי.
רנ''ט אמר "א' מופת בין איך" - החידוש הכי גדול שזה שאני יקלוט עוד קצת השגות אלוקות, שייכנס בי עוד קצת מהחכמה הזאת ותגרום לי לשבור עוד חתיכה מה'לב האבן' שלי, שאצליח להתקרב לה' עוד מעט וכו' וכו' כל מה שמוהרנ''ת מבקש בתפילותיו. זה החידוש הכי גדול, ורק זה מה שאני מחפש בלימוד ליקו''מ וכל ההתקרבות וההתקשרות לרביה''ק.(מענין לענין (בדרך צחות): אם יש כאלה שב'אשת חיל' הם חוזרים חמש פעמים על 'ואת עלית' ומתכוונים לגדולי הצדיקים וד''ל. אני חוזר על 'ואת עלית' ומכווין, 'ואת עלית', על תאווה זו. ואת עלית על נפילה זו. 'ואת עלית' על כל הבלי עולם הזה..)
אני לא שולל את השפה הזאת, אבל אני מרגיש שזה לא קולע למכווין האמיתי של התקרבות לצדיק. אנו לא צריכים להיות פרופסרים לליקוטי מוהר''ן, ולא כותבי דוקטורט ב"פקולטה למדעי רבי נחמן והגותו".
מאד אוהב את ההגדרות של צייטלין על החוזה הצעיר מפולדבה... ואת המאמרים העמוקים האלה ב'מעלה העליונה', אבל אחרי הכל זה הרגשות פרטיות, ולא משהו כללי שקיבלנו מרביה''ק ותלמידיו.
(מקווה שהגבבת הזאת מביעה קצת את מה שאני רוצה להביע כאן, ואכמ''ל)אני לא שולל את השפה הזאת, אבל אני מרגיש שזה לא קולע למכווין האמיתי של התקרבות לצדיק. אנו לא צריכים להיות פרופסרים לליקוטי מוהר''ן, ולא כותבי דוקטורט ב"פקולטה למדעי רבי נחמן והגותו".
מאד אוהב את ההגדרות של צייטלין על החוזה הצעיר מפולדבה... ואת המאמרים העמוקים האלה ב'מעלה העליונה', אבל אחרי הכל זה הרגשות פרטיות, ולא משהו כללי שקיבלנו מרביה''ק ותלמידיו.אני רוצה לחדד את מה שכתבתי בכותרת האשכול.
החידוש הגדול של רבינו - הוא לא רק גאונות גרידא.
הגילוי הגדול שלו הוא לא רק יותר משאר הצדיקים.
הקשרים בתורות שלו הם לא רק בניינים נפלאים.
בוודאי שיש גם את הדברים הללו,
אני בעיקר כיוונתי למשהו אחר, ואבהיר את דברי:
רבינו בכל תורה שלו רוצה לתת לנו כח להילחם בסט"א שמתגברת בכל דור,
לא רק כח לבדו, אלא עצות נפלאות כאלו שהופכות את הנפילה בעצמה לתכלית העליה!
בכל תורה של רבינו יש רפואות יקרות ונפלאות שרק הוא יכול לתת!
ואם רבינו הוריד לעולם את התורה הקדושה תורה ד' - הוא ידע שיש בה עצות לקלקול גדול שרק הוא ידע לתקן!!!
מה הקלקול, ומה העצות - כל אחד שיחתור במימיי הנחל הנובע בוודאי ימצא.
נקודת המוצא צריכה להיות פשוטה מאוד, אם רבינו הוריד תורה לעולם - ולא משנה איזה תורה - הרי שהיא הדרך היחידה לתקן את הקלקול הפרטי שלי, ויחד איתי את הקלקול של העולם כולו!
אז בוודאי ש"רבות בנות עשו חיל", ואנחנו מאמינים בכל צדיקי הדורות באמונה שלימה.
אבל החיפוש אחרי ה"את עלית", ומה שהוא מגלה לי - לא משנה באיזה מצב אני נמצא - זה "עולה על כולנה", בעומק התיקון, שלא היה כמוהו מימות עולם.
לא צריך להיות צייטלין כדי להבין את זה, ואין צורך לקרוא מאמרים עמוקים במעלה עליונה...
יש שדה, יש לב, ויש רבינו, וכשאני מחבר את הכל לחיפוש אחד, בוודאי אמצא את הגילוי הפרטי שרבינו נתן לי.
אשרינו שזכינו שיש לנו רבי כזה!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות