שפה גבוהה בפורום...
-
לפעור והחברים היקרים את האמת שאת מה שאתם כותבים אני מרגיש כשאני קורא לקוטי הלכות על תורה מסוימת ואני פשוט לא מבין כלוווווום (חוץ מהחזוקים וכו' ) .
אולי נבקש מרבי נתן לכתוב רק ביאורים כמו פרפראות לחכמה
אני כן מסכים שאפשר לנסות לפשט יותר ולהביא הוכחות יותר להקדמות שיש כאלו שחושבים שזה פשוט אבל יש כאלה שהם בתחילת הדרך ולא פשוט להם כלל -
נפלא מאוד
אמנם יש כאן ניקים שנראה ששכחו שיש עוד סגנונות כתיבה חוץ מהסגנון של 'ביאור הליקוטים'
וזה קצת מקשה את הקריאה השוטפת
אולי @מנהל-הפורום יפתח אשכולות או יקבע שהפורום שלנו הוא לא ביאור הליקוטים
בכל אופן תודה רבהאמנם יש כאן ניקים שנראה ששכחו שיש עוד סגנונות כתיבה חוץ מהסגנון של 'ביאור הליקוטים'
אולי @מנהל-הפורום יפתח אשכולות או יקבע שהפורום שלנו הוא לא ביאור הליקוטיםמכיוון שאני הוא @בעל-מוח חשוב לי להוציא הבהרה בנושא
אני חושב שגם לבעלי מוח מותר לפשט ולכתוב בצורה שווה לכל נפש
גם עלי יקל עם הניקים יכתבו כאן בשפה נמוכה ועממית
סך הכל זה פורום
ואליך @מנהל-הפורום היקר כשירות לצוות הלומדים
התחיל כאן דיון מרתק והוא נתקע והתערבב עם דיון אחר וחשוב
נשמח אם תוכל לעשות כאן סדר
ול@פעור ההמלצה שלי - בפעם הבאה לפי שאתה פוער את פיך להסיט את נושא השיחה אולי כדאי לחשוב על משתמשים אחרים שמתקשים עם בלאגן וחוסר סדר -
אני לגמרי מסכים עם @פעור
בימים הראשונים של הפורום הרגשתי בנוח לכתוב ולהתדיין בפורום
אבל בימים האחרונים הצטרפו לפה כמה פצצות שהעלו את הרמה של הכתיבה
ולדעתי זה ממש חבל כי זה סגנון שמתאים לאנשים מאד מסויימים
אולי הם יכולים לפתוח לעצמם אשכולות יחודיים ונבקש מ @מנהל-הפורום שיחסום את כלל המשתמשים משם
ורק מי שיבקש להצטרף לקהילת בעלי המח יצורף לשם
ואנחנו פשוטי העם נוכל לצפות בפצצות שעפות באותו אשכול
@פעור מה דעתך בעניין?אולי הם יכולים לפתוח לעצמם אשכולות יחודיים ונבקש מ @מנהל-הפורום שיחסום את כלל המשתמשים משם
ורק מי שיבקש להצטרף לקהילת בעלי המח יצורף לשם
ואנחנו פשוטי העם נוכל לצפות בפצצות שעפות באותו אשכול
@פעור מה דעתך בעניין?דעתי שלילית בהחלט
דווקא המפציצים הכי חשוב שהם ירדו אל העם שבשדות
ויורידו אלינו את פצצותיהם הגבוהות
רבינו אמר שאת התורות שלו הוא הוריד הכי נמוך שאפשר
אם המפציצים המרוממים כאן מרגישים שאי אפשר להם לרדת נמוך יותר - אין מה לעשות
אבל כמה שאפשר וודאי שחובה לרדת
תירוצים של מאיר לי יותר לכתוב ככה וכדו' לא מקובלים כאן (לפחות בעיני) -
אמנם יש כאן ניקים שנראה ששכחו שיש עוד סגנונות כתיבה חוץ מהסגנון של 'ביאור הליקוטים'
אולי @מנהל-הפורום יפתח אשכולות או יקבע שהפורום שלנו הוא לא ביאור הליקוטיםמכיוון שאני הוא @בעל-מוח חשוב לי להוציא הבהרה בנושא
סך הכל זה פורום
ול@פעור ההמלצה שלי - בפעם הבאה לפי שאתה פוער את פיך להסיט את נושא השיחה אולי כדאי לחשוב על משתמשים אחרים שמתקשים עם בלאגן וחוסר סדר -
סך הכל זה פורום
ול@פעור ההמלצה שלי - בפעם הבאה לפי שאתה פוער את פיך להסיט את נושא השיחה אולי כדאי לחשוב על משתמשים אחרים שמתקשים עם בלאגן וחוסר סדרואם עוד אחד רוצה להיות "בעל מוח" אז שימשיך ללמוד את ספרו של רבינו באיזה דרגה שהוא, ובזכות זה יזכה להיות בעל מוח גדול כמובא בחיי"מ: פַּעַם אַחַת הָיָה מְזָרֵז אֶת אֶחָד לִלְמד אֶת סִפְרוֹ. וְאָמַר שֶׁהוּא מִצְוָה גְּדוֹלָה לִלְמד סִפְרוֹ הַרְבֵּה. וְאָמַר לוֹ שֶׁיְּכוֹלִין לִהְיוֹת נַעֲשֶׂה בַּעַל מחַ גָּדוֹל עַל יְדֵי סִפְרוֹ כִּי יֵשׁ בּוֹ שֵׂכֶל גָּדוֹל וְעַמְקוּת נִפְלָא מְאד עַל פִּי פְּשׁוּטָן שֶׁל דְּבָרִים.
נדמה לי שכ"א יכול להעיד על עצמו כמה בזכות העיון בתורותיו של רבינו, גלגלי מוחו התחילו לעבוד והשתכללו...
לכשעצמי אני מרגיש איך שמתורה לתורה השאלות מתחדדות יותר ואני מבין יותר וכו וכו -
עיקר היהדות הוא תמימות ופשיטות גמור!
אם אתה מגיע דרך השפה הגבוהה לפשיטות ותמימות בעבודת ה' אשריך!
אותו הדבר נכון אם זה קשה ומעדיפים שפה פשוטה.
לכולם יש מקום.
ובלבד שיכוון ליבו לשמים. -
רואים גם בכתבי ר אברהם וגם אצלי הרבה פעמים קורה (וראיתי הרבה חברים בכלליות(לאו דוקא בפורום)) שמתנוצץ איזה מהלך/חידוש וכדו' בדברי רביה"ק ומאד קשה להוריד אותו ולהסביר שיהי' מובן לכל אחד, ולכן כותבים בראשי פרקים או איך שמצליחים, ואע"פ שלפעמים אפי' אחרי תקופה כשאני רואה את מה שכתבתי אני קצת מתקשה להבין, אעפ"כ בזמנו היה לי כמוצא שלל רב,
וכמו כן כאן הרבה פע' נראה לי שזה מה שקורה כאן בפורום, ופע' שזה נפלא מאוד וזוכים להבין את דברי הכותב, ופע' שלא וחבל על דאבדין,
בשורה תחתונה נראה לי וודאי שכדאי שאנשים יכתבו,וודאי שאם כן אפשר- ראוי שיוריד ויצמצם את דבריו שיהי' מובן ליותר אנשים,
אך כל דבר שבנאדם מוציא מעצמו לכתב יש בזה ערך נפלא כשלעצמו. -
רואים גם בכתבי ר אברהם וגם אצלי הרבה פעמים קורה (וראיתי הרבה חברים בכלליות(לאו דוקא בפורום)) שמתנוצץ איזה מהלך/חידוש וכדו' בדברי רביה"ק ומאד קשה להוריד אותו ולהסביר שיהי' מובן לכל אחד, ולכן כותבים בראשי פרקים או איך שמצליחים, ואע"פ שלפעמים אפי' אחרי תקופה כשאני רואה את מה שכתבתי אני קצת מתקשה להבין, אעפ"כ בזמנו היה לי כמוצא שלל רב,
וכמו כן כאן הרבה פע' נראה לי שזה מה שקורה כאן בפורום, ופע' שזה נפלא מאוד וזוכים להבין את דברי הכותב, ופע' שלא וחבל על דאבדין,
בשורה תחתונה נראה לי וודאי שכדאי שאנשים יכתבו,וודאי שאם כן אפשר- ראוי שיוריד ויצמצם את דבריו שיהי' מובן ליותר אנשים,
אך כל דבר שבנאדם מוציא מעצמו לכתב יש בזה ערך נפלא כשלעצמו.אע"פ שלפעמים אפי' אחרי תקופה כשאני רואה את מה שכתבתי אני קצת מתקשה להבין, אעפ"כ בזמנו היה לי כמוצא שלל רב,
וכמו כן כאן הרבה פע' נראה לי שזה מה שקורה כאן בפורוםאולי בשביל זה נועד הפורום שנחדד אחד את השני
ולא נוותר עד שיסביר למה התכוון המשורר -
אולי לדון לכף זכות. דוגמא: לי באופן אישי קשה לפשט בכתיבה [בשונה מדיבור] מה גם שאם נכתוב כמו שנדבר לא יהיה מקום במסך.
-
אך כל דבר שבנאדם מוציא מעצמו לכתב יש בזה ערך נפלא כשלעצמו.רואים גם בכתבי ר אברהם וגם אצלי
חזק!
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות